kurczaka oprószamy przyprawą do gyrosa, obsmażamy na patelni. Kiedy się zrumienią dodajemy bulion, wlewamy śmietankę oraz wrzucamy serki. Na małym ogniu redukujemy sos, który zacznie gęstnieć. Dokładamy brokuła i makaron, doprawiamy solą i pieprzem, mieszajac chwilkę podsmażamy. Do przygotowania dania użyłam makaronu świderki MAKARONY POLSKIE . Zapraszam serdecznie na ich stronę, gdzie znajdziecie wszystkie
Z Majeczką w kuchniProsty przepis na przygotowanie domowego sosu Yakisoba, nieodłącznego składnika klasycznego w Japonii smażonego makaronu Yakisoba (przepis wkrótce ), ale może być również używany do innych potraw. Wystarczy wszystkie składniki wymieszać w miseczce i gotowe. Składniki: 2 łyżki sosu sojowego 4 łyżki sosu ostrygowego 3 łyżki sosu Worcestershire 2 łyżki Mirinu 1 łyżka ketchupu 1 płaska łyżka cukru Przygotowanie: Wszystkie składniki dokładnie
Oryginalny smakkawałki.Makaron gotujemy al dente i wprost z wody przekładamy na patelnię z mięsem. Posypujemy skórką, pieprzem i dokładnie mieszamy, aby dokładnie pokrył się sosem powstałym z resztek wody jaka spłynęła z makaronu i smaków z masła i smażonego mięsa. Na koniec dodajemy pomidorki ( można je pokroić) i jarmuż. Przykrywamy na chwilę aby wszystko razem się zagrzało. Z tą solą
Dieta moja pasjaZawsze tak robię, że przygotowuję większą porcję pulpetów , dzielę je na porcje i zamrażam razem z wywarem. Potem dorabiam tylko różne sosy i podaję z różnymi dodatkami (ziemniaki, ryż, makaron, kluski itd. ) i surówkami lub jarzynkami. Podałam przepis od początku tak jak by pulpety były bazowymi dla wszystkich innych z zastrzeżeniem, że sos będzie robiony tylko dla 4 sztuk czyli
Buniabaje w kuchniDzisiaj zapraszam Państwa na kuchnię azjatycką, przepyszne połączenia smaków i aromatów, tak odmienna od kuchni polskiej a taka smaczna i nietuzinkowa. Dla mnie to początek spotkań
SMYKWKUCHNISKŁADNIKI 400 g makaronu typu penne 400 g zielonych szparagów 100 g mozzarelli 50 g parmezanu 3 cukinie 3 dymki 2 ząbki czosnku s ó l, pieprz Sos serowy 300 g sera emmental 200 g śmietany 30% 200 g mleka 50 g gorgonzoli 50 g parmezanu szczypta gałki muszkata ł owej s ó l, pieprz **** INGREDIENTI(...)ingredienti con una frusta fino ad ottenere una salsa omogenea, densa e senza grumi. Per ultimo aggiustate di noce moscata, sale e pepe. Ugotowany makaron mieszamy z cukinią, szparagami pokrojonymi na mniejsze kawałki oraz sosem serowym. Całość przekładamy do formy posmarowanej oliw ą . Na wierzch zapiekanki układamy plasterki mozzarelli; obsypujemy startym parmezanem. Zapiekankę
La grande e la piccola cuocapiri piri zrezygnował), a ja zdecydowałam się na Polędwiczkę Borowikową (czyli medaliony z polędwicy wieprzowej w sosie borowikowym, pieczone ziemniaki, sos tzatziki i sałatka). W sumie to zdziwił mnie trochę nasz wybór, bo najczęściej to ja walczę o wybór makaronu z karty Zupa sezonowa Tagliatelle Supermirafiori Polędwiczka Borowikowa Zupa sezonowa wpasowała się idealnie w porę roku za oknem, tego dnia(...)oraz o innowacyjnym sposobie przechowywania już otwartego wina. Ale o tym za chwilę. Wracając do naszych dań głównych. Mąż był makaronem zachwycony. Był pięknie podany, a smaki świetnie razem współgrały. Ja natomiast byłam pod wrażeniem mojej polędwiczki i sosu borowikowego. Nie jestem raczej mięsożerna i, uwierzcie, normalnie wybrałabym z talerza raczej te ziemniaki i zjadła je z sałatą, ewentualnie spróbowała
Relaxtimeużywam tej ze słoika z suszonymi pomidorami) - podsmażyć na złoto kurczaka, dodać posiekane ząbki czosnku - zeszklić, wrzucić na patelnię pokrojone suszone pomidorki. Doprawić sos solą i pieprzem. Wrzucić do niego makaron i rukolę- podsmażyć króciutko na patelni - żeby smaki się "przegryzły". Podawać posypane wiórkami parmezanu - im więcej tym lepiej:) UWAGA! Danie odpowiednie dla diabetyków. Inne dania dla osób
