dorzucamy na patelnię , żeby się podsmażyły. Dolewamy śmietankę i wodę rozrobioną z mąką. Dodajmy przyprawy i mieszam na małym ogniu aż sos zgęstnieje. KOTLETY : Uwaga! Wszystkie składniki muszą być bardzo drobno pokrojone ( inaczej kotlety będą się rozpadać! ) Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie.Odcedzamy , studzimy. Na patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy drobno posiekaną cebulkę oraz oczyszczone i pokrojone pieczarki. Smażymy razem(...)pieprzymy i chwilkę razem smażymy. Ostawiamy do ostudzenia. Makaron drobno kroimy i mieszamy z mięsem i warzywami. Dodajemy 2 jajka oraz bułkę tartą. Wyrabiamy masę ( jeśli będzie za rzadka dodajemy jeszcze bułki tartej ). Formujemy niewielkie kotleciki. Smażymy na mocno rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony. Podajemy z gorącym sosem
Ostra na Słodkokostkę i usmażona) duży ogórek zielony pół główki średniej kapusty pekińskiej około 100 g makaronu noodle papryka czerwona puszka kukurydzy 3-4 łyżki majonezu sól, pieprz Przyprawa do makaronu: 2 łyżeczki sosu sojowego ciemnego 2 łyżki oliwy szczypta: czosnku granulowanego, soli, pieprzu, ostrej papryki, imbiru pół łyżeczki: cukru, suszonej pietruszki, curry, przyprawy 5 smaków (opcjonalnie) Przygotowanie Składniki na przyprawę mieszamy
e-PrzepisyKulinarneIdealnie nadaje się do smażenia, cudownie łączy się z orientalnymi aromatami. Składniki 250 g makaronu chow mein 1 papryka czerwona 1 papryka zielona 1 papryka żółta 1 papryczka chili 2 łodygi selera naciowego 1 cm imbiru 1 ząbek czosnku 2 łyżki oleju sezamowego 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu ostrygowego 1 łyżka cukru palmowego szczypiorek Przygotowanie(...)kawałki. Na rozgrzany olej wrzucamy papryki i seler. Następnie dorzucamy posiekany imbir, czosnek i papryczkę, podlewamy sosem sojowym i chwilę jeszcze smażymy. Na koniec dodajemy cukier i sos ostrygowy. Wrzucamy makaron i dokładnie łączymy wszystkie składniki. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
R'n'G Kitchendokładnie mieszamy. Do dużej miski nakładamy część makaronu, na to rozkładamy część kurczaka i pieczarek, polewamy sosem i ketchupem. Następnie kładziemy odcedzoną kukurydzę i por. Polewamy sosem i ketchupem. Na to rozkładamy pozostały makaron, tarty ser, kurczaka i resztę składników. Polewamy obficie sosem i odrobiną ketchupu, posypujemy serem i gotowe. Sałatkę podajemy schłodzoną. Smacznego
Kulinarne Fantazje MarioliMaluch nie ma na nie ochoty i już!;) Osobiście jestem zdania, że „NIC NA SIŁĘ”:) Kiedy więc moje dziecko chce jeść suchy makaron (w sensie ugotowany, ale bez sosów), chleb z ketchupem, albo parówki – Ok, niech tak będzie. Wiem, że to okres przejściowy. Jakiś czas temu mignęło mi w internecie zdjęcie na parówki nabite na makaron spaghetti(...)Wiele się nie namyślając zrobiłam takie danie dla mojego niejadka. Jadł, aż mu się uszy trzęsły, bowiem parówki i makaron – należałoby ponownie dodać suchy, bez żadnego sosu – to on lubi bardzo. Od tej pory raz na jakiś czas przygotowuję mu takie danie. Świetnie smakuje polane ketchupem, który również zaliczyć można do jego ulubionych produktów spożywczych:) Tym razem
Smaki Na Talerzuktórej po raz pierwszy połączyłyśmy ser feta z tuńczykiem i okazało się to smaczne:Składniki:mieszanka sałat pomidorki koktajlowejajamakaron pełnoziarnistytuńczyk w sosie własnymser fetasiemię lniane oliwa z oliwek Przepis: Bazę stanowi mix sałat. Makaron pełnoziarnisty, gdyż ten u nas króluje, wrzucamy do garnka z posoloną wodą i gotujemy uważając, by się nie rozgotował. Z tuńczyka zlewamy
WeAreCrazydodatkiem warzywnym. Propozycja obiadowa dosyć szybka do przygotowania, a więc dobra zarówno w tygodniu jak i w weekend. Składniki na tagliatelle z polędwiczką wieprzową. cukinią i sosem grzybowym (2 porcje): makaron tagliatelle około 200 g polędwiczka wieprzowa (ilość wedle uznania, ja zawsze robię większy kawałek i wykorzystuję przy kolejnym obiedzie) paseczki cukinii (ilość dowolna, ja robiłam dosyć sporo - cukinia się(...)skórki, aby się nie rozpadły. Wcześniej należy pamiętać, aby dokładnie umyć warzywo! Podsmażyć cukinię z odrobiną soli aż zrobi się miękka i elastyczna. Ugotować makaron według instrukcji. Odcedzić tagliatelle, dodać pokrojone kawałki polędwiczki, zalać sosem i udekorować cukinią. Smacznego
