makaron z sosem - 12221 przepisów (strona:270/815)

Makaron orecchiette z grzybami shiitake i bruksleką 202

mrożonej Hortex 6 suszonych lub świeżych grzybów shiitake 1 mała cebula 200 ml śmietany 30% oliwa do smażenia sól i pieprz do smaku kawałek parmezanu do posypania dania Przygotowanie: Makaron gotujemy według przepisu na pakowaniu. Brukselkę mrożoną Hortex gotujemy około 5-8 minut. Po tym odcedzamy i  czasie przelewamy zimną wodą.  Grzyby shiitake kroimy w paski (bez ogonków(...)oliwie. Do zeszklonej cebuli dodajemy pokrojone grzyby. Smażymy przez chwilę, następnie dodajemy podgotowaną brukselkę. Całość zalewamy śmietaną i dusimy kila minut.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do sosu dodajemy ugotowany makaron. Mieszamy. Podajemy posypane wiórkami parmezanu

Bon appetit mon amie
Faszerowane muszle makaronowe 195

białym winie z fetą czy szpinakowo-gorgonzolowy SKŁADNIKI: 250g muszli makaronowych 2 czerwone cebule feta białe wino, sól, pieprz czarny, masło szpinak gorgonzola 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, masło Sos pomidorowy, parmezan Muszelki gotować przez 5 minut w osolonym wrzątku. Następnie przełożyć na talerz wyłożonym ręcznikiem papierowym i odstawić do przestudzenia. Cebulę pokroić w pióra, zeszklić na maśle i zalać(...)rozmrożony szpinak i mieszać aż do czasu odparowania wody i uzyskania jednolitej konsystencji. Na koniec dodajemy ser i 3 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.Wymieszać. Farszami napełnić muszle. Makaron układać na sosie pomidorowym.  Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30-35 minut. Oprószyć tartym parmezanem i od razu podawać. Smacznego

MarciochaKucharzy
Recenzja robota z Lidl Polska Silver Crest MONSIEUR CUISINE 195

dobrze posiekane, a jabłka mięciutkie. Posiłek był zdrowy i pyszny.  Kilka cienkich plasterków jabłka dodałam do gotowej owsianki. Kolejną funkcją, jaką sprawdziłam to gotowanie . Postanowiłam ugotować makaron i zrobić do niego sos brokułowy z wędzonymi migdałami  (jej jakie to dobre było!). Wszystkie testy relacjonowane na żywo możecie zobaczyć na moim Instgramie -  https://www.instagram.com/smyk_w_kuchni_blog/?hl=pl W wyróżnionych relacjach(...)pracuje. Jak wygląda panel dotykowy, jak wyglądają dania po zrobieniu. Będę tam też dodawała kolejne moje dania, które będą powstawały przy pomocy tego urządzenia. Makaron ugotowałam za pomocą funkcji gotowanie. Odcedziłam na sicie. Sos brokułowy z wędzonymi migdałami: - 1 opakowanie mrożonych brokułów (400 g) - 2 łyżki jogurtu naturalnego (typu grecki) - duża łyżka serka kremowego (typu mascarpone) - garść migdałów wędzonych

SMYKWKUCHNI
Jagnięca wątróbka po włosku z makaronem 211

średnia cukinia -1 mała czerwona lub żółta papryka -puszka krojonych pomidorów -1 łyżeczka koncentratu pomidorowego -100 g parmezanu lub żółtego sera -1 łyżeczki bazylii lub oregano -pieprz, sól Przygotowanie Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę obrać i drobno posiekać. Paprykę i cukinię umyć i pokroić w drobną kostkę. W rondlu rozgrzać łyżkę oliwy. Przesmażyć warzywa przez 2-3 minuty(...)minut. Doprawić pieprzem i solą. Wątróbkę umyć, oczyścić i pokroić w cienkie paski. Pozostały olej rozgrzać na patelni. Smażyć paski wątróbki aż się zetką i zrumienią. Do ciepłego sosu dodać ugotowany makaron, dodać bazylię lub oregano i całość dokładnie wymieszać. Rozłożyć do 4 miseczek lub głębszych talerzy. Na wierzchu ułożyć wątróbkę. Podawać posypane parmezanem lub dobrze rozpuszczającym się serem żółtym

Zielona Kuchnia
Szybki makaron w sosie borowikowym 229

Energicznie wymieszać, gotować na małym ogniu, aż sos zgęstnieje. Zestawić  z ognia. Do sosu dodać posiekaną natkę pietruszki. Przyprawić solą i pieprzem do smaku. Wymieszać. Sos wlać do garnka z odcedzonym, gorącym makaronem i dokładnie wymieszać. Makaron podawać gorący, jako samodzielne danie, lub jako dodatek do mięs(...)SMACZNEGO!   Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi porcja dla 2 osób jako samodzielne danie, lub dla 4 jako dodatek np. do mięsa, czy ryby. Sos należy przygotowywać równocześnie z gotowaniem makaronu. Makaron można wzbogacić o pokrojonego w kostkę i podsmażonego z cebulą kurczaka. Źródło przepisu: Wielkie Żarcie

