makaron z sosem - 12221 przepisów (strona:201/815)

Spaghetti z boczniakami w kozim sosie 82

marchew 1 cebula 100 g słoniny wędzonej 250 g boczniaków 100 g twarogowego sera koziego 150 ml jogurtu koziego 1 łyżeczka lubczyku 1 pęczek szczypiorku sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Słoninę kroimy w kostkę. Na dużej patelni wytapiamy tłuszcz. Boczniaki oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę siekamy. Marchew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach(...)się szklista, zmniejszamy płomień. Dodajemy jogurt wymieszany z kozim serem oraz lubczyk. Dusimy pod przykryciem (na niewielkim ogniu) przez 5 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Do sosu dodajemy makaron, dokładnie łączymy. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem

R'n'G Kitchen
Kanapka ze szparagami i łososiem 133

przygotowaniu. Polecane przepisy: – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – kanapka ze stekiem – tacos ze stekiem – najlepszy domowy cheeseburger – stek z sosem whisky – makaron ze szparagami – sałatka ze szparagami i jajkiem KANAPKA ZE Szparagami i łososiem PRZYGOTOWANIE: 10 minut ILOŚĆ PORCJI: 2 SKŁADNIKI: – 5-8 szparagów zielonych – 1 półbagietka(...)minuty. Bagietkę przekrój wzdłuż. Możesz wsadzić ją na chwilę do nagrzanego piekarnika, aby była bardziej chrupiąca, ale nie jest to konieczne. Z majonezu, musztardy, siekanego koperku zrób sos do kanapki. Na bagietce połóż szpinak, łososia, szparagi i polej sosem. Podawaj. Smacznego!   Artykuł Kanapka ze szparagami i łososiem pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Makaron bucatini z dynią 131

font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Pyszne połączenie makaronu i dyni <3 Składniki 300 g makaronu bucatini 300 g miąższu dyni hokkaido 4 łyżki masła 2 szalotki sól gałka muszkatołowa 1/2 pęczku natki pietruszki 100 ml śmietany 30% 5-6 łyżek startego parmezanu pieprz kolorowy-Młynek(...)część masła, gałkę muszkatołową, dusimy pod przykryciem przez 15-20 min. Następnie dodajemy śmietankę, posiekaną natkę pietruszki, starty parmezan, dusimy do uzyskania odpowiedniej dla nas gęstości sosu. Do sosu wrzucamy makaron, dokładnie łączymy. Przekładamy na talerze i oprószamy świeżo mielonym, kolorowym pieprzem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

R'n'G Kitchen
ZIELONA ZUPA CUKINIOWO - SZPINAKOWA 124

Zupa z makaronem tudzież makaron z sosem. Ilość dodanej wody zadecyduje o konsystencji i zadaniu tego dania. Dacie mniej wody - uzyskacie kremowy sos, więcej - zupę. W obu wersjach wyjdzie zdrowo, odżywczo i bardzo smacznie. Osobiście uwielbiam szpinak, szczególnie, gdy idzie w parze z czosnkiem. Dzieciom też smakuje. Mogą jedynie wybrzydzać, gdy zobaczą pływające liście szpinaku. Można je więc pominąć(...)Garść szpinaku, 1 łyżka czosnku suszonego, 2 łyżki płatków drożdżowych nieaktywnych, 1 łyżeczka soli, 2 łyżeczki koperku suszonego, 1/4 łyżeczki pieprzu, Woda. Dodatkowo: Duża garść szpinaku, 1/2 małej cebuli. Makaron gryczany lub kasza (200 g). Wykonanie : W rondlu umieszczamy wyszorowane ziemniaki i cukinię. Zalewamy wodą na 3/4 wysokości warzyw. Gotujemy do miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy garść szpinaku

Jeść, by żyć w zdrowiu
Makaron z krewetkami w sosie śmietanowo-pomidorowym 179

łyżeczki dżemu z papryczek przepis tutaj (klik)  (opcjonalnie 1 świeża papryczka chili) makaron wstążki z czosnkiem niedźwiedzim (ilość według uznania) sól, pieprz Wykonanie: Krewetki obieramy z pancerzyków. Obrane krewetki oczyszczamy (wyjmujemy jelito poprzez nacięcie grzbietu krewetki), tak oczyszczone odkładamy (dodamy do sosu na samym końcu), a same skorupki, wraz z głowami wrzucamy na patelnię. Do pancerzyków dodajemy śmietanę, pomidory(...)krewetki i gotujemy do momentu, aż będą różowe. Doprawiamy solą i pieprzem.  Do sosu z krewetkami dodajemy ugotowany al dente makaron. Od razu podajemy na talerze, żeby makaron nie wpił sosu. Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Chińszczyzna z makaronem noodle na szybko 219

