makaron z serem - 5662 przepisów (strona:281/378)

Pierogi ruskie "Ruskie kapelusze" 147

ciasto posłużyła mi specjalna mąka bezglutenowa do wyrobu pierogów. Ciasto przygotowałam wedle zaleceń producenta na opakowaniu.  FARSZ: 500 g sera białego tłustego lub półtłustego 500 g ziemniaków 2 łyżeczki soli  1/2 łyżeczki zmielonego pieprzu  czarnego Przygotowanie: Ugotowane ziemniaki, twaróg, cebulkę, sól i pieprz wrzucamy do dużej miski i ugniatamy ugniataczem do ziemniaków do uzyskania gładkiego farszu(...)mnie totalnie czarna magia. Dlatego powstały "kapelusiki" :).  Informacje o produkcie: CIASTO PIEROGOWO-MAKARONOWO-NALEŚNIKOWE 500g BEZGLUTEN Mieszanka skrobi kukurydzianej oraz mąki kukurydzianej przeznaczona do przygotowywania pierogów, makaronów, naleśników, zacierek, racuchów, panierowania mięsa i innych potraw niezawierających glutenu, pszenicy, konserwantów. Produkt nie zawiera glutenu i laktozy. Składniki:  skrobia kukurydziana,  skrobia ziemniaczana,  mąka ryżowa,  skrobia pszenna bezglutenowa

ClauditteMissCooking
Faszerowana papryka mięsem, kaszą i fetą 277

Lubię nadziewać różne rzeczy! Warzywa, owoce, makaron... W najbliższym czasie pokażę Wam kilka ciekawych przepisów, nie tylko na danie główne...:) Dziś nadziałam paprykę. Chyba najbardziej popularną ze wszystkich nadziewanych warzyw! Pyszna jest pieczona papryka, a z dodatkiem mięsa i kaszy smakuje jeszcze lepiej. Dziś zrobiłam trochę inne połączenie...zamiast ryżu dodałam kaszę jęczmienną a do farszu dodałam jeszcze fetę. Spróbujcie(...)Składniki: 6 papryk 500 g mięsa mielonego z łopatki 1 szklanka ugotowanej kaszy jęczmiennej 1/2 bułki 1 jajko 1 cebula 1 pomidor 1 puszka pomidorów krojonych 1 opakowanie sera feta sól pieprz ziołowy majeranek czosnek granulowany kilka plasterków sera żółtego Kaszę gotujemy w osolonej wodzie. W tym samym czasie paprykę myjemy i obcinamy wierzch, wycinamy gniazda nasienne. Cebulkę kroimy

Olikowa kuchnia
Lazania z mięsem i szpinakiem - poczuj włoski klimat! 151

ziół, sosów. Sprawdzony przepis na lazanię przyda się w każdym domowym notesie z recepturami, bo to idealne danie i na co dzień, i od święta.  Mięso, szpinak i makaron lazania – zestaw doskonały  Lazanię z mięsem i szpinakiem możesz przygotować na kilka sposobów – wszystko zależy od Twoich upodobań i zasobów czasowych  (polecamy przepis:  http://www.biedronka.pl/pl/recipe,id,1702,name,lazania-z-miesem-i-szpinakiem(...)eksperymenty, a na pewno wkrótce znajdziesz recepturę bliską doskonałości.  Z czym jeszcze serwować pyszną lazanię z mięsem i szpinakiem?  Dodatkiem, bez którego trudno wyobrazić sobie lazanię, jest ser. Dlatego jej wierzch posyp startym parmezanem, który doda potrawie apetycznego wyglądu i wspaniałego smaku. Jeśli nie masz pod ręką parmezanu, sprawdzi się na przykład gouda.  Teraz pora

Moja smaczna kuchnia
Muszle makaronowe z mięsnym farszem 170

Muszle makaronowe z mięsnym farszem zapiekane w sosie pomidorowym to danie, które sprawdzi się nie tylko jako codzienny rodzinny obiad, ale również jako eleganckie jedzonko na

Kuchenne aromaty
Zapiekanka ziemniaczana z brokułem 1713

Jednym z moich ulubionych dań są zapiekanki ziemniaczane . Do ziemniaków pasuje niemal wszystko, tak więc zapiekanki doskonale nadają się nie tylko na codzienny obiad, ale i

