zakochałam się w tym smaku, ale jakiś czas zastanawiałam się jak zrobić je w domu. Będąc jakiś czas temu w Toskanii przywieźliśmy kilka truflowych past, są idealne do makaronów czy sosów. Jedną z nich wykorzystałam do zrobienia tego dania, wystarczy mieć szprycę lub strzykawkę z grubą igłą, aby ułatwić sobie zadanie. Polecam Wam także inne przepisy: – ragu z kaczki idealne
nietylkopasta.plLubicie makaron z sosem pieczarkowym? Ja lubię bardzo. Często gości na moim stole, bo to i pyszne danie i szybko się go robi. Tym razem postanowiłam przygotować nieco wzbogaconą wersję – z dodatkiem piersi kurczaka oraz mascarpone, które zastąpiło śmietankę. Wyszło smacznie, aczkolwiek spodziewałam się czegoś troszkę innego;) Generalnie fajnie, lecz bez efektu WOW;) Zapraszam też do zapoznania się(...)przepisem na kurczaka z pieczarkami w sosie z białego wina (przepis tutaj -> KLIK ) 2-3 pojedyncze piersi kurczaka 500 g małych pieczarek 2 op. mascarpone (500g) 2 małe cebule 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 2 łyżki przyprawy kebab-gyros sól, pieprz słodka papryka w proszku 400 g makaronu olej, masło Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy
Smaki Na TalerzuLubicie makaron z sosem pieczarkowym? Ja lubię bardzo. Często gości na moim stole, bo to i pyszne danie i szybko się go robi. Tym razem postanowiłam przygotować nieco wzbogaconą wersję – z dodatkiem piersi kurczaka oraz mascarpone, które zastąpiło śmietankę. Wyszło smacznie, aczkolwiek spodziewałam się czegoś troszkę innego;) Generalnie fajnie, lecz bez efektu WOW;) Zapraszam też do zapoznania się(...)przepisem na kurczaka z pieczarkami w sosie z białego wina (przepis tutaj -> KLIK ) 2-3 pojedyncze piersi kurczaka 500 g małych pieczarek 2 op. mascarpone (500g) 2 małe cebule 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 2 łyżki przyprawy kebab-gyros sól, pieprz słodka papryka w proszku 400 g makaronu olej, masło Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy
Smaki Na Talerzumasło, wrzucamy rzodkiewki i dusimy pod przykryciem (na wolnym ogniu) ok. 10 min. Następnie dodajemy śmietanę, dokładnie rozprowadzamy, dusimy kilka minut, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Do sosu wrzucamy makaron, dokładnie łączymy, podajemy z posiekaną natką. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style
R'n'G Kitchensmażymy przez ok. 5 min. 4. Do kurek dodajemy śmietanę, jogurt i gotujemy ok. 2 min aż sos zgęstnieje. 5. Sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Sos możemy podawać z makaronem ugotowanym al dente. Sos kurkowy jest bogaty w: - wapń (pochodzący z jogurtu), który odpowiada za prawidłową budowę kości. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachTestowałam makaron z czarnej fasoli. Smak nieoczywisty. Na początku budzi ciekawość a potem chce się go jeść i jeść. Makaron jest bezglutenowy. Opakowanie starcza na 4 porcje. Przygotowałam z nim zielone warzywa: jarmuż, zielony mrożony groszek i awokado. Sos: oliwa z oliwek z sokiem z limonki. Smak świetnie orzeźwia otarta skórka z cytryny. Do tego prażone orzeszki piniowe. Dobrze(...)oliwek ok. 2-3 łyżki, sok z połówki limonki oraz ząbek przeciśniętego przez praskę czosnku. Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź. Jarmuż wymieszaj z blanszowanym groszkiem. Wlej sos i wymieszaj. Wyłóż makaron na talerze. Nałóż warzywa, dodaj pokrojone w kostkę awokado. Posyp prażonymi orzeszkami. Całość posyp z góry tartą skórką z cytryny
