Pachnący i aromatyczny.. najlepszy przepis na włoski sos do pizzy. Taki sos możesz zrobić ze świeżych pomidorów, pomidorów z puszki czy passaty. Ten sos na spód pizzy jest też idealny do makaronu i zupy. Po wyjęciu pizzy z pieca polecam ponownie użyć sosu do posmarowania kawałków pizzy. Część pizzy można też polać najlepszym sosem czosnkowym
AniaGotuje.plklasyki czyli krewetek z czosnkiem, chili, natką pietruszki i winem po risotta i makarony z ich dodatkiem. Dziś mam dla Was Krewetki w kremowym sosie śmietanowym ze szpinakiem i winem podane z makaronem. Bardzo fajne połączenie smaków i robi się szybko. Polecam! Składniki: 20 – 24 duże krewetki duża garść liści szpinaku 200 ml śmietany kremówki 1 duża szalotka
Moja pasja smakuDodajemy pieprz i paprykę pimento. Na patelnię bezpośrednio z garnka przekładamy ugotowany al dente makaron (zostawiamy 3 łyżki wody z gotowania na wypadek konieczności rozcieńczenia sosu). Dodajemy wszystkie 3 sery i mieszamy. Przekładamy makaron na talerze. Posypujemy natką pietruszki, pieprzem i parmezanem
OstryKęsDodajemy pieprz i paprykę pimento. Na patelnię bezpośrednio z garnka przekładamy ugotowany al dente makaron (zostawiamy 3 łyżki wody z gotowania na wypadek konieczności rozcieńczenia sosu). Dodajemy wszystkie 3 sery i mieszamy. Przekładamy makaron na talerze. Posypujemy natką pietruszki, pieprzem i parmezanem
OstryKęsmiski. Posypać cukrem i rozgnieść widelcem/tłuczkiem do ziemniaków. Do powstałego sosu z kawałkami truskawek dodać mascarpone i dokładnie wymieszać, aż cały serek się rozpuści. Makaron (ciepły lub zimny) ułożyć na talerzach i polać sosem truskawkowym. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi porcja dla 3 - 4 osób, w zależności od apetytów. Przygotowany sos truskawkowy z mascarpone
Gospodyni Miejskanasiąkną sosem. Pulpety z indyka możecie podawać z różnymi dodatkami. Ja najbardziej lubię z kaszą jaglaną, ale równie dobrze sprawdzi się ryż, makaron lub ziemniaki. Pulpety z indyka możecie również przygotować w Klasycznym włoskim sosie pomidorowym , którego przypis znajdziecie tutaj . Dla wszystkich gustujących w takich obiadach polecam również inny przepis na Klopsiki z indyka w pikantnym sosie pomidorowym . Składniki(...)momentu kiedy dogotują się w środku. Gotowe pulpety z indyka podawać w towarzystwie kasz (polecam kaszę jaglaną) , ryżu lub makaronu. W kolejnych dniach przy podgrzewaniu proponuję klopsy podzielić na mniejsze kawałki. Dzięki temu szybciej się zagrzeją i nasiąkną sosem. The post Pulpety z indyka appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne
Moja Delicjamuszę przyznać, że są wyśmienite. Mają mocny smak umami, który tak bardzo jest ceniony w Japonii. Składniki na 2 porcje: 150 g makaronu soba 150 g grzybów shimeji 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju łyżka sosu sojowego łyżka pasty miso szczypior z dymki pieprz, sól Zagotować wodę, wrzucić do niej makaron i gotować 5 minut. Wyjąć, przelać i odcedzić(...)przypalił. Zmniejszyć ogień i wrzucić grzyby shimeji. Smażyć, aż grzyby będą miękkie. W małej miseczce wymieszać sos sojowy, pastę miso, łyżkę wody i wlać do grzybów. Zamieszać i doprawić pieprzem i ewentualnie solą. Przesmażyć całość, dodać makaron i wymieszać. Podawać z posiekanym szczypiorem
wyzwania kuchenneteż po proste dania kuchni azjatyckiej. Ich plusem jest to, że można je zrobić (tak jak makaron) w kilka minut i są naprawdę smaczne. W swojej lodówce zawsze mam filety zamrożonej ryby albo filety z kurczaka. Do tego pod ręką muszę mieć sos sojowy, ostrygowy(...)rybny, kawałek imbiru czy cytryny, bo przynajmniej raz w tygodniu robię po pracy szybkie danie "chińskie" Tym razem wybrałam rybkę w mleku kokosowym, ale zamiast makaronu wybrała ryż naturalny. Polecam. MORSZCZUK W SOSIE KOKOSOWYM Składniki: 4-5 filetów morszczuka 1 puszka mleka kokosowego 2 ząbki czosnku 2 limonki 1 łodyga trawy cytrynowej 2 cm imbiru 1 łyżeczka cukru trzcinowego
Bon appetit mon amieSkładniki na 4 osoby: 30 dag pieczarek 2 garści świeżego szpinaku 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1/2 cebuli 1/2 puszki kukurydzy 200 g drobnego makaronu Sól i pieprz do smaku Olej do smażenia Sos : 250 ml kwaśnej śmietany 18% 1 jajko 1 kulka sera mozzarella Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku granulowanego Przygotowanie: 1. Pieczarki myję(...)koniec dodajemy szpinak. Mieszam jeszcze ok 1 minuty i wyłączam. 5. Makaron gotuję w osolonej wodzie aldente. Odcedzam. 6. W dużej misce przekładam makaron, pieczarki, kukurydzę, natkę .Mieszam. 7.W osobnej misce łącze składniki sosu (mozzarelle drobno rwę) . Przelewam do pozostałych składników ,mieszam. 8.Przekladam do foremki do zapiekania 9.Piekę przez 25 min w 200 stopniach. 10. Podaję odrazu
