Lubię ten sos, bo jest smaczny, aksamitny i delikatny. Doskonale nadaje się do kopytek, klusek i makaronów. Świetnie sprawdzi się w daniach zarówno mięsnych, jak i bezmięsnych Składniki: 250 g pieczarek pokrojonych w cienkie plasterki 2 cebula drobno posiekana 300 ml bulionu z warzyw 150 ml słodkiej śmietanki (18 %) natka pietruszki 1 łyżka posiekanego koperku (użyłam mrożonego koperku(...)dodawałam stopniowo sok z cytryny, około 1 do 2 łyżeczek. Koniecznie trzeba próbować, żeby nie popsuć smaku. Teraz już tylko wystarczyło obsypać natką pietruszki i koperkiem. Wymieszałam i... sos gotowy. Sos udał się znakomicie. Pyszny.... Mam nadzieję, że ten sos również Wam zasmakuje. Życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz
Kuchnia u Krysiząbku czosnku 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 150 g gorgonzoli lub sera Lazur 2 łyżki masła 2 łyżki parmezanu Sos pomidorowy: 1 puszka pokrojonych pomidorów 1/2 ząbka czosnku kawałek papryczki chili 1 łyżka octu balsamicznego Makaron wrzucamy na osolony wrzątek i gotujemy al dente. Odcedzamy, wrzucamy do garnka. Pomidory wlewamy do rondelka, dodajemy pokrojony drobno czosnek, kawałek papryczki(...)patelni rozmrażamy szpinak, dodajemy masło, sól, pieprz, czosnek, chwilę smażymy. Na koniec dodajemy pokruszony ser gorgonzola i mascarpone. Piekarni nagrzewamy do 210 stopni. Na dno formy żaroodpornej wylewamy sos. Muszelki nadziewamy farszem szpinakowym. Na wierzch posypujemy startym serem. Zapiekamy bez przykrycia przez około 15 minut
KuchcikoweLovedodatkami. U nas były to pomidorki, ale równie dobrze sprawdzi się brokuł podzielony na różyczki, lub klasyczny sos pomidorowy albo serowy. Nawet keczup w chwili desperacji można dodać. No, chyba że domowy , wtedy z czystym sumieniem! ;) Składniki: 300 g cienkich parówek makaron spaghetti 250 g pomidorków koktajlowych 1 łyżeczka suszonej bazylii 2 szczypty brązowego cukru 4 łyżki startego sera (parmezan
zadanie-gotowaniekukurydzę, pokrojoną w kostkę czerwoną i żółtą paprykę, pokrojone drobno konserwowe ogórki i pokrojone drobno suszone pomidory. Sos przygotowujemy z 3 łyżek majonezu i 1 łyżki ketchupu łagodnego. Dodajemy do sałatki, dodajemy sól i pieprz do smaku. Artykuł Sałatka z szynką i makaronem ryżowym pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku
MojaQchnia.plwymieszać. Sprawdzić smak i doprawić w razie potrzeby. Obsmażyć mięso na złoty kolor z obydwu stron. Podsmażone mięso włożyć do żaroodpornego naczynia. Sosem zalać mięso. Nagrzać piekarnik do 200 C i piec 30 minut. Podawać z makaronem, ryżem lub kluseczkami
Kuchnia Pokoleńjeszcze inne kształty. Genialnie sprawdzi się, kiedy musimy zjeść coś lekkiego w ramach przekąski. Temperujemy warzywo, mieszamy z ulubionym sosem, dorzucamy dowolne dodatki (np. pestki słonecznika) i gotowe. To także dobry pomysł na przemycenie warzyw w diecie dzieci - taki kolorowy makaron na pewno dużo lepiej zachęci do jedzenia niż kawałki warzyw rzucone na talerz. 9. Garnek/wkładka do gotowania
