makaron z sosem - 12221 przepisów (strona:192/815)

Bakłażany faszerowane makaronem 109

chwili dodajemy drobno pokrojony czosnek, smażymy chwilkę by czosnek się nie przypalił, dodajemy passatę i poszarpane mięso z kurczaka, oprószamy tymiankiem, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy chwilę. Do sosu dodajemy makaron, dokładnie mieszamy i faszerujemy nim połówki bakłażanów. Jegomości (Oj! Podoba nam się! :P) wrzucamy do piekarnika na 20 min (180°C). Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style

R'n'G Kitchen
Przepisy obiadowe. 5 pomysłów na smaczny obiad. 572

wiele więcej pysznych przepisów. Miłego i smacznego weekendu. Aby przejść do wybranego przepisu wystarczy kliknąć w nazwę. Przepis na domowy gyros. Szybki sos z kabaczka z kaszą jęczmienną. Makaron z pieczarkowym sosem (light) na bazie mleczka kokosowego. Pieczona kiełbasa i ziemniaczki w ziołach. Kurczak w chrupiącej maślankowej panierce.   Po więcej przepisów (pomysłów) na obiad zapraszam tutaj – klik

Słodkie okruszki
Świderki z sosem pomidorowym i kiełbasą 143

kostkę boczniaki ,kiełbasę i paprykę. Oprószamy mąką ,dodajemy koncentrat pomidorowy i chwilę jeszcze podsmażamy. Zalewamy bulionem (ciągle mieszając) ,dodajemy oregano. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem oraz cukrem. Do sosu dodajemy makaron ,posiekaną natkę i chwilę razem podgrzewamy

R'n'G Kitchen
Fusilloni z boczkiem w pomidorach 150

boczku dodajemy pomidory wraz z zalewą ,dusimy na wolnym ogniu 20 min. Bazylię ,natkę i szczypiorek siekamy. Dodajemy do sosu ,do smaku doprawiamy solą ziołową i pieprzem. Do sosu wkładamy makaron ,dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze 5 min. Podajemy od razu po przygotowaniu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

R'n'G Kitchen
Makaron z małżami w 15 minut 166

serem pleśniowym w wersji ostrzejszej. W trakcie gotowania małże puszczą sok, który w połączeniu z sokiem z pomidorków, cytryną, cebulą, czosnkiem oraz z winem da nam przepyszny sos otulający makaron. Małże sercówki można zastąpić innymi owocami morza, znakomicie smakuje też z polskimi rakami. Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 250 g czarnego spaghetti (lub pełnoziarnistego), 400 g Fasolki Szparagowej Zielonej już

SzczyptaSmaQ
Obiad na szybko 302

cebulę i boczek wędzony pokrojony w cieńkie paseczki. Do dobrze wysmażonego boczki dodajemy groszek i dusimy jeszcze 5 minut. Dolewamy śmietanę, doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy pieprzem. Do gotowego sosu dodajemy makaron. Po wymieszaniu nakładamy na talerz

Przysmaki Karolki
CZEKOLADOWE ZABAGLIONE ZE ŚLIWOWICĄ 143

domowo. Co prawda daleko nam do tych rytuałów, posiłków w gronie rodzinnym, które stanowią kwintesencję każdego kolejnego dnia, jednak kulinarnie w miarę pasujemy do siebie.    Sycące makarony, wyraziste sosy, mnóssssstwo pomidorów i... słodycze. No bo kto ich nie lubi? A łasuchy Polacy i Włosi w szczególności.    Włoskie knajpki wyrastają jak grzyby po deszczu, pomijam oczywiście pizzerie

W kuchni Karmel-itki
Sałatka 402

widać taki sos nada się nie tylko do gyrosa czy tortilli ale także smacznie podkreśli smak sałatki.. makaron kukurydza ogórek pomidory papryka  kiełbasa sól cebulowa sos kebab-gyros  Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić.Ogórek, pomidory ,paprykę , kiełbasę pokroić w kostkę , dodać do makaronu.Dodać sos, wymieszać ,doprawić do smaku solą

Moje domowe kucharzenie
Włoska carbonara z surowym żółtkiem – makaronowy ideał 169

dynamicznie mieszamy całość, do rozpuszczenia sera. Rondel ściągamy z ognia, dajemy zawartości 30-40 sekund przestygnąć i wbijamy całe jajko – szybko i dokładnie mieszamy całość, aż jajko zagęści sos i makaron stanie się szklisty– już bardziej rondla nie podgrzewamy , bo jajko się zetnie i wyjdzie nie carbonara, ale makaron z jajecznicą. Rozkładamy dwie porcje gorącego makaronu na talerze, robimy

Karo in the Kitchen
Castellane w pomidorach z kiełbasą 104

rozgrzanym oleju smażymy kiełbasę, dodajemy cebulę, razem chwilę podsmażamy. Następnie zalewamy passatą wymieszaną z czubrycą. Całość dusimy 15 min, lekko odparowujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do sosu przekładamy makaron, dokładnie łączymy ze sobą. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent

