makaron z sosem - 12221 przepisów (strona:395/815)

Kurczak zapiekany na makaronie i warzywach 140

publikować, ale jest na tyle smaczny, że po prostu muszę! Przyznaję, że najbardziej bałam się tego, że makaron się nie dogotuje i miałam nawet przez chwilę takie zawahanie, czy nie ugotować go normalnie najpierw w wodzie, a dopiero później podpiec z sosem, ale zaryzykowałam. Na szczęście wszystko wyszło tak, jak zaplanowałam, ale musicie koniecznie od czasu do czasu przemieszać całość(...)ognia. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Na dno wysmarowanej masłem brytfanny wsypujemy makaron, obraną i pokrojoną w kostkę dynię, marchewki, suszone pomidory, przekrojone na pół pieczarki oraz pokrojoną w pióra cebulę i ząbki czosnku. Posypujemy listkami szałwii i igiełkami rozmarynu. Zalewamy przygotowanym sosem. Jeśli nie przykrywa warzyw w całości, dolewamy odrobinę śmietanki lub po prostu wody. Na środku układamy

Kuchnia w czekoladzie
Klopsiki w sosie marinara. 96

klopsików? Ja mógłbym zajadać się nimi niemal codziennie ;) Ta wersja jest bardzo bogata i może służyć do zadań specjalnych. Jakich? Do robienia mocnego wrażenia ;) Pulpeciki w sosie marinara będą idealnie pasowały do makaronu, ale z tłuczonymi ziemniakami lub ryżem też im będzie dobrze! Składniki: Klopsiki: 500 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 1 mała cebula 5 łyżek startego parmezanu 3 suszone

zadanie-gotowanie
Gulasz w muszelkach z sałatą 113

rewelacyjnie smakująca i efektownie wyglądająca.... Składniki: 0 ,5 kg szynki dowolną mieszanka przypraw 1 cebula tłuszcz do smażenia listek laurowy szklanka wody łyżka mąki łyżkę sosu ostrygowego sól i pieprz do smaku 20 sztuk makaronu - duże muszle Wykonanie: Mięso kroimy w kostkę przyprawiamy i wrzucamy do rondla na rozgrzany tłuszcz smażymy przez 20 minut, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę podlewany(...)przypalamy na patelni wlewamy szklankę wody wymieszanej z sosem ostrygowym i dokładnie mieszamy. Powstały sos łączymy z mięsem przyprawiamy solą i świeżo z mielonym pieprzem.  Gotujemy muszelki według przepisu na opakowaniu wykładamy na ściereczkę. Na talerzu układamy sałatę i przyprawiamy według podanej kolejności muszle makaronu układamy obok sałaty napełniając bardzo gorącym gulaszem Składniki na sałatę: kilka liści sałaty lodowej

kgwjanczewo
Stir-fry z polędwiczką, szparagami i dymką 101

więc trochę sezonowo. Takie potrawy mogłabym jeść 3 razy dziennie, spróbujcie ! Składniki (2 porcje): 1 polędwiczka wieprzowa (około 390 g) makaron udon – 1 porcja (75 g) 6 – 8 zielonych szparagów 2 dymki ze szczypiorkiem 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka miodu 1 łyżka sosu ostrygowego sól himalajska, biały pieprz mielony olej z prażonych nasion sezamu – lub inny(...)pieprzu. Dodaj szparagi i dymkę ze szczypiorkiem (zostaw około 1 – 2 łyżek szczypiorku na koniec). Smaż około 3 minut, następnie dodaj sos sojowy, sos ostrygowy i miód. Smaż kolejne 2 minuty często mieszając. Dodaj makaron, wymieszaj jeszcze raz i wyłóż danie na talerze. Posyp pozostałym szczypiorkiem

Moja pasja smaku
Pieczone sajgonki, Chicago 172

doprawiona olejem, octem ryżowym i solą. Składniki na około 25 sztuk: ½ kapusty pekińskiej 1 opakowanie mieszanki chińskiej (warzyw i grzybów) olej ½ opakowania makaronu ryżowego 1 filiżanka ugotowanego białego ryżu (opcjonalnie) 1-2 opakowania przyprawy chińskiej 5 smaków sos sojowy papier ryżowy woda 1 butelka sosu do sajgonek Pokrój drobno kapustę. Na patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Podsmaż na nim kapustę(...)mieszankę chińską. Następnie podlej kilkoma łyżkami wody i duś aż warzywa i grzyby zmiękną (około kwadrans – w razie potrzeby dolej wody). Przygotuj makaron wg instrukcji na opakowaniu. Wymieszaj wszystkie składniki w dużej misce, dopraw przyprawą chińską i sosem sojowym. http://whiteonricecouple.com/food-photographer-los-angeles/ Nagrzej piekarnik do 180 ° C. Namocz płat papieru ryżowego w letniej wodzie (3-4 sekundy), połóż na desce

Qlinarnie i Qlinarnie
Błyskawiczny makaron z kurczakiem i pastą chilli hot beans 277

poniższego przepisu powstanie ostre danie. SKŁADNIKI (porcja dla 4 osób) 250 gram makaronu chow mein podwójna pierś z kurczaka duża cebula 2 suszone chilli (jeśli nie lubicie ostrego smaku nie dodawajcie) 3 łyżki stołowe chilli hot beans kilka grzybów mun szczypior 3 łyżki oleju słonecznikowego 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu ryżowego 1 łyżeczka cukru mąka ziemniaczana WYKONANIE Kurczaka(...)minuty, aż będzie al dente. Przekładamy makaron na patelnię do kurczaka i dodatków. Dodajemy pastę chilli hot beans, 1 łyżki sosu sojowego, ocet ryżowy, cukier. Mieszamy, próbujemy i doprawiamy tak jak lubimy. Przekładamy makaron na talerze i posypujemy posiekanym szczypiorem