Błyskawiczne danie dla wielbicieli azjatyckiej kuchni. Składniki: ok 200 g makaronu noodle duża pierś z kurczaka opakowanie mrożonki mieszanki chińskiej Sos: 2 łyżki sosu sojowego łyżka miodu 2 łyżki soku z limonki lub cytryny 2 ząbki czosnku (przeciśnięty przez praskę) imbir, papryka słodka i ostra, kumin, cynamon, odrobina kakao, sól, pieprz łyżka mąki kukurydzianej Przygotowanie Makaron przygotowujemy wg instrukcji(...)podlewamy 1/3 szklanki wody i dusimy, aż warzywa zmiękną. Wszystkie składniki na sos mieszamy ze sobą i wlewamy do warzyw i mięsa. Całość dusimy jeszcze chwilę, aż sos lekko zgęstnieje. Dodajemy makaron i mieszamy

e-PrzepisyKulinarne
Patelnia tytanowa Woll Saphir Lite – opinia 111

polędwiczki, które podsmażyłam, a następnie upiekłam na patelni w piekarniku w 220 st. Patelnia tytanowa Woll to dla mnie naczynie wielofunkcyjne. Z radością przygotowywałam w niej potrawy jednogarnkowe. Makaron w sosie pomidorowym z patelni udał się wspaniale. Nic nie przywarło, wszystko udało sie świetnie. Najbardziej spodobało mi się czyszczenie patelni. Wystarczyło wytrzeć dno suchym ręcznikiem papierowym i po sprawie. Potrawa(...)mnie patelnia jak z bajki. Dzięki jej funkcjonalności oszczędzam czas i pieniądze. Można w niej gotować, dusić i smazyć. Nie muszę używać kilku naczyń, żeby przygotować wcześniej wspomniany makaron albo gałąbki. Udało mi się je zrobić w jednym naczyniu. Zazwyczaj obsmażałam kapustę na patelni, a następnie przekładałam gołąbki do garnka i dusiłam. Tym razem wszystko udało mi się na jednej

Pieguskowa Kuchnia
Cannelloni z mięsem zapiekane w sosie pomidorowym 103

czasem można sobie pozwolić na taki grzeszek :) Cannelloni z zapiekane z mięsem smakuje rewelacyjnie i jest naprawdę sycące. Na przepis natrafiłam  tutaj . Składniki: ok. 700g mięsa mielonego 250g makaronu cannelloni 500g sera żółtego 2 puszki pomidorów krojonych 2 cebule 2 jajka 5 ząbków czosnku zioła prowansalskie sól pieprz Mięso mielone podsmażyć. Na niewielkiej ilości oleju zeszklić cebulę pokrojoną(...)Rurki nafaszerować mięsem i układać jedna obok drugiej w naczyniu. Pomidory z puszki przelać do miseczki, dodać ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę, zioła i zmiksowć blenderem. Doprawić solą. Sosem zalać makaron, tak aby był dokładnie przykryty. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180-200 stopni i zapiekać 40 minut. 10 minut przed końcem zapiekania posypać resztą startego sera i zapiec

kuchnia doski
Makaron w sosie pomidorowo-fasolowym z nutą pomarańczy 159

dobra, idę na łatwiznę i dla przyśpieszenia zawsze gotuję wodę w czajniku). ps. Miśka była obiadem zachwycona, a Gabi lubi wszystko   Składniki na 4 duże porcje porcje: opakowanie makaronu 200 g koncentratu pomidorowego puszka 400 ml czerwonej fasoli 1 cebula 2-3 ząbki czosnku łyżka suszonej bazylii 200 ml soku pomarańczowego lub 1 pomarańcza obrana i pokrojona w drobną(...)wymieszaj i podsmaż przez kolejna minutę. Dolej sok pomarańczowy, przepłukaną i odsączoną fasolę, koncentrat pomidorowy. Wymieszaj i zagotuj. Na samym końcu dodaj starty ser. Zdejmij z ognia. Dodaj sos do makaronu i dokładnie wymieszaj. Tak, jak nigdy nie gotuję „w wodzie” ryżu tylko a’la risotto, tak samo makaron po ugotowaniu, przepłukaniu w ciepłej i zimniej wodzie

greenscarf
Danie wegańskie z cukinią na oleju kokosowym 108

czosnek, podsmażyć, dodać cukinię - wymieszać całość i smażyć do momentu, aż warzywa stracą surowiznę Dodać pokrojone pomidorki i jeszcze chwilę razem smażyć (pod przykryciem), jeśli chcemy mieć więcej sosu do makaronu to dodać można niewielką ilość śmietany (nie używałam prawie do dania soli) Na ugotowany makaron bezglutenowy wyłożyć warzywa

