chwilę. Do kurczaka dodajemy ketchup, składniki dokładnie łączymy, zalewamy Coca-Cola. Dusimy bez przykrycia przez kwadrans, dodajemy pokrojoną paprykę (tak jak lubimy), sos redukujemy do pożądanej konsystencji. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ulubionym makaronem. U nas soba. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow
R'n'G Kitchenpaprykowy to alternatywa dla popularnego sosu bolońskiego. Przygotowuje się go równie szybko, jest smaczny i zdrowy. Najlepiej pasuje do makaronu. 500g mięsa mielonego 2 papryki czerwone 2 papryki zielone 2 papryki żółte 2 duże cebule 2 ząbki czosnku 500g przecieru pomidorowego 2 łyżeczki papryki słodkiej, 1 łyżeczka papryki ostrej, sól, pieprz olej 1. Paprykę kroimy w dużą kostkę, cebulę
Szefowa kuchnibrzoskwinie już odpowiednio zmiękną, dodać obrane ze skóry i pogniecione widelcem banany. Całość podgrzewać do momentu, aż śmietana zrobi się gęsta. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu al dente, odcedzić z wody i przełożyć do sosu brzoskwiniowego. Całość wymieszać podgrzewając chwilę. Podawać od razu udekorowane plasterkami brzoskwini i liśćmi mięty
Passions hobbies lifekoktajlowe pokrojone na połówki, większe na ćwiartki, smażyłem delikatnie mieszając przez 2-3 minuty. Doprawiłem solą i pieprzem, zdjąłem z ognia, odstawiłem. Makaron wrzuciłem do wrzątku, ugotowałem al dente. Odcedziłem, przełożyłem z powrotem do garnka. Dodałem sos z pomidorków koktajlowych z patelni, pokruszony ser kozi oraz drobno pokrojone listki bazylii. Wszystko delikatnie mieszając dusiłem przez 30 sekund, aby smaki się
R'n'G Kitchenoraz jasną część pora. Całość smażymy na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie. Dodajemy do warzyw ostrą paprykę, doprawiamy do smaku. Ugotowany makaron mieszamy z warzywami. Podajemy z posiekaną natką z pietruszki. warzywa można wymieszać z sosem sojowym i posypać sezamem. Zamiast natki pietruszki warto użyć świeżej kolendry
Moja smaczna kuchniaskomplikowanych posiłków. Ja zauważyłam ostatnio, że im mniej wyszukana potrawa tym bardziej mi smakuje. Lubię proste dania, takie jak na przykład makaron spaghetti z czosnkiem i oliwą, z pesto, albo po prostu ugotowany kalafior polany sosem warzywnym. Pyszne. Do takich szybkich prostych i smacznych dań należy zielona afgańska frittata (pewnie nikomu frittata nie kojarzy się z daniami
Moja Mama GotujeJeżeli jest taka potrzeba możemy dodać troszkę wody. Na sam koniec wrzucamy kiełki i podsmażamy jeszcze około minuty. Dodajemy 2 - 3 łyżki sosu, całość razem mieszamy i gotujemy aż cały nadmiar wody odparuje. Najlepiej podawać z makaronem chińskim. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Delusional TrineSzybkie i proste danie. Idealne z kluseczkami makaronem czy ryżem. Schab pokroić w cienkie paski, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką, ostrą i wędzoną. Na patelni rozgrzać
Kuchnia PokoleńNiby zwykła zapiekanka makaronowa, a jednak nie aż tak. Od zwykłej zapiekanki różni się lekkością, jaką daje sos pomidorowy, pozbawiony gęstych dodatków. Nawet ten ser jakiś taki… lżejszy ;) 250-300 g makaronu conchiglioni 500 g wołowego mięsa mielonego 700 g passaty 200 g mieszanki sera: cheddar, mozzarella, parmezan czosnek, oregano, papryka mielona, garam masala Mięso podsmażyć krótko na patelni
Kucharzycabardzo podzielna. Jednocześnie ma również swój urok. Wpis powstał we współpracy z marką Lubella. Składniki /ok. 14-16 roladek/: 4 płaty makaronu lasagne Lubella 1 serek kanapkowy naturalny 200 g mrożonych liści szpinaku 150 ml sosu pomidorowego 1/2 kulki Czytaj dalej... Artykuł Mini roladki szpinakowe z lasagne pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja SmakuMakaron to produkt z którego bardzo szybko można wyczarować pyszny obiad. Dziś polecam z pesto, pachnącymi pomidorami i włoskim serem. Ważne jest aby makaronu nie rozgotować
Moje Małe Czarowanielepszej okazji, niż dzisiejszy Dzień Makaronu, do zaprezentowania najsmaczniejszych dodatków do pasty. Marynowane oliwki, domowej roboty ziołowe oliwy i sosy pomidorowe, nietypowe pesto, idealnie pasujące do jesiennej aury, mieszanka aromatycznych dodatków ukrytych pod nazwą gremolaty, to moje dzisiejsze propozycje, niezbędne do makaronowego świętowania, koniecznie z kieliszkiem dobrego, włoskiego wina! Viva la pasta! Alla salute! Aromatyczne zioła w kuchni włoskiej Ciecierzyca
Moja smaczna kuchniaoliwek ,wkładamy mięso i obsmażamy na złoty kolor .Podlewamy bulionem ,wrzucamy warzywa i dusimy na małym ogniu do miękkości.Doprawiamy.Zagęszczamy sos łyżeczką mąki ziemniaczanej rozrobionej w odrobinie zimniej wody.Chwilę zagotowujemy i gotowe.Podajemy z makaronem lub puree ziemniaczanym.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSalsę zrobiłam w tym roku po raz pierwszy, ale jest na tyle dobra, że wyjadałam ją łyżka z garnka! To znakomity sos, który możecie wykorzystać do burgerów, posmarować nim tortillę czy podać z kurczakiem do makaronu albo ryżu. Dzięki przetworom, zimową porą możecie zrobić obiad w kilka chwil i to bez dodatku konserwantów. Inspiracja: Filozofia smaku Składniki
Fabryka pomysłówpieczarkowy z cukinią z dodatkiem majeranku i pieprzu w sosie musztardowo-jogurtowym. Do ziemniaków idealny, ale nie tylko. Możecie go wykorzystać do makaronów, ryżu, czy kasz. Świetnie komponuje się także z mięsem, kluskami śląskimi, kopytkami. Bardzo aromatyczny, dzięki duszeniu pieczarek i cukinii w majeranku, lubczyku i słodkiej papryce na klarowanym maśle. Składniki: 330 g pieczarek 1 cukinia 1 średnia cebula
Zasmakuj Kuchni