makaron z sosem - 12221 przepisów (strona:370/815)

Kurczak, brokuł z masłem orzechowym 182

osoby. 150 gram makaronu 250 gram brokuła 2 łyżki masła orzechowego 4/5 szklanki mleka 1 łyżka masła 1 mała cebula 1 łyżka sezamu 1/2 fileta z kurczaka Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Sezam wysypać na patelnię i uprażyć. Brokuła pokroić na różyczki i kostkę i zblanszować. Kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć (mój był gotowy...). Cebulę pokroić w drobną(...)Masło (zwykłe) roztopić na patelni, zeszklić cebulkę. Dodać mleko i chwilę poczekać do rozgrzania. Dodać masło orzechowe i mieszając poczekać do rozpuszczenia. Nie trzymać zbyt długo samego sosu, bo szybko gęstnieje. Dodać makaron, kurczaka i brokuły, wszystko wymieszać. Podawać na ciepło z sezamem. marcelina

Czerwony Gupik
Bulion imbirowy z brokułem i jajkiem 191

bulionu warzywnego lub drobiowego * 1 brokuł – około 300 g * 1/2 pora (jasna część) * 2 ząbki czosnku * 2 łyżki startego imbiru (około 3-4 cm) * 2 łyżki sosu sojowego * Do podania: 2 ugotowane jajka, makaron ryżowy lub chiński. WYKONANIE: Brokuł dzielimy na mniejsze cząstki. Por kroimy w plasterki. Imbir i czosnek trzemy na tarce. Bulion gotujemy około 5 minut z dodatkiem(...)imbiru, czosnku i sosu sojowego. Na ostatnie 2 minuty dodajemy pokrojony brokuł i por. (Możemy też ugotować warzywa w osobnym garnku w posolonej wodzie). Bulion podajemy z porcją makaronu i połówką jajka

Mohiella
MAKARON Z CUKINIĄ, POMIDORAMI I MASCARPONE 184

ulubionego makaronu, duża cukinia, puszka krojonych pomidorów, opakowanie mascarpone (250 g), pieprz cayenne, sól, cukier, czosnek niedźwiedzi, oregano Cykoria , duża garść posiekanej świeżej bazylii, łyżka oleju. Przygotowanie: Makaron gotuję w osolonej wodzie, odcedzam. Cukinię kroję w niedużą kostkę, podsmażam na oleju z dodatkiem soli, pieprzu cayenne i czosnku niedźwiedziego przez 7-8 minut. Do cukinii dodaję pomidory, doprawiam do smaku(...)Danie gotuję na małym ogniu co jakiś czas mieszając do momentu rozpuszczenia się sera.  Do sosu dodaję posiekaną bazylię, w razie potrzeby doprawiam do smaku. Gotowy sos łączę z ugotowanym wcześniej makaronem

JejKuchnia
Pasta z łososiem w sosie śmietanowo – koperkowym wg Aleex 93

naszykowałam dla chłopaków, nie starczyłoby. Dlatego zrobiłam szybki przegląd zapasów. Zrobiłam z nich pastę z łososiem w sosie śmietanowo – koperkowym. Wyszła pyszna. Była tak smaczna, że zniknęła błyskawicznie. Koniecznie spróbujcie ją zrobić u siebie w domu. Polecam. Składniki: • 400 g suchego makaronu typu wstążki • 150 g wędzonego łososia • 500 ml śmietanki 36% • 1 średnia cebula • 2 ząbki czosnku • 2 pełne(...)Pogotować całość 3-4 minuty, aby smaki się połączyły, a sos by lekko zgęstniał (nadal będzie dość rzadki i tak ma być). Przygotowanie sosu powinno zająć nam ok. 15 minut. Tyle czasu gotował się mój makaron. 8. Makaron odcedzić, nie przelewać go zimną wodą! Z powrotem przełożyć do garnka. Wlać gorący sos, wymieszać. 9. Porcje pasty przełożyć na talerz. Podawać