Gospodyni Miejska
Spaghetti Z Sosem Pomidorowym Z Warzywami 154

śmietanki 30 % około 2 garście "Bukietu Warzyw Kwiatowych" od Hortex (używamy tylko brokuła i marchewki) sól, pieprz do smaku oliwa/olej do smażenia makaron spaghetti (ilość na dwie osoby) 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. 2. Na patelni z oliwą/olejem  przesmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę oraz przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, następnie dodajemy drobno pokrojoną cukinie w kosteczkę(...)marchew. 4. Kiedy cukinia jest już przesmażona dodajemy  do niej pomidory i przecier oraz podgotowane warzywa, dolewamy śmietankę, doprawiamy do smaku i przesmażamy do zgęstnienia. Gotowy sos podajemy z makaronem spaghetti :) Przepis bierze udział w konkursie na durszlak.pl

Gotowanie...to proste !
MAKARON Z CUKINIĄ, PIECZARKAMI I SEREM LAZUR 177

żółtego, 200 ml śmietany 30%, dwie średnie cukinie, 10 dag pieczarek, cebula, łyżka masła, papryka ostra, sól, oregano, estragon, tymianek, szczypta soli, większa garść posiekanej natk i pietruszki. Przygotowanie: Makaron gotuję al dente. Cukinię ścieram na tarce o dużych oczkach, pieczarki kroję w półplasterki, cebulę drobno siekam. Razem podsmażam na maśle z dodatkiem przypraw do momentu wyparowania nadmiaru wody. Dodaję(...)porwany na kawałki ser żółty, mieszam. Trzymam na małym ogniu do momentu rozpuszczenia się serów, co jakiś czas mieszając. Wsypuję natkę, w razie potrzeby doprawiam do smaku. Powstały sos mieszam z makaronem

JejKuchnia
Makaron z botwiną, szparagami, kurczakiem i ricottą 153

Obiad w bardzo letnim stylu. Mloda cukinia, ostatnie już szparagi, botwinka, pierś kurczaka i pyszny drobny makaron razem z delikatnym sosem na bazie sera ricotta. Uwielbiam takie połączenia a to jest wybitnie smaczne. Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu danie, które zasmakuje każdemu, jestem przekonana.  Składniki (na 2 porcje): 1 szklanka drobnego makaronu MINI Lubella 5 warzyw(...)warzywa i botwinę. Dopraw solą i pieprzem, dodaj wino. Duś składniki 4-5 minut. Dodaj ricottę i dokładnie wymieszaj sos. Na koniec dodaj garść posiekanej natki pietruszki. Jeśli uznasz to za konieczne to dodaj więcej soli i pieprzu. Ugotowany makaron wymieszaj ze składnikami. Podaj od razu. Przed podaniem posyp świeżo zmielonym pieprzem i natką pietruszki.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Pesto z jarmużu i orzechów cashew 180

jarmużem! Dzisiaj zrobiłam kolejną porcję domowego pesto jak się domyślacie, z jarmużu. Pesto z jarmużu należy do moich ulubionych. Jest delikatne w smaku, można dodawać je do makaronu, używać jako sosu lub na kanapki czy pizzę…you name it. Polecam pesto z jarmużu i orzechów cashew. Słodki smak orzechów świetnie harmonizuje z jarmużem. Użyłam też pieczonego czosnku, który jest

codojedzenia
Sałatka z makaronem i jajkiem - fit, lekko i zdrowo :) 324

innymi składnikami stworzył pyszny dressing, który w sałatce stanowi jeden z najistotniejszych elementów.  Składniki: 50 g miksu sałat 50 g makaronu pełnoziarnistego  1/2 pomidora malinowego  1-2 jajka 1/3 papryki czerwonej  Sos: 1 łyżka soku z cytryny  1 łyżka oleju lnianego (Olejarnia Kołodziejowo) 1 łyżka octu balsamicznego jasnego  1 łyżeczka musztardy (użyłam chrzanowej(...)drobną kostkę, a pomidora w półplastry. Składniki na sos dokładnie ze sobą wymieszaj.  Na talerzu ułóż wymieszane liście sałaty z papryką i makaronem. Na wierzchu ułóż pomidora oraz jajko. Całość polej przygotowanym sosem

