makarony - 24536 przepisów (strona:1014/1636)

Zakupy w bee.pl - trochę o tym, co ostatnio robię 154

słone przekąski, słodzone napoje, słodkie jogurty, czy pieczywo z kilkuwersowym składem już dawno nie trafiają do mojego koszyka. Za to zdecydowanie więcej używam, w kuchni warzyw i owoców, pełnoziarnistych makaronów, kasz, bakali, zdrowych zamienników cukru, czy zdrowych tłuszczów . Lubię testować nowości, takie jak cukier z agawy , czy mleko kokosowe w proszku. Te i wiele innych zdrowych smakołyków znajdziecie w dziale

DefinicjaSmaku
Szpinak z fetą czyli pierogi z ciasta francuskiego 134

piekarniku. Tak to wygląda na żywo : ) Do pierogów możemy dodać sos – najprostszy to sos czosnkowy   Smacznego !   ps. jeśli zostanie Ci farsz, zawsze możesz go dodać do makaronu i mieć pyszny obiad następnego dnia : ) Szpinak z fetą czyli pierogi z ciasta francuskiego

Kuchnia na wzgórzu
Makaron z warzywami 87

Danie dla zapracowanych, szybkie i pożywne. U mnie makaron w towarzystwie szparagów, ale poza sezonem możecie je zastąpić młodą cukinią, kalarepką, zresztą co tam Wam przyjdzie do głowy. Jeśli nie przepadacie za ostrymi potrawami proponuję również zrezygnować z chili i zrobić swoją łagodniejszą wersję

Z Hrabiną w kuchni
Zupa czosnkowa 82

Intensywny smak i zapach tej zupy sprawiają, że człowiek robi się głodny. Zupa czosnkowa Zapach pieczonego lub smażonego czosnku to zapach, który uwielbiam. Czosnek dodany do mięsa, owoców morza, makaronów czy nawet ziemniaków nadaje tym daniom fantastycznego smaku. Danie, które bazuje na samym czosnku głównie to zupa czosnkowa. Postanowiłam ją ostatnio właśnie ugotować. Ostatni raz zupę czosnkową z prawdziwego zdarzenia

mecooks
Parmezan , domowy wyrób serów 137

miesiącach warto owinąć go folią aluminiowa i dalsze dojrzewanie przeprowadzić w dolnej szufladzie lodówki . Domowy parmezan jest genialny , ma bardzo mocny aromat i smak , nie zastąpiony do dań z makaronu .Smacznego i nie bójcie się spróbować – warto   Artykuł Parmezan , domowy wyrób serów pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Schab duszony w sosie węgierskim 100

sprawdzi się na co dzień, jak również i od święta. Mięso wychodzi miękkie, kruche oraz idealnie doprawione. Całość ma wyrazisty smak i świetnie komponuje się z ulubioną kaszą, ryżem, makaronem lub tłuczonymi ziemniakami. Polecam! (około 6 porcji) 1 kg schabu wieprzowego 1 łyżeczka papryki słodkiej (płaska) 3 łyżki mąki pszennej 2 cebule 5 łyżek oleju Sos: 750 ml bulionu

Di gotuje
SOS PIECZARKOWY ZE ŚMIETANĄ I ŚWIEŻĄ NATKĄ PIETRUSZKI 68

Uwielbiam ten sos, najczęściej podaję go z kluskami śląskimi, kopytkami, ziemniakami, makaronem lub kaszą gryczaną. Śmietanowa, kremowa konsystencja, aromat pieczarek i pietruszki. Jest smaczny, szybki i prosty do zrobienia. Wystarczy tylko kilka składników :) Składniki: * 300 g pieczarek * 250 ml śmietany 18% * garść posiekanej natki pietruszki * 2 łyżki masła * sól i pieprz do smaku Wykonanie: Pieczarki pokroić na cienkie plasterki (jeśli

