Filet kurczaka w sosie pomidorowo-maślanym z bazylią

Filet kurczaka w sosie pomidorowo-maślanym z bazylią

Filet kurczaka w sosie pomidorowo-maślanym z bazylią

W przeciwieństwie do mojej drugiej połówki uwielbiam mięso drobiowe. im prosciej przygotowane - tym lepiej. Wystarczy 6 podstawowych składników, by stworzyć smaczny obiad z soczystym i aromatycznym mięsem. Sekretem są świeże zioła i dojrzałe pomidory z dobrego źródla. Składniki (4 porcje) -podwojny filet z kurczaka -5-6 dojrzałych pomiudorów, najlepiej rzymskich -3 ząbki czosnku -garść świeżej bazylii -1/4 szkl. oliwy z oliwek -3 łyżki masła Przygotowanie Filet umyć, oczyścić, rozkroić na pół i każdą połowę dodatko... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Zielona Kuchnia

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.