SKLADNIKI1 kg białej kiełbasyoliwa z oliwekcebulapapryczka chilibiałe wino500 ml przecieru pomidorowegosólSPOSÓB PRZYGOTOWANIADo garnka dodać 3 łyżki oliwy z oliwek, papryczke chili, pokrojoną drobno cebulę
zielonacukinkaCzy też, jak podaje książeczka Knorra "Pierś z kurczakiem ze szpinakiem" :D Ci z Was, którzy śledzą mojego Facebooka wiedzą, że jakiś czas temu otrzymałam zestaw
Kulinarne zapędy KokosaWychodzi 5 porcji po 70 g makaronu 100 g mięsa 100 g sosu Przygotowanie : CZYTAJ DALEJj
Sylwetka Od KuchniCukinii w tym roku mam pod dostatkiem więc postanowiłam wykorzystać ją do przygotowania sosu, który idealnie nadaje się do makaronów. Wystarczy w zimie podgrzać i obiad gotowy :)Składniki:- 2 kg cukinii - 400 g cebuli- 7 ząbków czosnku- 4 łyżeczki pieprzu- 2 szklanki oleju- 1 szklanka wody- 1 kg pomidorów- 4 łyżeczki soli- 3 łyżeczki papryczki chili- 2 łyżeczki
Zainspirowana w kuchnikoniec doprawić przyprawami. Dorzucić cebulę i czosnek, podsmażyć jeszcze kilka minut. Następnie wlać passatę, wymieszać i dusić całość około 20 minut. Ewentualnie doprawić jeszcze do smaku. Makaron odcedzić, przełożyć na talerz, polać sosem i podawać. Wierzch można posypać tartym parmezanem i udekorować świeżą bazylią
wyzwania kuchennebywało. Kompot świąteczny Świąteczny obiad otworzy zupa grzybowa z kluseczkami. Na drugie danie przygotuję łazanki z kapustą (zawsze mnie ciekawił ich fenomen, bo przecież to zwykły makaron) i mini klopsy świąteczne w sosie pieczarkowym. Łazanki z kapustą W międzyczasie podjadać będzie można śledzie z cebulką i suszonymi pomidorami (dla Misia), sałatkę jarzynową, rybę po grecku oraz marynowane pieczarki. Śledzie
bastalenadodać boczek oraz odcedzony makaron (może być jeszcze trochę wilgotny). Dokładnie wymieszać,dodać jajka z serem i wymieszać. Nie podgrzewać, ponieważ jajka powinny zagrzać się od makaronu (a nie ściąć) tworząc kremowy sos. Nałożyć na talerze, oprószyć pieprzem oraz pozostałym serem
Moje domowe kucharzenieZapraszam Was na spaghetti. Jest ono bardzo specjalne- bo wykonane przez mojego męża. :) Zaskakuje smakiem, niecodzienne bo z dodatkiem marynowanych kurek, i z
Smaki Edytypraskę czosnek. Wlewamy śmietane, dodajemy szparagi szczypior I papryke, wsypujemy przyprawy. Trzymamy na ogniu od zagotowania ok 2 min . Gotowe. W międzyczasie gotujemy makaron-np tagliatelle. Makaron odcedzamy I mieszamy z połową sosu. ( Druga część na drugi dzień) :)Smacznego
Smaki Edytyzalewą, dodajemy groszek (ok 3/4 puszki), suszone pomidory pokrojone w małe kawałki dolewamy śmietanę i czekam chwilę aby wszystko przeszło smakiem. Na talerz wykładamy makaron (żytni pasuje idealnie) na to sos, można posypać startym serem. Niesamowicie proste i bardzo dobre
Brzuszki ŁakomczuszkiMakaron spaghetti ugotować w lekko osolonej wodzie na pół miękko. Przelać na sitko i odcedzić, przełożyć do naczynia dodać połowę zmiksowanych truskawek i wymieszać. Nakładać porcje makaronu na talerz i polać pozostałym sosem truskawkowym i udekorować kawałkami truskawek
Ala piecze i gotujeUwielbiam takie obiady jak dzisiaj. Jest pyszny I nie zajmuje dlużej niż 30 min by zrobić. Zapraszam na sos camembert z łososiem. Składniki:200gr
Smaki Edytypraskę czosnek. Wlewamy śmietane, szczypior I papryke, wsypujemy przyprawy. Trzymamy na ogniu od zagotowania ok 2 min . Gotowe. W międzyczasie gotujemy makaron-np tagliatelle. Makaron odcedzamy I mieszamy z połową sosu. ( Druga część na drugi dzień) Smacznego :) * Cajun- ( słodka papryka w proszku, chili w proszku, pieprz cayenne, oregano, tymianek, czarny mielony pieprz, biały mielony pieprzu, czosnek
Smaki EdytyKroimy ser w małą kostkę. Wrzucamy do sosu, mieszamy do całkowitego rozpuszczenia sera. Zciągamy z gazu, dodajemy brokuły I doprawiamy do smaku. Sos z diabła morskiego podajemy z makaronem. Życzę smacznego
Smaki Edytyudka z odrobiną słoniny .Doprawiłam utartym jabłkiem ( pomysł z kuchni angielskiej - apple sausages - bo jak można robić jabłkowe kiełbaski to czemu nie mielone). Podałam z makaronem Pantacce ( po naszemu karbowana wstążka ), sosem holenderskim i posypałam szczypiorkiem. Czytaj więcej
Buniabaje w kuchni