makaron z sosem - 12221 przepisów (strona:195/815)

Makaron z mięsem i grzybami w kremowym sosie pomidorowym / Pasta with pork, mushrooms and tomato cream sauce 157

proponuję makaron z mięsem (pozostałym z poprzedniego obiadu), grzybami i szpinakiem w pysznym i kremowym sosie pomidorowym ze śmietanką. Przepyszny! Scroll down for recipe in English Makaron z mięsem i grzybami w kremowym sosie pomidorowym (6-8 porcji) Składniki: 300 g pieczonej wieprzowiny (lub innego mięsa) pokrojonej w grubą kostkę 1 cebula, pokrojona w kostkę 1 papryka, z usuniętym gniazdem(...)before end of cooking fold in spinach. Season with salt, pepper and sugar to taste. Mix in cooked pasta. Serve sprinkled with parmesan cheese. Enjoy! Artykuł Makaron z mięsem i grzybami w kremowym sosie pomidorowym / Pasta with pork, mushrooms and tomato cream sauce pochodzi z serwisu Blog Karmelowy - kulinaria, lifestyle i uroda

karmelowy
Weneckie ragù z kaczki – ragù alla veneta 185

włoskiej kuchni ragù to mięsny sos podawany do makaronu. Ragù z kaczki przygotowuje się na kilka sposobów – z mielonego lub siekanego mięsa, albo z bardzo wolno duszonego. Mnie na wolne gotowanie namawiać nie trzeba – wiem, że długie działanie odpowiednio dobranej temperatury uwydatnia całe bogactwo smaków. Kaczka to pyszne i wartościowe ciemne mięso, a w takim wydaniu perfekcyjnie podkreślona jest dzikość(...)warzyw, w żadnym wypadku nie będzie przypominał konsystencją lekkiego gulaszu czy gęstej zupy.   W rejonie Wenecji ragù z kaczki podawane jest z grubym makaronem pszenno- gryczanym nazywanym bigoli . Równie dobrze do tego ciężkiego sosu sprawdzi się klasyczne pszenne bucatini, szerokie wstążki pappardelle, grube rurki lub kokardki. SKŁADNIKI na 2-3 porcje obiadowe 500-700g kaczki (piersi

Karo in the Kitchen
32 rozgrzewające dania na jesień 1759

jesień, a wraz z nią chłodniejsze noce i poranki, krótsze dni. To pora roku w której króluje dynia, moja ulubiona to hokkaido, z której można przygotować rozgrzewające zapiekanki, sosy do makaronów, zdrowe frytki z piekarnika czy kremowe zupy z rozgrzewającymi przyprawami jak imbir, chili czy kardamon i cynamon.  Jesień w kuchni kojarzy mi się z gorącymi zapiekankami, gęstymi, pełnymi

Moja smaczna kuchnia
LAZANIA 144

uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodać rosół i ponownie wymieszać – jeśli sos będzie za gęsty, dolać mleka. Na koniec wsypać starty ser. Doprawić solą i pieprzem. Sos powinien mieć konsystencję gęstej śmietany. Płaty makaronu gotujemy kilka minut w osolonej wodzie. Cebulę i marchew kroimy w drobną kostkę, dodajemy mięso mielone(...)podsmażamy na oliwie. Przyprawiamy do smaku. Dodajemy jajko i mieszamy. Następnie zdejmujemy patelnię z ognia. Naczynie żaroodporne wykładamy jedną warstwą makaronu, na którą nakładamy część mięsa i sosu beszamelowego, następnie kolejną warstwę makaronu itd. Na koniec całość posypujemy startym serem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni Celsjusza. Piec około 35 minut

Przepisy kulinarne babci Antoniny
makaron w sosie szpinakowym... 169

szpinaku, kostkę rosołową, kucharka, dusić do odmrożenia co jakiś czas mieszając na koniec dodać pieprz mielony, wlać roztrzepane jajka ze śmietaną 12%, zagotować i zdjąć z ognia do sosu wsypać makaron ugotowany i starty ser mozzarella, wymieszać - smaczne, apetyczne danie obiadowe.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pomidorowy makaron z mięsem mielonym i pieczarkami 91

dodajemy drobno posiekany czosnek, pokrojone pieczarki, chwilę smażymy, dodajemy passatę i zioła. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu ok. 5 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Do Sosu dodajemy makaron, dokładnie ze sobą łączymy. Podajemy ze starta mozzarellą i posiekaną natką pietruszki. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

R'n'G Kitchen
Linguine z cukinią i papryką w sosie pomidorowym z lubczykiem 89

Włoch – Ligurii. Przypomina „spłaszczone” spaghetti. U nas w kraju jest to rodzaj makaronu dużo mniej popularny od spaghetti i nie jest tak łatwo dostępny w mniejszych sklepach i dyskontach (pojawia się czasem podczas tygodni tematycznych). Linguine to świetna pasta do lekkich sosów z dodatkami np w postaci warzyw. Linguine z papryką i cukinią w pomidorowym sosie(...)tych z puszki. Dodać ostrą pastę z papryki i doprawić solą do smaku. Na koniec dodać posiekany lubczyk. Ugotować makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu. Po odcedzniu makaron przełożyć do sosu, zamieszać i nakładać. Notes Najlepiej użyć makaronu linguine lub spaghetti

