makaron z sosem - 12221 przepisów (strona:510/815)

Gołąbki z kapustą włoską bez zawijania 151

Dziś przedstawiam przepis dla entuzjastów gołąbków , tym razem w wersji trochę mniej czasochłonnej, bez zawijania . Kapustę siekamy i mieszamy ze wszystkimi składnikami, a smak potrawy - wyjątkowy

Kawa z mlekiem
Gołąbki z kapustą włoską bez zawijania 159

Dziś przedstawiam przepis dla entuzjastów gołąbków , tym razem w wersji trochę mniej czasochłonnej, bez zawijania . Kapustę siekamy i mieszamy ze wszystkimi składnikami, a smak potrawy - wyjątkowy

Kawa z mlekiem
Sos musztardowy (bezglutenowy) 228

Przedstawiam przepis na pyszny sos musztardowy idealnie pasujący do jajek i oczywiście bezglutenowy. Składniki: 25 g masła 25 g mąki kukurydzianej 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki

Kawa z mlekiem
Chili con carne (bezglutenowe) 150

 Zapraszam do ugotowania chili con carne według mojej receptury. Doskonałe danie na zimowe chłody, aromatyczne, rozgrzewające, przepyszne i ze swej natury bezglutenowe rzecz jasna. Przepraszam

Kawa z mlekiem
Ryż po kantońsku (bezglutenowy + wersja wegańska) 149

Dziś przepis na naszą ulubioną wersję dania ryżowego, oczywiście bezglutenowego. W sieci jest wiele przepisów na ryż po kantońsku, mój pochodzi z programu kulinarnego w telewizji

Kawa z mlekiem
Fasolka po bretońsku (wegańska i bezglutenowa) #15 146

Dziś przedstawiam przepis na wegańską i oczywiście bezglutenową fasolkę po bretońsku , jedno z ulubionych dań mojego synka, a nawet znajdujące uznanie u mięsożerców w mojej rodzinie

Kawa z mlekiem
Pho bo z grilowana wołowina i makaronem banh da 181

Zupa, zupeczka, zupunia. Pho. Modna, hipsterska czy jeszcze jakaś tam. My ją znamy od dawien dawna, zanim jeszcze wszyscy o niej mówili. Co tydzień, a później

slodkokwasnapl
Mintaj w sosie śmietanowym 159

Składniki: półtorej łyżki masła tyle samo mąki szklanka bulionu warzywnego kilka kropel soku z cytryny pół szklanki śmietany sól koperek Przygotowanie: Masło rozpuścić, dodać mąkę i

Gaździnka warzy
Spaghetti bez mięsa w sosie śmietanowym, z kuleczkami mozzarelli i pomidorkami koktajlowymi 216

Post Spaghetti bez mięsa w sosie śmietanowym, z kuleczkami mozzarelli i pomidorkami koktajlowymi pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl.

Kulinarne Przeboje
Noodle w pomidorowym sosie z krewetkami 213

Noodle to kolejne z tych dań, które może mieć milion wersji smakowych i nigdy mi się nie znudzi. W dodatku jest syte i robi się je

Fabryka pomysłów
rozgrzewająca zupa imbirowa 150

syci i rozgrzewa. Idealna na chłodne, zimowe dni! składniki: udko kurczaka ok 1 szkl drobnego makaronu (moje cienkie niteczki) cebula 2 ząbki czosnku ok 400 g warzyw świeżych lub mrożonych (marchew, pietruszka, brukselka, por, seler, fasolka szparagowa) 2-3 cm korzenia imbiru 4 łyżki sosu sojowego 3 łyżki soku z cytryny 3 łyżki oliwy przyprawy: słodka mielona papryka, papryka ostra(...)starty imbir oraz obie papryki w proszku. Mieszać do chwili, gdy poczujemy intensywny aromat przypraw. Dodać mieszankę warzywną, sos sojowy i sok z cytryny; wymieszać, zdjąć z ognia. Zawartość patelni przełożyć do garnka z bulionem. doprowadzić do wrzenia, następnie wsypać makaron. Gotować aż warzywa i makaron będą miękkie. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać zupę z cząstkami mięsa, posypaną

6niebo
Tofu nie jest fu, czyli danie na szybko z makaronu, kalafiora i tofu 138

Młodych Tytanów uważa : tofu nie jest fu Składniki na 4-6 porcji: około 400 g makaronu ugotować wg przepisu na opakowaniu (u mnie było to Soba z Biedronki) około 1 kg kalafiora 200-300 g pieczarek 2 kostki tofu naturalnego 2 cebule 2 łyżki sosu sojowego łyżeczka suszonego czosnku lub 1-2 ząbki świeżego łyżeczka imbiru ewentualnie sól i pieprz(...)przez 3-5 minut po czym dodaj kalafior. Smaż razem przez kolejne 3-5 minut po czym dodaj sos sojowy i szklankę wody i duś aż kalafior będzie miękki (około 5 minut). Gdy będzie gotowe wymieszaj z tofu i ugotowanym makaronem. Całoć posyp sezamem. Gotowe Smacznego!   Artykuł Tofu nie jest fu, czyli danie na szybko z makaronu, kalafiora

greenscarf
Rosół wegetariański 100

pietruszkę obieramy. Przekładamy do garnka razem z cebulą. Dodajemy czosnek, ziele angielskie i suszone grzyby. Zalewamy 2 litrami wody. Dodajemy sos sojowy oraz kurkumę i olej. Gotujemy pod przykryciem przez 2 godziny. Doprawiamy do smaku. Podajemy z ulubionym makaronem