Proste Potrawy
Penne razowe z boczkiem i czarnymi oliwkami w pomidorowym sosie 123

wydaniu. Dziś penne razowe z wędzonym boczkiem i czarnymi oliwkami w lekkim sosie pomidorowym. Do tego świeża bazylia i płatki parmezanu. Proste i smaczne danie. Idealne na letni obiad lub kolację. Czas przygotowania: 25 min.Porcja dla 4 osóbKoszt przygotowania: 19,00 złSKŁADNIKI:400 g makaronu razowego penne200 g wędzonego boczku12 szt. czarnych oliwek1 puszka pomidorów pelati1 szalotka1 ząbek(...)paseczki. Przesmażamy. Dorzucamy pokrojone w plastry czarne oliwki. Wszystko zalewamy zmiksowanymi pomidorami. Doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą chilli. Sos smażymy na małym ogniu jeszcze przez ok. 8 min.Ugotowany makaron przekładamy do sosu i dodajemy świeżo posiekana bazylię. Mieszamy i przekładamy na talerz. Posypujemy płatkami parmezanu i dekorujemy bazylią. Smacznego

kulinarnyJa
Makaron z kurczakiem w sosie serowym 165

Makaron z kurczakiem w sosie serowym to świetny pomysł na jednogarnkowy ekspresowy obiad. Łatwo go przyrządzić, smakuje wyśmienicie, to mój pomysł jak tanim i szybkim kosztem nakarmić rodzinkę do syta. Zawsze mnie ratuje w awaryjnej sytuacji w końcu makaron zawsze mamy w kuchennej szafce. Polecam. Przeraża mnie, gdy idąc na zakupy widzę u kogoś w koszyku sos serowy w torebce(...)Wlewamy śmietankę, dodajemy starty żółty  ser oraz pokrojony na kawałki ser pleśniowy , doprawiamy białym pieprzem i ewentualnie solą do smaku, gdy sos leciutko zgęstnieje, zestawiamy z ognia.  W tym samym czasie gotujemy makaron wg wskazówek na opakowaniu, miękki odcedzamy na sicie-nie przelewamy wodą!  Gorący dodajemy do garnka z sosem, mieszamy, od razu podajemy.  Smacznego

Wanilia i Kardamon
Chow mein z wieprzowiną i warzywami 170

nasienne i kroimy na cienkie paski. Marchewkę obieramy i kroimy w zapałki. Kapustę szatkujemy. Papryczkę chili i czosnek drobno siekamy. Kukurydzę kroimy na mniejsze kawałki. Składniki na sos łączymy w miseczce. Makaron zalewamy wrzątkiem, przykrywamy i odstawiamy na kilka minut aż będzie gotowy (powinien być lekko twardy, ponieważ i tak wchłonie później sos). W woku rozgrzewamy 2 łyżki oleju. Mięso(...)kilka chwil pilnując żeby czosnek się nie przypalił. Dorzucamy marchewkę, paprykę, kukurydzę i groszek. Smażymy 4-5 minut co jakiś czas mieszając. Po tym czasie dorzucamy makaron, mięso i kapustę. Wszystko zalewamy przygotowanym sosem. Mieszamy i smażymy na dużym ogniu, aż cały płyn odparuje. Na koniec całość posypujemy sezamem. Smacznego Artykuł Chow mein z wieprzowiną i warzywami pochodzi z serwisu

PatiGotuje
Sos cygański do słoików na zimę 458

Bambo fika i bryka koziołki niczym małpa jakaś. Eehh, jedzenie łagodzi obyczaje zatem przejdźmy do naszego sosu cygańskiego. Warto zrobić parę słoików, przydadzą się zimą jako baza jakiegoś sosu do makaronu, czy do polania placków ziemniaczanych.       Potrzebujemy: 2 kg pomidorów 4 duże papryki (białą, czerwoną, żółtą i zieloną) 2 duże cebule 3 ząbki czosnku 3 łyżeczki soli(...)wrzątkiem, obieramy ze skórki i kroimy w kawałki. Oba warzywa dodajemy do cebuli, dodajemy przeciśnięty czosnek i pozostałe przyprawy i gotujemy 1 godzinę. Mieszamy przy tym dość często, aby sos się nie przypalił. Zbieramy w międzyczasie powstającą pianę. Na koniec blendujemy na gładka masę. Przekładamy do słoików i pasteryzujemy 20 minut w 90 stopniach. Sos jest ostry jak cholera (przynajmniej

Marder&Marder Manufacture