R'n'G Kitchen
Buraczane spaghetti z boczniakami 152

sałatek, wystarczy dołożyć kilka składników, polać sosem lub dressingiem i gotowe. Z warzywnych spiralek powstać też może pyszna, zdrowa kolacja, na ciepło. Serwować je też możecie z klasycznymi sosami do makaronu. Ja proponuję dziś danie na ciepło, coś pomiędzy na wzór sałatki. Z racji kolorystyki, śmiało możecie zaserwować to danie ukochanej/ukochanemu podczas kolacji walentynkowej. Składniki: 1 opakowanie spaghetti z buraka

kolorowotorcikowo
Spaghetti Bolognese. 196

Przepisu na spaghetti bolognese nie mogłoby zabraknąć na moim blogu. Składniki: 400g mięsa mielonego, 1 cebula, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz, bazylia, puszka pomidorów, przecier pomidorowy lub kartonik sosu pomidorowego, makaron do spaghetti, starty ser żółty do posypania po wierzchu potrawy, ewentualnie (niecała) szklanka wody. Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie, z łyżką oleju - ilość makaronu w zależności od apetytu

W kuchni u Moniki
Makaron ze szpinakiem i szynką parmeńską 140

Chwile podsmażamy i dorzucamy szpinak. Smażymy przez jakieś 4 minuty aż szpinak zmniejszy swoją objętość. Następnie dodajemy śmietanę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do tak przygotowanego sosu dodajemy makaron i parmezan. Wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy od razu po przygotowaniu. Smacznego Artykuł Makaron ze szpinakiem i szynką parmeńską pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Tagliatelle z kurkami 155

przyprawiamy do smaku, gotujemy kilka minut i na koniec dodajemy resztę masła by sos był bardziej gładki oraz ok 2 łyżeczki sera startego (parmezan) W garnku mieszamy sos z makaronem i podgrzewamy, podajemy posypane serem

Gotowanie jest łatwe
Żeberka Teriyaki. 174

folią aluminiową, przekładamy żeberka i pieczemy w rozgrzanym do 220 stopni piekarniku przez ok. 30-35 minut. Następnie 5 minut pod grillem.  Upieczone żeberka serwujemy z domowym makaronem i sosem powstałym na dnie blachy. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Wstążki makaronowe z chorizo w sosie pomidorowym 211

Jeżeli zrobili ście zapas sosu pomidorowego z Lidla proponuję Wam zrobić szybkie danie obiadowe z makaronem i kiełbaską chorizo w sosie pomidorowym. Ten sos jest tak idealny , że nie trzeba go w cale doprawiać . Może jeszcze zostało coś z tygodnia włoskiego w sklepach, także polecam ten sos . Jak na razie j est moim n umerem jeden . Ps. post nie jest

Ana Mari's world
Wstążki makaronowe z chorizo w sosie pomidorowym 214

Jeżeli zrobili ście zapas sosu pomidorowego z Lidla proponuję Wam zrobić szybkie danie obiadowe z makaronem i kiełbaską chorizo w sosie pomidorowym. Ten sos jest tak idealny , że nie trzeba go w cale doprawiać . Może jeszcze zostało coś z tygodnia włoskiego w sklepach, także polecam ten sos . Jak na razie j est moim n umerem jeden . Ps. post nie jest

Ana Mari's world
Makaron z pokrzywą i fetą, Kino Letnie w Zorzy 194

patelni rozgrzej olej lub masło. Dodaj pokrojony czosnek i podsmaż. Następnie dodaj pokrzywę i przez chwilę smaż z czosnkiem. Zestaw z ognia. Dodaj fetę i wymieszaj. Przełóż sos do makaronu i wymieszaj. Natychmiast podawaj. Sezon kina letniego w Zorzy rozpoczyna się już za tydzień. Planowane projekcje w ogródku ( źródło ): 26.05 – 28.05     Jak Bóg

Qlinarnie i Qlinarnie
Makaron gryczany z szynką parmeńska, pomidorkami i rukolą 151

żytni, makaron gryczany, ryżowy... mamy praktycznie nieograniczone możliwości. Podczas ubiegłorocznych wakacji w Chorwacji zajadałam się tradycyjnym istryjskim makaronem z szynką dojrzewającą i rukolą. Bardzo podobało mi się, że makaron z sosem i z szynką były ciepłe, a rukola dodana na samym końcu, tuż przed podaniem była świeża i chrupiąca. Ostatnio podobne danie zrobiłam w domu - także dodając rukolę już

Kulinarne Inspiracje
TRADYCYJNE KOTLETY MIELONE 359

jedno z ulubionych naszych dań. Poniżej przedstawiam podstawowy przepis, który pozwoli na przygotowanie wielu obiadów. Z mięsnej masy można uformować malutkie pulpety, które sprawdzą się idealnie w pomidorowym sosie do makaronu. Można też przygotować kotlety, nadziane usmażonymi pieczarkami (takie, jak widać na powyższym zdjęciu). Wystarczy usmażyć pieczarki z pieprzem, cebulą i odrobiną soli. Z mięsnej masy uformuj mały okrąg

Przepisy Aleksandry

Proponowane wyszukiwania