Kuchnia Pełna Pasji
Kluski, kopytka-praktyczne porady 153

być to drożdżowe czy francuskie. Podstawowe ciasto na kluski krojone(łazanki): Składniki: 200 g mąki pszennej 2 jajka około 20 ml wody(kilka łyżek) Ciasto zagniatamy(powinno mieć konsystencje makaronu). Rozwałkowujemy na cienkie placki, które kroimy na pasy o szerokości 1,5 centymetra. Składamy 4 pasy jeden na drugi. Kroimy kwadraty. Zostawiamy do przeschnięcia. Gotujemy w wodzie do wypłynięcia. Podstawowe(...)zagotowujemy. Łyżką metalową formujemy kluseczki. Umieszczamy w wodzie, zagotowujemy. Gotujemy 3 minuty. Możemy okrasić masłem. Podstawowe ciasto na kluski leniwe: Składniki: 400 g masła 150 g mąki 3 jajka Ser zmielić. Do sera dodać jajka i mąkę. Wymieszać . Uformować wałek. Pokroić na cienkie małe kluseczki. Wodę zagotować z olejem i solą. Wrzucać kluski. Gotować do wypłynięcia. Odcedzić. Podawać z bułką

Ciasta z tradycjami
🍕 Restauracja Basico Zgoda – Warszawa 119

swój pierwszy lokal na Wilanowie, w którym zapewne byłam jedną z pierwszych gości, ponieważ odwiedziłam ją tuż po otwarciu. Od pierwszej wizyty zakochałam się w ich pizzach, a później makaronach i byłam stałą bywalczynią. Jednak po wyprowadzce z Wilanowa niestety moje wizyty w Basico się zakończyły i nie miałam okazji się już tam pojawiać. Jakiś czas temu jednak otrzymałam zaproszenie(...)rozczarowałam się, wszystko było pyszne Zamówiliśmy na przystawkę antipasti, bowiem kocham włoskie przekąski. Deseczka wyglądała na niepozorną, jednak była niesamowicie syta oraz pyszna. Dwa rodzaje wędlin, kilka rodzajów sera, marynowana marchewka (to pyszne odkrycie!), marynowana cebula, świeże oliwki, samodzielnie przygotowane pesto, sos balsamico, rukola oraz bagietka. To była prawdziwa uczta! Taką deskę przekąsek polecam każdemu kto odwiedzi to miejsce

Kuchnia Bazylii
Cukiniowe rollo nadziewane mięsem 150

Bardzo smaczna zapiekana - cukinia nadziewana miesem.Szczegolnie dla amatorow suszonych pomidorow i majeranku,bo te dominuja jako przyprawy nadzienia miesnego.Wystarczy mieso zastapic kuskusem otrzymamy pyszne danie dla wegan.Wykorzystujac makaron z poprzedniego dnia do mojej zapiekanki mielismy dzis naprawde wspaniale danie obiadowe.Ryz pasowalby tu rownie dobrze. W tym wydaniu zapiekankowym cukinia prezentuje sie znakomicie.Swietnie sie sprawdzi rowniez na wszystkie wyjatkowe okazje.Biesiadnicy beda(...)mieszanego miesa mielonego 2 lyzki posiekanych migdalow 1 lyzeczka suszonego majeranku ( dodalam jeszcze swiezy) sol,pieprz 100 ml bulionu warzywnego 100 ml smietanki kremowki 50 g startego sera wloskiego np.Grana Padano Wykonanie: Obciac pietki z cukinii i podzielic kazda na 4 czesci.Wyjac srodek z kazdego kawalka.Najlepiej zrobic ta mala lyzeczka.  1/3 wyjetego miazszu z cukinii pokroic w drobna kostke