OstryKęs
Makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami 355

TymianekSólPieprz1 łyżka oleju200-250 g makaronuPrzygotowanie:Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu.Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Posolić i popieprzyć. Podsmażyć na oleju. Pod koniec dodać posiekany ząbek czosnku i szpinak i pastę z suszonych pomidorów. Podsmażyć chwilę do rozmrożenia brykietu i połączenia się smaków. Doprawić tymiankiem. Następnie połączyć ze śmietaną. Sos wymieszać z ugotowanym i odcedzonym makaronem.Smacznego

Fabryka pomysłów
Sałatka z tuńczykiem i makaronem 225

cebulą i zielonym groszkiem. Do przepisu możecie wykorzystać każdy makaron, lecz czy te mini muszelki nie są apetyczne?   Składniki (na 6-8 porcji): 100g makaronu mini muszelki 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 puszka groszku konserwowego 1/2 małej czerwonej cebuli 1/2 zielonego ogórka 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego/greckiego sól, pieprz   Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją

CookYourself
Spaghetti z cukinią 100

lato, kiedy temperatury za oknem są wysokie. Takimi daniami zawsze są makarony, które gotuje się kilka minut, a w międzyczasie możemy przygotować do niego sos lub jakiś inny dodatek. Tym razem do mojego makaronu wybrałam cukinie, bo sezon na te warzywa jest akurat w pełni. Zapraszam po przepis, zobaczcie jak szybko możemy przygotować pyszny i łatwy obiad. Spaghetti z cukinią

Kulinarne przygody Gatity
Lazania z mięsem mielonym 171

dodajemy masło, dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i gałką muszkatołową. Gotujemy, aż sos zgęstniej. Naczynie żaroodporne lub formę do pieczenia smarujemy tłuszczem. Układamy kolejno: Płaty makaronu układamy na dnie naczynia  na nich cienką warstwę sosu beszamelowego, potem warstwę mięsa i tak na każdą warstwę. Ostatnia  warstwa to sos beszamelowy i starty żółty ser. Danie zapiekamy

W kuchennym oknie Ewy
Sezamowe noodle na ostro 197

łyżka czarnego sezamu 2cm imbiru 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki kolendry 1 łyżeczka pasty z trawy cytrynowej 1/2 łyżeczki cukru trzcinowego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka oleju z prażonego sezamu 1 łyżka oleju arachidowego 1. Makaron gotujemy o minutę krócej niż podano na opakowaniu (ja miałam takie, które powinno się gotować 5 minut), przelewamy zimną wodą i odstawiamy(...)całkowitego rozpuszczenia cukru). 3. Patelnię mocno rozgrzewamy. Wrzucamy sezam i prażymy przez minutę. Dodajemy przygotowaną pastę i cały czas mieszając smażymy kolejną minutę. Wrzucamy makaron i papryczkę pokrojoną w krążki (bez pestek!), wlewamy sos sojowy i mieszamy, cały czas smażąc, przez ostatnie dwie minuty. Gotowe

Tajskie smaki
Środa: Pulpety włoskie z cukiniowo-marchewkowym spaghetti 134

sałatki makaronowej musi mieć pazur. No i ma. Generalnie jest to przepis na sos do dań azjatyckich, ale świetnie sprawdza się z aromatycznymi pulpecikami włoskimi. Smaki doskonale się uzupełniają. Przepis naprawdę wart wypróbowania. Cukinia ma jeszcze jedną cechę, o której warto pamiętać robiąc z niej makaron – pocięta na paski puszcza dużo wody. Generalnie jest to warzywo bardzo wodniste(...)warzywa, obierz marchew. Posiekaj rzodkiewki na plasterki. Maszynką do obierania warzyw ze specjalną końcówką ( zobacz jak to zrobić warzywne spaghetti ) potnij cukinię i marchew na makarony. Krok 4 Przełóż warzywa do misy, wymieszaj z sosem. Na spaghetti wyłóż pulpeciki. Podawaj. Artykuł Środa: Pulpety włoskie z cukiniowo-marchewkowym spaghetti pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Sos grzybowy z makaronem 112

rozgrzane masło, zeszklić. Dodać grzyby, smażyć kilka minut, co jakiś czas mieszając, aż grzybki zmiękną.  Na koniec wlać śmietankę, smażyć chwilę do momentu zgęstnienia sosu, doprawić do smaku.  Podawać z makaronem. Udekorować natką. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Spaghetti z małżami 169

koniec dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Chwilę podsmażyć, dodać pomidory, doprawić do smaku. Dusić na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż zgęstnieje i powstanie sos. Na koniec dodajemy  małże, ugotowany makaron, wrzucamy pietruszkę. Wszystko razem mieszamy. Podajemy od razu, smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Dyniowe gnocchi, kopytka, kluseczki… Z wegańskim parmezanem i sosem rozmarynowym. 157

dynią i wyjątkowo dobrym sosem. Skromna jestem z natury, ale ten sos jest naprawdę pyszny! Jeśli nie macie czasu na gnocchi to możecie zrobić sam sos i parmezan. I podać z makaronem gryczanym. Mniam! Składniki: Kluseczki 1kg dynii surowej (po upieczeniu i obraniu powinno być 500g) 115g mąki (u mnie mieszanka ryżowej i jaglanej) 2 łyżki skrobi/mąki ziemniaczanej

Fill The Bowl

Proponowane wyszukiwania