Karola gotujeząbki czosnku pieprz sól Gotujemy brokuł w osolonej wodzie, wyjmujemy i studzimy. Ogórka i pieczarki kroimy w plastry, robimy sos: do majonezu wyciskamy czosnek, dodajemy sól, pieprz i sos podajemy osobno. Makaron zalewamy wrzątkiem, solimy i odstawiamy aby zmiękł. Łączymy wszystkie składniki i możemy zajadać
harrisaSkładniki / Ingredients: makaron cannoli / pasta cannoli 500 g mięsa mielonego z kurczaka / 500 g minced meat with chicken szczypta soli / pinch of salt 1 łyżeczka czosnku / 1 teaspoon garlic 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka (Galeo) / 2 teaspoon s seasoning for chicken (Galeo) 50 g startego parmezanu / 50 g grated parmesan sos pomidorowy / tomato sauce zielony groszek Bonduelle gotowane na parze(...)rozgrzanej patelni, później odsączamy go z nadmiaru tłuszczu. Blaszkę żaroodporną smarujemy masłem. Najpierw układamy makaron, potem kurczaka i warzywa (groszek i soczewicę). Potem znowu układamy warstwę z makaronu. Całość polewamy sosem pomidorowym, posypujemy startym serem i boczkiem. Potrawę wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 20 minut. Jako dodatek przygotowujemy fasolkę. Smażymy ją na oliwie na rozgrzanej patelni, przyprawiamy
Projekty ze smakiembyły pyszne. Teraz na pewno nie będę kupować już gotowców.składniki:2 marchewki1 cebula300 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej2 ząbki czosnku1 mała garść grzybków mun100 g makaronu ryżowego nitki2 łyżki sosu sojowego2 łyżki sosu rybnego1 jajkook 150 g papieru ryżowego1-2 garście posiekanej natki pietruszkiolej do smażeniaMakaron ryżowy oraz grzybki mun przygotować wg przepisu na opakowaniu. Makaron przed zalaniem(...)czosnek i marchewkę. Chwilę wszystko razem smażyć a następnie dodać mięso mielone. Smażyć aż mięso zmieni kolor. Dodać sos sojowy i sos rybny. Zawartość patelni przełożyć do miski aby przestygła. Następnie dodać drobno pokrojone grzybki mun, osączony makaron ryżowy, jajko oraz natkę pietruszki. Wszystko dokładnie wymieszać. Przygotować papier ryżowy i miskę z letnią wodą. Ja zużyłam 1 opakowanie małego papieru
Monia miesza i gotujezrobiłam sałatkę z tego co miałam w lodówce. Śniadanie : Sałatka z fasolki z pomidorami, jajkiem, rzodkiewką, ogórkiem konserwowym, kaparami i odrobiną marynowanej papryczki chilli (opcjonalnie majonez z sosem sriracha). Lunch : Makaron pełnoziarnisty z bekonem, szparagami i pomidorkami. Smacznego
Codzienne Gotowanieniż zawsze. Ostatnio szał odchudzania, więc żeberka odeszły w odstawkę. Ale ja postanowiłam je trochę urozmaicić i wyszło to całkiem pysznie. Polecam do kaszy gryczanej, pęczaku a nawet makaronu! :) Żeberka w sosie jałowcowo-musztardowym SKŁADNIKI : 1,5 kg żeberek 1 duża cebula 3 kostki grzybowe 2 łyżki musztardy 1,5 łyżki śmietany 6 ziaren jałowca 6 ziaren
Zainspiruj się kuchniąsię rozwalają... ale co do smaku musicie mi uwierzyć, że zapiekanka jest pyszna ;)Składniki: 2 piersi kurczaka, 400-500 g pieczarek, 2 duże cebule, 150 g makaronu łazanki, 1 duży sos meksykański, 2 łyżeczki przyprawy do gyrosa, 50 g żółtego sera.Przygotowanie: Makaron łazanki gotujemy ok. 5 minut w osolonej wodzie. Odcedzamy i układamy na spodzie naczynia żaroodpornego(...)kostkę i szklimy na gorącym oleju. Lekko przyrumienioną cebulkę rozkładamy równomiernie na makaronie. Piersi kurczaka, myjemy, kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy na patelni. Po usmażeniu układamy w naczyniu żaroodpornym, robiąc kolejną warstwę. Następnie podsmażamy pieczarki pokrojone w plasterki, podsmażone przekładamy do naczynia. Całość zalewamy sosem meksykańskim. Na wierzchu układamy starty żółty ser lub plasterki. Zapiekamy ok 30-40 minut
Aga w kuchniczęsto goszczą w moim menu ;-). Szybko się je robi, nie wymagają skomplikowanych składników, smakują wyśmienicie. Same plusy jak dla mnie . Dziś kolej na przepyszne Spaghetti Carbonara. Makaron z wędzonym boczkiem, kremowym sosem i koniecznie z dużą ilością świeżej natki pietruszki. Pycha !!! Zresztą przekonajcie się sami. Zapraszam!!! Składniki ( na ok. 4 porcje): 200 g wędzonego boczku, 400 g makaronu spaghetti(...)kostkę i podsmażamy. Najlepiej bez użycia oleju. W miseczce mieszamy śmietanę z jajkiem i natką pietruszki. Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Makaron przekładamy na patelnię do boczku i zalewamy sosem. Dokładnie mieszamy i gotujemy przez 3-5 minut na mniejszym ogniu. Gorący sos posypujemy parmezanem. Smacznego
Passion of Cooking