Zrób to smacznie
Kuchnia lekkostrawna, najlepsze przepisy na dania i desery w wersji light Barbara Toselli 111

burro opowiada o kuchennych eksperymentach, dzieląc się swoją wiedzą z czytelnikami bloga. Książka podzielona jest na spis treści według składników.  Jajka i produkty mleczne oraz zamienniki mleka.  Makarony i zboża. Mięsa i wędliny. Owoce.Warzywa. Ryby. Masz ochotę na pyszną rybę w niecodziennym wydani lub pulpeciki z tuńczyka z oliwkami, orzeszkami piniowymi i kaparami,a może zupę owsianą

Sama słodycz i szczypta chili
Najlepsze pyzy u Pyzy 379

Lubicie kluchy? Moje chłopaki to kluskowe dzieci. Kopytka, makaron, kluseczki kładzione... Pyzy z mięsem też bardzo lubią. Jednak z nazwą trochę mam kłopot, bo czy to pyzy czy raczej knedle, skoro użyłam tylko gotowanych ziemniaków? Może powiem po prostu, że to kluski ziemniaczane z nadzieniem mięsnym. Knedle ziemniaczane z nadzieniem mięsnym ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Ser wegański, serek z nerkowców 146

baza, którą możecie dowolnie modyfikować. W zależności od ilości użytej wody, możecie uzyskać bardziej lub mniej gęstą konsystencję. Możecie nawet stworzyć wegański sos z nerkowców , np. do pizzy lub makaronu, jeśli dolejecie jeszcze więcej wody (wówczas proponuję zwiększyć ilość płatków drożdżowych, bo w przeciwnym wypadku rozrzedzimy zbytnio smak). Ser wegański bardzo lubi wszelkie przyprawy, więc w zależności od preferencji można

Moja Delicja
Sałatka z tortellini 123

kilka chwil. W sam raz na karnawał! Składniki: 1 opakowanie tortellini z serem 1 długi zielony ogórek 1 czerwona papryka 1 puszka kukurydzy 1 mała cebula 2 łyżki majonezu Makaron tortellini gotować w osolonej wodzie z odrobiną oliwy przez 15 minut. Wystudzić.  Paprykę, ogórek i cebulę pokroić w kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy, dodać do reszty składników. doprawić solą

Słodki Zakątek
makaron z batata i zielone warzywa 143

Składniki 40 dag brukselki zielonek 30 dag groszek cukrowy garść fasolki szparagowej zielonej 1 batat starty jak makaron parę plasterków boczku 1 brokuł zioła, ulubione-lubczyk sól odkwaszająca Wykonanie "al dente" :) Gotować nieco krócej niż zwykle i tyle. Nie ma ścisłej definicji i bardzo dokładnych przepisów odnośnie czasu gotowania. To zalezy od rodzaju surowca, temperatury, itd. Brokuły do al dente

mojej kuchni
makaron z batata i zielone warzywa 137

Składniki 40 dag brukselki zielonek 30 dag groszek cukrowy garść fasolki szparagowej zielonej 1 batat starty jak makaron parę plasterków boczku 1 brokuł zioła, ulubione-lubczyk sól odkwaszająca Wykonanie "al dente" :) Gotować nieco krócej niż zwykle i tyle. Nie ma ścisłej definicji i bardzo dokładnych przepisów odnośnie czasu gotowania. To zalezy od rodzaju surowca, temperatury, itd. Brokuły do al dente

w mojej kuchni
Bruschetty z awokado 153

Bruschetty to typowo włoska przystawka, idealnie sprawdzi się na każde spotkanie i każdą imprezę. Tym razem propozycja na bruschetty z awokado. Sprawi ono, że będą jeszcze

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaronowe muszle Giuseppe 138

Makaronowe muszle Giuseppe Pyszne makaronowe muszle Giuseppe to danie wyróżniające się smakiem . Do ich przyrządzenia używamy sera z niebieską pleśnią , który ma bardzo intensywny smak i

Ogrodnik w podróży