Moja smaczna kuchnia
Sałatka z makaronem tortellini - pyszna, szybka, stosunkowo tania i taka której dużo wychodzi. 1747

smaki zmieniać według swoich ulubionych. Jako przyprawę moja teściowa daje sos włoski (proszek, nie rozrabia). Jednak w tym sosie jest po prostu sól, pieprz, rozmaryn, czosnek. Lepiej dać te składniki w czystej postaci, bez dodatków chemicznych - a są tam, niestety.... Składniki: makaron tortellini z szynką, 500 g ( 2 opakowania po 250 g) ogórki konserwowe - słoik 1 l papryka konserwowa - słoik

Poezja Smaków - blog kulinarny
Polędwiczki w sosie z suszonych pomidorów 146

Obiad który powstał w 20 minut a zniknął z patelni jeszcze szybciej. Delikatne polędwiczki dusiłam w bulionie warzywnym Krakus dzięki czemu mają fajny wyczuwalny smak warzyw. Sos zrobiłam z suszonymi pomidorami domowymi i pestkami dyni. Wyszło pyszne połączenie. Obowiązkowo musi być podany z pietruszką. "Obiad na kołach" można by rzec :-) 1 polędwica wieprzowa 330 g 1 cebula 2 ząbki czosnku(...)dalej około siedem minut aż płyn zredukuje się. Na końcu wlewam śmietanę i jeszcze chwilę gotuję. Sos zrobi się gęsty jak chwilę postoi także nie zagęszczam go niczym. Na końcu dodaję pokrojone suszone pomidory, posypuje natką, pestkami dyni i pieprzem czerwonym. Podaję z makaronem

wesoła kuchnia
Buon appetito – kuchnia włoska z historią w tle 146

chrupkości. Na część kromek nakładamy pasztet, na część pomidory. Podajemy zanim wystygną. PRIMO PIATTO Czy informacja, że Włosi na pierwsze danie jedzą makaron będzie dla Was zaskakująca? Giovanni, jak rasowy Rzymianin, zaserwowałby mi pewnie spaghetti z mięsnym sosem, jednak pomna tego, że to NIE BĘDZIE główna część posiłku, zamawiam: Pappardelle alla Norma Potrawę o Sycylijskich korzeniach – na szczęście Giovanni(...)idzie również pestkami), 3 pokrojone ząbki czosnku, szczyptę cukru, soli i pieprzu. Dusimy aż składniki się połączą. Wykładamy na gorący, ugotowany „al dente” makaron, posypujemy posiekaną bazylią i świeżym, tartym serem pecorino. Uwaga: makaron jemy w takiej ilości, żeby za kilka chwil z przyjemnością zająć się: SECONDO PIATTO Ze wzgledu na to, że Włochy to kraj z trzech

Patchwork
Łosoś z ala pianką z mandarynek na miksie sałat z sosem vinegrett, podane z makaronem żytnim 182

Danie konkursowe :) niestety przegrane :(  ale bardzo dobre:) Produkty Potrzebne; łosoś norweski 300 Gramów makaron penne( żytni)  300 Gramów  mieszanka sałat  300 Gramów oliwki czarne  8 Sztuk cebula czerwona 1 Sztuka pomidory czerwone 1 Sztuka sałata rucola 6 listków Gramów sos winegret 4 Łyżki sól  3 Szczypty pieprz  1 Szczypta majeranek  2 Łyżeczki(...)wrzątku i wrzucamy Nasz makaron około 8-10 minut. 3.  Łososia zakrapiamy cytryną, przyprawiamy przyprawami, dajemy na pieczenie na 10 minut przy 140 stopniach lub gotujemy na parze. 4.  Do rondla wlewamy miód i nasze mandarynki, i ugniatamy drewnianą łapką, dojemy pietruszkę i tak około 5 minut smażymy. 5.  Miksujemy Nasz sos na piankę

pichciszto
Lazania z mięsem i szpinakiem - poczuj włoski klimat! 144

można ją przygotować na mnóstwo sposobów – w wersji mięsnej, wegetariańskiej, z dodatkiem aromatycznych przypraw, ziół, sosów. Sprawdzony przepis na lazanię przyda się w każdym domowym notesie z recepturami, bo to idealne danie i na co dzień, i od święta.  Mięso, szpinak i makaron lazania – zestaw doskonały  Lazanię z mięsem i szpinakiem możesz przygotować na kilka sposobów – wszystko zależy(...)Dlatego jej wierzch posyp startym parmezanem, który doda potrawie apetycznego wyglądu i wspaniałego smaku. Jeśli nie masz pod ręką parmezanu, sprawdzi się na przykład gouda.  Teraz pora na sos beszamelowy. Choć na pozór jego przygotowanie wydaje się proste, wymaga odrobiny wprawy. Podgrzewanie składników na niewielkim ogniu i bardzo dokładne rozprowadzenie mąki pomoże Ci jednak uzyskać idealnie gładką konsystencję

Moja smaczna kuchnia