Pełna Lodówka
Makaron ze szpinakiem i mascarpone 110

wnikam w wojnę opinii na temat zawartości żelaza w szpinaku. Po prostu lubię te zielone liście. Z mascarpone, boczkiem i orzechami włoskimi tworzy naprawdę smakowity sos, a podany z cieniutkim makaronem cappellini smakuje jeszcze lepiej. I co też niemało ważne - danie przygotujecie w niecałe 15 minut. To się nazywa pomysł na szybki obiad;) Makaron ze szpinakiem i mascarpone Składniki(...)opłukany szpinak, smażyć aż szpinak zwiędnie. Dodać mascarpone, wymieszać. Doprawić do smaku. Jeśli sos będzie za gęsty, rozrzedzić odrobiną wody z gotowania makaronu. W międzyczasie ugotować makaron al dente. Odcedzić, wymieszać z sosem. Wyłożyć na talerze, posypać serem i orzechami. Smacznego

Obiad gotowy
Wietnamskie zawijaski – Sajgonki 257

może być ugotowane mięso np z rosołu) duża marchewka 1/4 kapusty pekińskiej (dałam więcej) 3-4 pieczarki 1 cebula 1 jajko 12 płatów ryżowych 70 g makaronu ryżowego olej do smażenia sól, pieprz sos sojowy przyprawa 5 smaków Do dzieła!!! Cebulę bardzo drobno siekamy a marchewkę i pieczarki ścieramy na tarce o grubych oczkach - wszystko razem dusimy. Dodajemy bardzo drobno(...)kurczaka - niemalże posiekanego. Razem smażymy. Na koniec gdy już nasze składniki są miękkie dodajemy drobno posiekaną kapustę pekińską - całość przyprawiamy solą, pieprzem, przyprawą 5 smaków i sosem sojowym (sosu nie żałujemy). Makaron kruszymy drobno (ok 2 cm kawałeczki) zalewamy wrzątkiem. Gdy zmięknie odcedzamy i dodajemy do reszty farszu. Do farszu dodajemy także jajko - mieszamy dokładnie. Do płytkiego ale szerokiego naczynia

sierotka maRysia w kuchni
Pełnoziarnisty makaron z pieczonymi pomidorami i mozzarellą 115

smakują najlepiej, na targach mamy spory wybór różnych odmian. Dlatego dziś zapraszam Was na pyszne danie właśnie z pomidorami w roli głównej. A do tego pełnoziarnisty makaron. Ale nie będzie to taki klasyczny sos pomidorowy, tylko sos z upieczonych pomidorów. Jest bardzo aromatyczny, dzięki ziołom i czosnkowi. Pamiętajcie, aby do pieczenia wybierać mięsiste odmiany pomidorów, ja wybrałam polne. Pełnoziarnisty(...)kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię, solimy, pieprzymy, dodajemy upieczony czosnek i chwilę przesmażamy, aż ser zacznie się topić. Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Gorący makaron mieszamy z  sosem, posypujemy świeżymi ziołami, skrapiamy oliwą i od razu podajemy

Kulinarne przygody Gatity
Farfalle z sosem szpinakowo - łososiowym 139

minut na małym ogniu. Dodać pokrojonego na małe kawałki łososia. Dobrze wymieszać, doprawić cytryną i podgrzewać na niewielkim ogniu. W międzyczasie ugotować w osolonej wodzie  makaron (zgodnie z opisem). Jeżeli sos wydaje nam się zbyt gęsty możemy go rozrzedzić dodając 2 - 3  łyżki wody z gotowania makaronu.Makaron wyłożyć na talerze, polać sosem szpinakowo - łososiowym, posypać koperkiem i kaparami

Stare Gary
Makaron w sosie serowym z kurczakiem i warzywami 195

Obłędnie pyszne danie na obiad, które przygotujemy bardzo szybko. Składniki: ok 200 g makaronu penne lub innego ulubionego pierś z kurczaka cebula marchew mała cukinia sól i pieprz Sos: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 2/3 szklanki bulionu pół szklanki mleka ok 150 g sera z niebieską pleśnią ok, 150 g sera żółtego gałka muszkatołowa, pieprz biały, kurkuma Przygotowanie Makaron(...)tarce lub pokrojone na kawałki sery. Gotujemy do momentu, aż sery się rozpuszczą, cały czas mieszając. Dodajemy pieprz, jakieś pół łyżeczki kurkumy i gałkę muszkatołową. Sos wylewamy na patelnię z kurczakiem i warzywami, dokładamy makaron i wszystko razem mieszamy

e-PrzepisyKulinarne
Klopsiki z czerwonej fasoli w warzywnym sosie 138

prała w 60!). Wracając do klopsów, jedyne jakie jem, to te wegańskie będąc w Ikea, a dziś zrobiłam wyjątek dla Miśki. Podałam je z gryczanym makaronem i sosem warzywnym. Składniki na 3 porcje: klopsy: 2 puszki czerwonej fasoli (w sumie to około 100 g suchej fasoli po ugotowaniu) 1 duża czerwona cebula łyżeczka kuminu płaska łyżeczka soli łyżeczka czerwonej papryki

greenscarf
makaron ze szparagami i szynką dojrzewającą 110

wody. Masło i śmietanę włożyć do rondla, podgrzewać stopią się i połączą, dodać skórkę i sok z cytryny, doprawić do smaku solą i pieprzem. Zdjąć z ognia. Do sosu dodać makaron ze szparagami oraz ok 1/4 szkl wody, w której się gotował. Ponowie postawić na ogniu, podgrzewać delikatnie mieszając aż wszystko się połączy, pod koniec dodając poszarpaną na kawałki szynkę

6niebo