Zdrowie na języku :P
Boczniaki w pomidorach z makaronem 277

Obiad z serii błyskawicznych. W czasie, gdy gotuje się makaron przygotujesz smakowity sos z boczniaków. Sezon grzybowy rozpoczął się na dobre, ale nie proponujnę leśnych grzybów. W zastępstwie boczniaki - dla tych wszystkich, którzy nie zbierają grzybów. Boczniaki z sosem pomidorowym smakują naprawdę znakomicie, a jakie są zdrowe! Składniki na 2 porcje: 400-500 g boczniaków 2 łyżki oleju 1 cebula(...)Dodać pokrojone w paski grzyby ( ogonki odrzucić) i dusić do odparowania wody. Powinny się zezłocić dodać pomidory, przyprawy i dusić 10-15 minut na patelnię z grzybami dołożyć ugotowany makaron i wymieszać. W razie potrzeby dodać wodę z gotowania makaronu. Podawać suto posypane natką pietrusz

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Spaghetti zapiekane z sosie śmietanowo-pomidorowym z brokułami, szynką i pieczarkami (Spaghetti con broccoletti, prosciutto e ch 228

passat ą  pomidorow ą,  dokładnie mieszamy i gotujemy do zagęszczenia si ę  sosu. Doprawiamy sol ą  i pieprzem. Na koniec do sosu dodajemy potarkowany ser emmentaler. **** PREPARAZIONE Lessate la pasta al dente. Cuocete i broccoletti al vapore. Tagliate il prosciutto a listarelle. Nel frattempo preparate la salsa. In una casseruola sciogliete il burro, versate(...)olio. Unite 2-3 rametti di timo, 2 spicchi d'aglio, i funghi e fate rosolare per circa 10 minuti. Insaporite con sale e pepe. Ugotowany makaron łączymy z sosem, z brokułami, z pieczarkami i szynk ą . Wszystko dokładnie mieszamy i przekładamy do formy żaroodpornej. Wierzch zapiekanki oprószamy startym parmezanem. Zapiekankę pieczemy

La grande e la piccola cuoca
Sałatka makaronowa z tuńczykiem i ogórkiem + film 193

szczypiorek do tego majonez oraz musztarda to prosta i smaczna kompozycja, znakomity pomysł na śniadanie lub kolację.     składniki na 4 porcje 200 g drobnego makaronu puszka tuńczyka w sosie własnym (180 g ) 2 średnie ogórki zielone pęczek szczypioru z dymki 100 g kukurydzy z puszki 3 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy czarny pieprz sól przepis Makaron gotujemy(...)czym odcedzamy i studzimy. Wystudzony makaron przekładamy do dużej miski. Obrane ze skórki ogórki kroimy w niewielką kostkę i dodajemy do makaronu. Opłukany szczypior z dymki dość drobno siekamy i wrzucamy do miski z pozostałymi składnikami. Odsączonego z sosu, rozdrobnionego tuńczyka oraz odsączoną z zalewy kukurydzę łaczymy z zawartością miski. Na końcu do sałatki dodajemy majonez oraz musztardę, całość doprawiamy

Smakowite Dania
Penne z czerwonymi warzywami i włoską nutą 163

marchewka 1 duży ząbek czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżeczki bazylii 2 łyżeczki oregano kilka pomidorków koktajlowych kilka szczypt mieszanki ziół włoskich sól pieprz świeżo mielony Makaron  Lubella Pełne Ziarno Pióra (Penne)  gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy i odstawimy. Kroimy wszystkie warzywa - cebulę i paprykę w kostkę, marchewkę ścieramy na tarce, czosnek siekamy lub przeciskamy(...)dodajemy pomidory. Po kilku minutach dodajemy paprykę i marchewkę. Całość mieszamy i przyprawiamy bazylią i oregano, solą i pieprzem do smaku. Smażymy na wolnym ogniu przez kilka minut. Sos dodajemy do makaronu i dokładnie mieszamy. Ser ścieramy na tarce i mieszamy z makaronem. 1/4 zostawiamy do posypania dania. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, posypujemy resztą sera żółtego, a na wierzchu układamy

My Chcemy Jeść
Noodle z polędwicą wieprzową i brokułem 187

łyżki ciemnego sosu sojowego ª       1 łyżka oliwy lub oleju do woka Przygotuj: ·          patelnię ·          2 garnki   Zaczynamy od wstawienia wody na makaron oraz wstawienia brokułu (podzielonego na różyczki, łodygi nie używamy) do wody i zagotowania – różyczki gotujemy(...)minut. Zaraz po tym zabieramy się za krojenie polędwiczek w bardzo cieniutkie plasterki. Siekamy czosnek oraz imbir i dodajemy do polędwiczek, które marynujemy też w sosie sojowym i oliwie . Wstawiamy makaron i zaczynamy rozgrzewać patelnię. Mięso smażymy partiami na bardzo rozgrzanej patelni, poniżej minuty z każdej strony – obracamy jak tylko złapią mocno rumiany kolor. Do gotowego mięsa dodajemy różyczki brokułu

Bazując na smaku