smażymy aż mięso się zetnie. Dodajemy mieszankę warzyw chińskich, kukurydzę i dusimy przez kilkanaście minut by warzywa była al’dente. 3. Na koniec dodajemy słodki sos chilli. Podajemy z ryżem lub makaronem sojowym. Gotową porcję posypujemy prażonymi nasionami. Gotowe! Smacznego
Mama z miastaKolejny obiad makaronowy z serii moich wymysłów. Bardzo fajny, ciekawy i delikatny smak sosu. Do tego dodatki: tarty ser i natka pietruszki. Jakby to powiedziała moja Mama - pyszoooota!:) Składniki: 300 g makaronu spaghetti puszka krojonych pomidorów 1 średnia cebula 1 pietruszka 2 ząbki czosnku 1 suszony pomidor łyżeczka żurawiny przyprawy: sól, pieprz, bazylia, lubczyk, łyżeczka cukru, ostra papryka tarty żółty(...)zetrzyj na tarce o większych oczkach, dodaj do warzyw na patelni, mieszaj, przypraw; na końcu dodaj pomidory z puszki, dodaj łyżeczkę żurawiny, wymieszaj, chwilę duś; makaron ugotuj w osolonej wodzie, wyłóż na talerz, polej sosem oraz posyp serem i natką - smacznego
Zasmakuj Kuchnipaski kiełbasę, podsmażyć kilka minut. Wrzucić składniki z patelni do bulionu. Dodać śmietanę z rozrobioną mąką, a następnie łyżkę posiekanej pietruszki, doprawić. Doprowadzić do zagotowania. Odlać makaron i pozostawić w garnku, zalać sosem i wymieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego i posypać utartym na dużych oczkach serem żółtym. Zapiekać 10 minut w temperaturze 180 stopni
Karola gotujeKLIK! )! Bo makaron faktycznie można błyskawicznie przygotować dodając do niego to, co najbardziej lubimy! Książka - nagroda wędruje do Julii i Kuby, którzy przysłali przepis na makaron z kurczakiem i szpinakiem w sosie śmietanowym z serkiem feta. Połączenie smaków, które pewnie większość z Was doskonale zna, więc dlaczego ten przepis wygrywa? Ano dlatego, że Julka pokazała w swoim wpisie
Moje Kuchenne Rewelacjerozgrzałem olej, podsmażyłem cebulę i czosnek. Po zeszkleniu dodałem pomidory z puszki i posiekane suszone pomidory. W garnku z wrzącą i osoloną wodą zagotowałem makaron. Gdy makaron był prawie gotowy wrzuciłem do sosu , do którego dodałem tuńczyka, oliwki, kapary i posiekaną natkę pietruszki, podgrzałem, zestawiłem z kuchenki. Na tarce o drobnych oczkach starłem połowę parmezanu, dodałem do sosu, wymieszałem. Doprawiłem
R'n'G Kitchenpomidory z puszki, kukurydzę, pomidory suszone, pastę oraz pieczarki. Dodajemy mięso mielone, doprawiamy do smaku i dusimy. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Gotowy makaron układamy na talerzu i polewamy sosem mięsnym! Smacznego
Podróż w kulinariaprzepis na nieskomplikowany, szybki obiad, a jeśli zostały nam usmażone naleśniki to już w ogóle błyskawiczny :) To banalne połączenie placka naleśnikowego z mielonym mięsem w pomidorowym sosie, trochę takie canelloni, tylko zamiast makaronu mamy naleśniki jest naprawdę smaczne. Z farszem oczywiście można bardziej pokombinować, dodać do niego na przykład pieczarki, paprykę czy czerwoną fasolę, ale i bez tych dodatków niczego
Simply FoodLubicie sos grzybowy? Kremowy z leśnych grzybów? Mam dla Was przepis na sos kurkowy, który pasuje do wszelkiego rodzaju klusek , gołąbków , makaronu i mięs . Uwielbiam grzyby, a kurki mogę jeść na okrągło. Grzyby można przetworzyć na wiele sposobów ale sos grzybowy to najczęściej przyrządzane przeze mnie danie z grzybów. Jakie grzyby użyję do sosu zależy oczywiście od sezonu
codojedzeniaCukinię pokroić w kostkę (nie musi być drobna) i dorzucić do cebuli. Dusić całość, aż cukinia będzie miękka. Następnie wszystko zblendować, dodać przyprawy i chwilkę pogotować. Makaron penne wyłożyć na talerz, polać sosem cukiniowym, obsypać pokrojonym w kostkę pomidorem. Na wierzch można ułożyć kawałki gotowanego kurczaka. Inne przepisy z CUKINIĄ możecie znaleźć u: Karoliny - Ciasto z cukinii i Lazania
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniebladożółtą skórką. Żółty miąższ tej dyni po podgrzaniu rozdziela się na nitki – jak makaron rosołowy. Do duszenia, do pieczenia podzielona na pół – po upieczeniu wyskrobujemy miąższ-makaron i podajemy, np. z dowolnym sosem lub jako dodatek. DYNIA PROWANSALSKA MUSZKATOŁOWA okrągła, ciemnozielona lub brudnopomarańczowa, czasami nakrapiana jak arbuz, z wyraźnym, mocnym żebrowaniem. Mała komora z pestkami, gruby miąższ. Ma prawie
Karo in the Kitchensuszonego pomidora. Po kilku minutach dodaj pomidory z puszki razem z zalewą, przypraw do smaku, dodaj cukier, chwilę duś do połączenia składników. W osolonym wrzątku ugotuj makaron. Gdy będzie gotowy dodaj do sosu pomidorowego, połącz ze sobą, posyp serem i rzeżuchą i ... smacznego:) Smacznego
Zasmakuj KuchniMawiają że w prostocie siła i w tym przypadku sprawdza się to powiedzenie na 100 %. Kilka składników a smak i aromat powala na kolana w najlepszym
Moje Małe Czarowaniejeszcze ciepłego garnka, dodać masło i mieszać do czasu jego roztopienia, następnie dodać przygotowany ser i szybciutko wymieszać, aby pod wpływem ciepła ser okleił makaron. Makaron po nałożeniu na talerz polać sosem z truskawek
Kuchcik gotuje