Kulinarne Inspiracjeroku dla całej rodziny. Pasuje do wielu potraw - jako sos do pizzy, ze śmietaną do gołąbków, a także sam, jako dodatek do makaronu czy zapiekanki itp. Jest pyszny i bardzo prosty. Serdecznie polecam!!! Sos hinduski łatwe ok 2 h plus pasteryzowanie 15 minut ok 12-15 słoiczków po 250 ml Składniki: * 2 kg pomidorów - sparzyć i obrać * 4 czerwone papryki
sierotka maRysia w kuchnitylko lekko się podgotowały. Po 4 minutach odcedzamy i zalewamy zimną wodą, żeby zakończyć proces gotowania. W tym czasie mamy już pewnie gotowy makaron, który również odcedzamy i wrzucamy z powrotem do garnka. Do zrobienia pozostaje sos. W małym rondelku lub na patelni rozgrzewamy masło i przez kilkanaście sekund podsmażamy na nim wyciśnięty przez praskę(...)czosnek. Dodajemy śmietanę i dosypujemy parmezan. Mieszając czekamy aż rozpuści się ser. Solimy i pieprzymy do smaku. Można również dodać soku z cytryny. Do sosu dodajemy pokrojone suszone pomidory. Gotujemy 2 minuty i dodajemy do makaronu wraz ze szparagami. Przygotowanie zajmuje ok 20 minut i mamy fantastyczny obiad … Powodzenia ! The post Makaron ze szparagami i suszonymi pomidorami appeared first
Kulinarna Patilogiaśmietankę, ale nie całość. Dodajemy także sól, imbir, pieprz. Makaron wrzucamy do osolonej wrzącej wody i gotujemy ok 5-7 minut. Do sosu dodajemy resztkę śmietany oraz posiekanego łososia. Chwilę mieszamy i dodajemy makaron oraz posiekaną natkę pietruszki. Smacznego
ClauditteMissCookingDzisiaj proponuje prosty, szybki makaron durum z mielonym mięsem z indyka u rukola a to wszystko w sosie śmietanowym ale light. Pewnie zapytacie dlaczego tak podkreślam ze to makaron durum a dlatego ze tylko takie używam i to już od kilku alt w kuchni. Ze względu na swoje właściwości (wysoką zawartość glutenu, wysoką szklistość i dużą zawartość barwników) pszenica durum
Bernika - moj kulinarny pamietnikpoczciwy, soczysty kawałek mięsa, skąpany w pysznym, warzywnym sosie, z dodatkiem fasolki szparagowej. To danie można podać z pieczywem, makaronem, ziemniakami, a ja natomiast zajadam się nim bez dodatków, ograniczając w ten sposób spożywane węglowodany (by móc z czystym sumieniem zajadać się deserem :-). Jest naprawdę pyszne!!! Składniki na wieprzowinę w sosie pomidorowym z fasolką szparagową po 2 plastry wieprzowiny
Rozpustne gotowaniepietruszka • kawałek selera i pora • gałązka rozmarynu i lubczyku • sól, pieprz do smaku • 1 łyżka sosu sojowego ciemnego • 2 liście szałwii • 3 liście laurowe • kilka nasion ziela angielskiego • kilka grzybów suszonych, u mnie prawdziwki • pęczek zielonej pietruszki • makaron ryżowy nitki 200 g Wykonanie: • Mięso indyka umyć, zalać zimną wodą, zagotować i zdjąć szumowiny. • Dodać obraną(...)rosołem. • Po ugotowaniu odcedzić rosół, ponownie zagotować i wrzucić do rosołu makaron ryżowy i gotować 2 minuty. Makaron wyjąć z rosołu i pokroić na mniejsze części. • Doprawić rosół do smaku sosem sojowym, pieprzem i ewentualnie solą. • Marchewkę, pietruszkę i seler z rosołu pokroić w plasterki, natkę pietruszki posiekać
To co kochamszparagową. Doprawiamy solą i pieprzem. Następnie dodajemy mięso. Gdy mięso się podsmaży wlewamy śmietanę, doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy kilka minut, aż sos śmietanowy lekko się zredukuje (zagęści). Na koniec dodajemy posiekaną drobno natkę pietruszki, mieszamy. W międzyczasie makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Odcedzamy. Łączymy z warzywami i mięsem. Uwagi : Ilość warzyw można dobrać wg potrzeb – wykorzystać(...)mniej lub ciut więcej. Sos śmietanowy nie powinien być zredukowany zbyt mocno. Powinno go być na tyle dużo, by po dodaniu makaronu danie nie było „suche”. Ja warzywa podsmażyłam na jednej patelni, a mięso na osobnej. Następnie zawartość obu patelni połączyłam i wlałam śmietankę. Reszta jak w przepisie. Źródło
Smaki Na Talerzu