Powiedz dietom nieoleju. Paprykę i cukinię umyć i pokroić w kostkę. Dodać do cebuli. Po chwili dodać puszkę pomidorów i gotować sos do miękkości warzyw. Można podlać odrobiną wody. Przyprawić pieprzem i solą oraz posiekaną drobno bazylią. Podawać ze świeżo ugotowanym makaronem. Można posypać startym serem. Smacznego
Ze smakiem i z pasjącały czas mieszając. Zagotowujemy i trzymamy na ogniu, aż sos lekko zgęstnieje. Doprawiamy do smaku papryką słodką mieloną, pieprzem oraz solą. Do gotowego sosu przenosimy kawałki kurczaka i podgrzewamy jeszcze przez 2 min. Podajemy z ziemniakami, makaronem lub innymi dodatkami według uznania
Kuchnia MagdaLenyjajkiem. Posypujemy np. czarnuszką. Pieczemy 20 minut w piekarniku. Tak to wygląda na żywo : ) Do pierogów możemy dodać sos – najprostszy to sos czosnkowy Smacznego ! ps. jeśli zostanie Ci farsz, zawsze możesz go dodać do makaronu i mieć pyszny obiad następnego dnia : ) Szpinak z fetą czyli pierogi z ciasta francuskiego
Kuchnia na wzgórzuprzez 5 minut. Po tym czasie dodajemy śmietankę oraz fetę rozdrobnioną na kawałki. Podgrzewamy do momentu aż kawałki sera się rozpuszczą. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al'dente a następnie odcedzamy i dodajemy do sosu. Podgrzewamy całość jeszcze przez 3 minuty od czasu do czasu mieszając. Na sam koniec dodajemy koperek
Qchnia po prostucały czas mieszając. Zagotowujemy i trzymamy na ogniu, aż sos lekko zgęstnieje. Doprawiamy do smaku papryką słodką mieloną, pieprzem oraz solą. Do gotowego sosu przenosimy kawałki kurczaka i podgrzewamy jeszcze przez 2 min. Podajemy z ziemniakami, makaronem lub innymi dodatkami według uznania
Kuchnia MagdaLenysolą i czarnym pieprzem do smaku. Dolewamy brandy i chwilę odparowujemy. Dodajemy śmietankę, zagotowujemy i dolewamy sok z cytryny. Gotujemy 2 minuty, aż sos lekko zgęstnieje. Na koniec posypujemy natką pietruszki i różowym pieprzem. Podajemy z makaronem lub ziemniaczkami
cool and mintyzawsze jest wyśmienity. Pikantny i bardzo aromatyczny stanowi miłą odmianę w polskiej kuchni. Kurczak w marynacie teriyaki może być podawany z ryżem, makaronem ryżowym lub z warzywami. Można też, zamiast w marynacie, przygotować kurczaka w sosie teriyaki. Marynata teriyaki pasuje do krewetek, ryb i wieprzowiny, zwłaszcza do żeberek i karkówki pieczonej na grillu. Wyśmienita jest też wołowina teriyaki
Cztery Fajerypróbowałam obgotowanego żabiego udka. Zaskakujące smaki. Consommé z kaczką i warzywami Bardzo intensywny smak. Aromatyczny bulion, bardzo dobrze przyprawiony. Okazuje się, że makaron czy ziemniaki są zbędne. Szok. Perliczka z kasztanami, purée z dyni i sos lawendowy Sami zobaczcie jak prezentuje się danie. Zdjęcie nieco przyciemnione, ponieważ wnętrze także ma słabe oświetlenie, a na stole palą się świece. Wiadomo... Nastrój
Karola gotujeproste do zrobienia polędwiczki cielęce to gorąco polecam Ci mój sposób. Polędwica cielęca marynowana w czosnku i maśle a następnie smażona w sosie grzybowym. Identycznie możesz też przygotować polędwiczki wieprzowe. To danie fantastycznie smakuje z makaronem, świeżym pieczywem lub kaszą gryczaną niepaloną
AniaGotuje.pl