Gotowanie Patkinatkę pietruszki odrobinę świeżej kolendry około 1/2 - 3/4 szklanki śmietany kremówki 2 duże łyżki twarogu typu quark, lub gładkiego twarożku kanapkowego. Wstawcie do gotowania wodę jak zacznie wrzeć wsypcie makaron. Ugotujcie tak aby był al dente. Podsmażcie boczek na rumian, dodajcie cebulkę posiekaną w kostkę, zmiażdżony czosnek i posiekaną drobniutko papryczkę chilli. Podsmażcie krótko i dodajcie pokrojoną(...)kremówkę i krótko zagotujcie. Nie sólcie, bo boczek jest dość słony. Posiekajcie zioła i dodajcie. Jeśli sos jest za rzadki dodajcie twarożek. Doprawcie według własnych upodobań. Do sosu dodajcie ugotowany i odcedzony makaron. Zamieszajcie, zetrzyjcie parmezan i odstawcie na około 5 minut, tak aby makaron wchłonął sos.Smacznego
Piekarz-Kucharz-Garkotłukowsianych; – 20 dag twarogu Wykonanie: Makaron ugotować. Truskawki umyć, odszypułkować wrzucić do blendera, dodać jogurt, pokrojonego banana, otręby i cukier wanilinowy. Wszystko zmiksować. Na talerzu położyć makaron, posypać twarogiem i polać sosem truskawkowym. function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp.2.0', 'Microsoft.XmlHttp(...)cookd.it/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/makaron-z-truskawkami-i-twarogiem/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('72d8dcf7988cd3a431fb388b9b980634').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Smacznego The post Makaron z truskawkami i twarogiem appeared first
dom-agi.pldobrej jakości tortellini, bo naprawdę warto. Ja używałam zarówno wersji świeżej jak i tych paczkowanych, które możemy znaleźć w supermarketach obok makaronów. Moim zdaniem te świeże (pakowane jak pierogi) są jednak smaczniejsze. Polecam !!!Zapiekanka z tortellini w sosie pomidorowym Składniki: · 200 g tortellini
Mania GotowaniaSałatka tortellini Smaczna i kolorowa sałatka z serowym makaronem tortellini, warzywami, szynką i pysznym sosem czosnkowym. Świetna opcja na imprezy ale nie tylko, sałatka ta może także stanowić pożywną kolacje lub ciekawe drugie śniadanie do pracy. Polecam! Składniki: 250g tortellini z serem 20 dkg szynki – użyłam polędwicy sopockiej 4 jajka 1 szklanka kukurydzy konserwowej 1 czerwona papryka(...)oraz drobno posiekany szczypiorek *** *** Makaron tortellini gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i przelewamy zimną wodą *** *** Odsączony makaron dodajemy do pozostałych składników sałatki i wszystko razem mieszamy *** *** Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym oraz przeciśniętym czosnkiem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Powstały sos czosnkowy dodajemy do sałatki. Dokładnie mieszamy *** *** W razie potrzeby sałatkę doprawiamy jeszcze solą i pieprzem *** *** SMACZNEGO
Blog z ApetytemPrzyszła mi wczoraj chęć na makaron, ale delikatny, bez ciężkiego sosu, czy mięsa. W najlepszej w Polsce trattorii La Campana w Krakowie jedliśmy kiedyś z Żoną Mą Linguine alla campagnola, rewelacyjne danie, które było inspiracją do stworzenia mojej wersji tej włoskiej pasty. Czego nam potrzeba? -pomidorki cherry -pierś z kurczaka pokrojona w kostkę -bazylia drobno posiekana -parmezan starty łyżka -oliwa(...)łyżki -sok z połowy tangelo -ząbek czosnku zgnieciony -sól, pieprz -papryka czerwona słodka -pełnoziarnisty makaron spaghetti Makaron gotujemy w osolonej wodzie z łyżką oliwy na ząb. Mięso wyrabiamy w marynacie z łyżki oliwy z pieprzem, solą, papryką i grillujemy. Pomidorki kroimy na połówki zalewamy oliwą, sokiem z tangelo, dodajemy bazylię, czosnek, sól, pieprz i mieszamy. Łączymy z makaronem, dodajemy parmezan
BaRepasczosnku średniej wielkości, większa cebula, 2-3 łyżki oleju z dodatkiem czosnku i bazylii, garść posiekanej bazylii, sól, cukier, 2 suszone papryczki chili peperoncini, spora szczypta oregano Cykoria . Przygotowanie: Makaron gotuję w osolonej wodzie, odcedzam. Na oleju podsmażam drobno posiekaną cebulę wraz z czosnkiem. Kiedy czosnek z cebulą lekko się zarumienią, dodaję pomidory oraz przyprawy - sól, rozkruszone papryczki, oregano(...)koniec dodaję posiekaną bazylię i pokrojoną w małą kostkę mozzarellę. Gotuję jeszcze przez chwilę do momentu rozpuszczenia się sera. W razie potrzeby doprawiam do smaku. Gotowy sos łączę z wcześniej ugotowanym makaronem
JejKuchnia