W mojej kuchni
Sos pomidorowy do pizzy 532

Pachnący i aromatyczny.. najlepszy przepis na włoski sos do pizzy. Taki sos możesz zrobić ze świeżych pomidorów, pomidorów z puszki czy passaty. Ten sos na spód pizzy jest też idealny do makaronu i zupy.  Po wyjęciu pizzy z pieca polecam ponownie użyć sosu do posmarowania kawałków pizzy. Część pizzy można też polać najlepszym sosem czosnkowym

AniaGotuje.pl
Krewetki w kremowym sosie śmietanowym ze szpinakiem i winem 170

klasyki czyli krewetek z czosnkiem, chili, natką pietruszki i winem po risotta i makarony z ich dodatkiem. Dziś mam dla Was Krewetki w kremowym sosie śmietanowym ze szpinakiem i winem podane z makaronem. Bardzo fajne połączenie smaków i robi się szybko. Polecam! Składniki: 20 – 24 duże krewetki duża garść liści szpinaku 200 ml śmietany kremówki 1 duża szalotka

Moja pasja smaku
Makaron z chorizo i 3 rodzajami sera 279

Dodajemy pieprz i paprykę pimento. Na patelnię bezpośrednio z garnka przekładamy ugotowany al dente makaron (zostawiamy 3 łyżki wody z gotowania na wypadek konieczności rozcieńczenia sosu). Dodajemy wszystkie 3 sery i mieszamy. Przekładamy makaron na talerze. Posypujemy natką pietruszki, pieprzem i parmezanem

OstryKęs
Makaron z chorizo i 3 rodzajami sera 332

Dodajemy pieprz i paprykę pimento. Na patelnię bezpośrednio z garnka przekładamy ugotowany al dente makaron (zostawiamy 3 łyżki wody z gotowania na wypadek konieczności rozcieńczenia sosu). Dodajemy wszystkie 3 sery i mieszamy. Przekładamy makaron na talerze. Posypujemy natką pietruszki, pieprzem i parmezanem

OstryKęs
Makaron z serkiem mascarpone i truskawkami 172

miski. Posypać cukrem i rozgnieść widelcem/tłuczkiem do ziemniaków. Do powstałego sosu z kawałkami truskawek dodać mascarpone i dokładnie wymieszać, aż cały serek się rozpuści. Makaron (ciepły lub zimny) ułożyć na talerzach i polać sosem truskawkowym. SMACZNEGO!   Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi porcja dla 3 - 4 osób, w zależności od apetytów. Przygotowany sos truskawkowy z mascarpone

Gospodyni Miejska
Pulpety z indyka 141

nasiąkną sosem. Pulpety z indyka możecie podawać z różnymi dodatkami. Ja najbardziej lubię z kaszą jaglaną, ale równie dobrze sprawdzi się ryż, makaron lub ziemniaki. Pulpety z indyka możecie również przygotować w Klasycznym włoskim sosie pomidorowym , którego przypis znajdziecie tutaj . Dla wszystkich gustujących w takich obiadach polecam również inny przepis na Klopsiki z indyka w pikantnym sosie pomidorowym . Składniki(...)momentu kiedy dogotują się w środku. Gotowe pulpety z indyka podawać w towarzystwie kasz (polecam kaszę jaglaną) , ryżu lub makaronu. W kolejnych dniach przy podgrzewaniu proponuję klopsy podzielić na mniejsze kawałki. Dzięki temu szybciej się zagrzeją i nasiąkną sosem.   The post Pulpety z indyka appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Makaron soba z grzybami shimeji 114

muszę przyznać, że są wyśmienite. Mają mocny smak umami, który tak bardzo jest ceniony w Japonii.  Składniki na 2 porcje: 150 g makaronu soba 150 g grzybów shimeji 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju łyżka sosu sojowego łyżka pasty miso szczypior z dymki pieprz, sól Zagotować wodę, wrzucić do niej makaron i gotować 5 minut. Wyjąć, przelać i odcedzić(...)przypalił. Zmniejszyć ogień i wrzucić grzyby shimeji.  Smażyć, aż grzyby będą miękkie. W małej miseczce wymieszać sos sojowy, pastę miso, łyżkę wody i wlać do  grzybów. Zamieszać i doprawić pieprzem i ewentualnie solą.  Przesmażyć całość, dodać makaron i wymieszać. Podawać z posiekanym szczypiorem

