makaron z sosem - 12221 przepisów (strona:410/815)

spaghetti z wędzonymi małżami 208

małż ) podsmażyć cebulkę z czosnkiem i papryczką chili, dodać pomidory z puszki, zagotować, dodać małże. Doprawić solą i pieprzem. Odstawić na chwilę żeby smaki się przegryzły. Makaron ugotować al dente, wymieszać z sosem. Podawać posypany natką pietruszki

Darcia w kuchni
Purchawki w śmietanie z makaronem 92

300 g purchawek młodych 150 g śmietany 18 % sól pieprz 1 łyżka masła pół cebuli 500 g makaronu ugotowanego domowego Purchawki umyć i pokroić na cienkie

Gotowanie jest łatwe
Opieńki duszone w śmietanie z makaronem 116

700 g świeżych opieniek 200 ml śmietany 1 jajko 1 łyżka masła pół cebuli sól pieprz majeranek oregano Grzyby dobrze oczyścić i umyć w kilku wodach

Gotowanie jest łatwe
Czekoladowe pappardelle z pomarańczą i ricottą 141

Znalazłam to danie u Renaty i zakochałam się a najważniejsze że poczułam ten smak i zapach i zapragnęłam zaraz zrobić. Zrobiłam, zajadałam ze smakiem i polecam

Moje Małe Czarowanie
Sos z dyni do makaronu 161

poprzednim wpisie wykorzystałam połowę dyni piżmowej.  Teraz opowiem co zrobiłam z drugą połówką. Sos. Sos z dyni. Lekki, pyszny.  Wykorzystajcie makaron jaki lubicie- u mnie bezglutenowy. U mnie wersja wegetariańska. pół dyni piżmowej 2 ząbki czosnku parmezan woda ok szklanki natka z pietruszki czerwona papryka w proszku szalotka  olej sól Dynię obierz i pokrój w grubą kostkę

AZgotuj!
JESIEŃ W MEDIOLANIE – czyli jak Nestlé spełniło moje marzenia / day 2 143

No dobra .. to teraz opowiem Wam co się działo 2 dnia … a działo się dużo ojj działo! :D Odespałyśmy poniedziałkowe wojaże i zaraz po pysznym

Ostra na Słodko
Zapiekanka makaronowa 171

całość smażymy. Dodajemy mrożone ważywa, smażymy, aż odparuje woda.  Jajka mieszamy ze śmietaną, dodajemy sól, pieprz do smaku.  W dużej misce   mieszamy ugotowany makaron z warzywami i wędliną. Polewamy sosem, mieszamy. Przekładamy do formy. Posypujemy startym żółtym serem. Zapiekamy 20 minut w temperaturze 180 °C. SMACZNEGO

magiczna kuchnia Kasi
Spaghetti z bakłażanem i orzechami 206

wlewamy zblendowane pomidory, doprawiamy je bazylią i oregano oraz pieprzem i solą do smaku. Wszystkie składniki i smaki łączymy ze sobą na patelni.  6. Ugotowany makaron nakładamy na talerze i polewamy sosem z warzywami, dekorujemy świeżą bazylią i wcinamy, a później bierzemy dokładeczkę :) Smacznego! Maugo&Paszko

Bananowe Pole
Schabowe jajko 184

każdej strony   -  Do podsmażonych schabowych dodać pokrojone pieczarki ,cebule ,seler - Podlać szklanką bulionu lub wody , przykryć .Dusić ok 20 minut. - Uduszone warzywa zmiksować . Sos doprawić według uznania .    Podawać z makaronem ,ryżem lub kasą  i koniecznie surówka

Eli Gotowanie
Makaron z cukinii w pikantnym sosie pomidorowym 213

Pyszne, letnie bezmięsne danie dla miłośników cukinii.   Takie spaghetti z cukinii jest szybkie w przygotowaniu,  zdrowe i smaczne :) SKŁADNIKI 2 młode cukinie 1

Moje Kuchenne Rewelacje
Muszle faszerowane kurczakiem i cukinią 619

Muszle makaronowe nadziewane cukinią i filetem z kurczaka zapiekane w sosie pomidorowym, całość posypana serem żółtym. Te dane na pewno zachwyci Waszych gości. Składniki na 3

Moja Galeria Smaku
Foglie d'ulivo agli spinaci z brązową pieczarką, czosnkiem i serem pleśniowym 299

Kupiłam ten włoski makaron szpinakowy i zaraz pomysł na danie powstał w głowie. Ma fajny kształt i smakuje obłędnie a ser pleśniowy nadaje mu jeszcze smaczku

Moje Małe Czarowanie
Spaghetti bolognese 211

koloru. Dodajemy pokrojone pomidory oraz przecier pomidorowy, wszystko mieszamy i dusimy około 40 minut. Makaron (ja użyłam razowego tagliatelle)  ugotować w osolonej wodzie, odcedzić.  Makaron wykładamy na talerz i polewamy sosem (można posypaś tartym serem

magiczna kuchnia Kasi
Spaghetti z tuńczykiem w śmietanie 148

podsmażamy. Kiedy się zeszkli wrzucamy osączony tuńczyk. Chwile dusimy pod przykryciem. Na koniec wlewamy śmietanę, przyprawiamy do smaku, wrzucamy pietruszkę i dokładnie mieszamy. Porcję ugotowanego makaronu wykładamy na talerz i polewamy sosem. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Spaghetti z pietruszkowymi ćmulokami 217

Kto to wymyślił?! Cóż to za słowotwórstwo? Co to takiego te ćmuloki? A więc... Zanim poznałam ćmuloki, jadłam zwykłe, szare (powinnam raczej napisać zielone) pulpeciki z

wegetalerze