Sos truskawkowy

Sos truskawkowy

Sos truskawkowy

Składniki: truskawki cukier Truskawki oczywiście trzeba opłukać i oderwać szypułki. Najszybciej zmiksować truskawki z cukrem. Ale jeśli chcemy przygotować więcej sosu lub na kilka dni sos trzeba zagotować.  Podgrzewamy je na małym ogniu i dodajemy cukru.  Proporcje cukru do owoców wedle uznania.  Po kwadransie sos miksujemy. Podajemy na ciepło lub na zimno, z makaronem lub ryżem. Sos możemy też długo przechowywać... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu prawdziwe jedzenie

Warto przeczytać

Czego jeszcze nie wiesz o truskawkach, ciekawostki, kalorie i przepisy!

Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.