wyzwania kuchenne
Morszczuk w sosie kokosowym 134

też po proste dania kuchni azjatyckiej. Ich plusem jest to, że można je zrobić (tak jak makaron) w kilka minut i są naprawdę smaczne. W swojej lodówce zawsze mam filety zamrożonej ryby albo filety z kurczaka. Do tego pod ręką muszę mieć sos sojowy, ostrygowy(...)rybny, kawałek imbiru czy cytryny, bo przynajmniej raz w tygodniu robię po pracy szybkie danie "chińskie"  Tym razem wybrałam rybkę w mleku kokosowym, ale zamiast makaronu wybrała ryż naturalny. Polecam. MORSZCZUK W SOSIE KOKOSOWYM Składniki: 4-5 filetów morszczuka 1 puszka mleka kokosowego 2 ząbki czosnku 2 limonki 1 łodyga trawy cytrynowej 2 cm imbiru 1 łyżeczka cukru trzcinowego

Bon appetit mon amie
ZAPIEKANKA Z MAKARONEM I PIECZARKAMI 113

Składniki na 4 osoby: 30 dag pieczarek 2 garści świeżego szpinaku 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1/2 cebuli 1/2 puszki kukurydzy 200 g drobnego makaronu Sól i pieprz do smaku Olej do smażenia Sos : 250 ml kwaśnej śmietany 18% 1 jajko 1 kulka sera mozzarella Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku granulowanego Przygotowanie:   1. Pieczarki myję(...)koniec dodajemy szpinak. Mieszam jeszcze ok 1 minuty i wyłączam. 5. Makaron gotuję w osolonej wodzie aldente. Odcedzam. 6. W dużej misce przekładam makaron, pieczarki, kukurydzę, natkę .Mieszam. 7.W osobnej misce łącze składniki sosu (mozzarelle drobno rwę) . Przelewam do pozostałych składników ,mieszam. 8.Przekladam do foremki do zapiekania 9.Piekę przez 25 min w 200 stopniach. 10. Podaję odrazu

Gotowanie Patki
Razowy makaron z wędzonym boczkiem, cukinią, chilli i parmezanem 84

natkę pietruszki odrobinę świeżej kolendry około 1/2 - 3/4 szklanki śmietany kremówki 2 duże łyżki twarogu typu quark, lub gładkiego twarożku kanapkowego. Wstawcie do gotowania wodę jak zacznie wrzeć wsypcie makaron.  Ugotujcie tak aby był al dente. Podsmażcie boczek na rumian, dodajcie cebulkę posiekaną w kostkę, zmiażdżony czosnek i posiekaną drobniutko papryczkę chilli. Podsmażcie krótko i dodajcie pokrojoną(...)kremówkę i krótko zagotujcie. Nie sólcie, bo boczek jest dość słony. Posiekajcie zioła i dodajcie. Jeśli sos jest za rzadki dodajcie twarożek. Doprawcie według własnych upodobań. Do sosu dodajcie ugotowany i odcedzony makaron. Zamieszajcie, zetrzyjcie parmezan i odstawcie na około 5 minut, tak aby makaron wchłonął sos.Smacznego

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Makaron z truskawkami i twarogiem 193

owsianych; – 20 dag twarogu Wykonanie: Makaron ugotować. Truskawki umyć, odszypułkować wrzucić do blendera, dodać jogurt, pokrojonego banana, otręby i cukier wanilinowy. Wszystko zmiksować. Na talerzu położyć makaron, posypać twarogiem i polać sosem truskawkowym. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp(...)cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/makaron-z-truskawkami-i-twarogiem/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('72d8dcf7988cd3a431fb388b9b980634').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Smacznego The post Makaron z truskawkami i twarogiem appeared first

dom-agi.pl

Proponowane wyszukiwania