AZgotuj!Uwielbiam wszelkiego rodzaju makarony i dania włoskiej. Dzisiaj po raz kolejny zrobiłam makaron cannelloni, czyli nadziewane grube rurki. Ostatnio była wersja mięsna z porem (przepis) Dzisiaj wersja bez mięsa i z sosem pomidorowym dla odmiany. Równie pyszna, choć ta z porem trochę lepsza ;) Składniki 150 g świeżego szpinaku 300 ml passaty pomidorowej 250 g ricotty 1/4 szklanki startego parmezanu(...)parmezan, jajko i ser ricotta, doprawiamy pieprzem i całość dokładnie mieszamy. Na dno naczynia żaroodpornego wylewamy połowę sosu, posypujemy połową rozkruszonej mozzarelli. Następnie układamy nadziany szpinakiem z serem makaron. Całość polewamy sosem i posypujemy rozkruszoną mozzarellą. Całość zapiekamy około 20 minut w 190 stopniach
Delusional Trinechwili dodajemy drobno pokrojony czosnek, smażymy chwilkę by czosnek się nie przypalił, dodajemy passatę i poszarpane mięso z kurczaka, oprószamy tymiankiem, doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy chwilę. Do sosu dodajemy makaron, dokładnie mieszamy i faszerujemy nim połówki bakłażanów. Jegomości (Oj! Podoba nam się! :P) wrzucamy do piekarnika na 20 min (180°C). Posypujemy posiekanym szczypiorkiem. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style
R'n'G Kitchenwiele więcej pysznych przepisów. Miłego i smacznego weekendu. Aby przejść do wybranego przepisu wystarczy kliknąć w nazwę. Przepis na domowy gyros. Szybki sos z kabaczka z kaszą jęczmienną. Makaron z pieczarkowym sosem (light) na bazie mleczka kokosowego. Pieczona kiełbasa i ziemniaczki w ziołach. Kurczak w chrupiącej maślankowej panierce. Po więcej przepisów (pomysłów) na obiad zapraszam tutaj – klik
Słodkie okruszkikostkę boczniaki ,kiełbasę i paprykę. Oprószamy mąką ,dodajemy koncentrat pomidorowy i chwilę jeszcze podsmażamy. Zalewamy bulionem (ciągle mieszając) ,dodajemy oregano. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem oraz cukrem. Do sosu dodajemy makaron ,posiekaną natkę i chwilę razem podgrzewamy
R'n'G Kitchenboczku dodajemy pomidory wraz z zalewą ,dusimy na wolnym ogniu 20 min. Bazylię ,natkę i szczypiorek siekamy. Dodajemy do sosu ,do smaku doprawiamy solą ziołową i pieprzem. Do sosu wkładamy makaron ,dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze 5 min. Podajemy od razu po przygotowaniu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
R'n'G Kitchenserem pleśniowym w wersji ostrzejszej. W trakcie gotowania małże puszczą sok, który w połączeniu z sokiem z pomidorków, cytryną, cebulą, czosnkiem oraz z winem da nam przepyszny sos otulający makaron. Małże sercówki można zastąpić innymi owocami morza, znakomicie smakuje też z polskimi rakami. Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 250 g czarnego spaghetti (lub pełnoziarnistego), 400 g Fasolki Szparagowej Zielonej już
SzczyptaSmaQcebulę i boczek wędzony pokrojony w cieńkie paseczki. Do dobrze wysmażonego boczki dodajemy groszek i dusimy jeszcze 5 minut. Dolewamy śmietanę, doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy pieprzem. Do gotowego sosu dodajemy makaron. Po wymieszaniu nakładamy na talerz
Przysmaki Karolkidomowo. Co prawda daleko nam do tych rytuałów, posiłków w gronie rodzinnym, które stanowią kwintesencję każdego kolejnego dnia, jednak kulinarnie w miarę pasujemy do siebie. Sycące makarony, wyraziste sosy, mnóssssstwo pomidorów i... słodycze. No bo kto ich nie lubi? A łasuchy Polacy i Włosi w szczególności. Włoskie knajpki wyrastają jak grzyby po deszczu, pomijam oczywiście pizzerie
W kuchni Karmel-itkiwidać taki sos nada się nie tylko do gyrosa czy tortilli ale także smacznie podkreśli smak sałatki.. makaron kukurydza ogórek pomidory papryka kiełbasa sól cebulowa sos kebab-gyros Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić.Ogórek, pomidory ,paprykę , kiełbasę pokroić w kostkę , dodać do makaronu.Dodać sos, wymieszać ,doprawić do smaku solą
Moje domowe kucharzenie