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sepia w greckim sosie na musie z bakłażana 173

posiada 10 macek z których 2 są dużo dłuższe od pozostałych.Jej tran wykorzystywany jest też w kuchni dodawany do potraw.Zabarwia się w ten sposób na czarno makaron lub ryż. Kupując mątwy trzeba wziąć pod uwagę,że z kilograma nie oczyszczonych mątw pozostanie tylko nieco ponad pół kilograma oczyszczonych.W workach znajduje się coś w rodzaju galaretowatej substancji którą trzeba usunąć(...)pomidorów konserwowych (ok.400 g) 1 łyżka koncentratu pomidorowego sól i pieprz do smaku na mus z bakłażana: 2 bakłażany 2 czubate łyżki serka kremowego typu Philadelphia 100 g startego sera typu Romano np.greckiego Kegalotyri lub włoskiego Parmezan lub 2 łyżki masła ok. 50 g mąki 2 szklanki mleka sól i pieprz do smaku garstka siekanego drobno szczypiorku (opcjonalnie) Wykonanie: Mątwy

Sztuka gotowania w/g Samiry
Bezglutenowa tarta z kurkami i serem pleśniowym 162

czas kurek . Osobiście nie jestem wielką fanką grzybów, ale te stanowią wyjątek. Często dodaje je do śniadaniowej jajecznicy, czy też do risotta. Kurki świetnie pasują również do kurczaka oraz makaronu. Dziś mam dla Was jednak trochę inną propozycję – kurki zatopione w sosie śmietankowym, wyłożone na bezglutenowej tarcie. Nowością tutaj dla mnie jest mąka z czerwonej soczewicy. Udało mi się(...)jeśli nie lubicie soczewicy to nie oznacza, że musicie rezygnować z tego przepisu – soczewica jest tutaj zupełnie niewyczuwalna – kurki przejmują dowodzenie smakiem Bezglutenowa tarta z kurkami i serem pleśniowym przepis na blachę o średnicy 16 cm 200 g mąki z czerwonej soczewicy 50 g mąki ryżowej 20 g mąki gryczanej 80 g oleju kokosowego 200 ml zimnej wody

365 dni dookoła kuchni
Tarta pomidorowa z klopsikami 188

zaczną się łączyć wyjąć z miksera i zagnieść ciasto. Wstawić na godzinę do lodówki. Nadzienie: Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. W misce roztrzepać jajka, dodać do nich ser, śmietanę, sos pomidorowy, sól, pieprz oraz bazylię. Wymieszać. Po upływie godziny ciasto na tartę wyjąć z lodówki. Rozwałkować. Wyłożyć ciastem naczynie do pieczenia. Na wierzch ciasta połozyć papier a następnie(...)cieście ułożyć klopsiki, zalać nadzieniem pomidorowym. Piec przez godzinę w temperaturze 180 stopni. Smacznego! Przepis na klopsiki, który podałam powyżej jest uniwersalny. Bardzo często stosuję go gdy robię makaron z klopsami, bądź zwyczjne w świecie mielone. Sprawdza się idealnie. Share List SGMB_URL = "http://www.mecooks.com/wp-content/plugins/social-media-builder/"; jQuery(".dropdownWrapper").hide(); jQuery(".socialMediaOnEveryPost").addClass("sgmb-center

mecooks
Risotto z krewetkami, dynią i pestkami dyni 136

nieskomplikowanych i szybkich w przygotowaniu, do których można wrzucić dosłownie wszystko, a efekt końcowy i tak będzie zadowalający- zawsze!- dlatego też przyrządzam je dosyć często, tak jak dania z makaronem  :) Dzisiejsze risotto przygotowałam ponownie z dynią, tyle, że tym razem z krewetkami i pestkami dyni, podlane białym i słodkim winem oraz doprawione gałką muszkatołową, która doskonale komponuje się(...)białe, słodkie wino-150 ml * cebula- 1 szt. * masło- 50 g * sól, pieprz, gałka muszkatołowa- do smaku * olej ryżowy- do smażenia * świeży koper- do posypania * ulubiony starty ser- do posypania (opcjonalnie)  Poszatkowaną cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, wsypać ryż, smażyć, aż będzie przeźroczysty, a następnie wlać wino. Kiedy wino się odparuje, to należy wlać 2 chochelki gorącego bulionu

Kraina Miodem Płynąca
Nadziewany por z parowaru 230

Już jakiś czas zbierałem się, żeby zrobić cannelloni z pora i wczoraj udało mi się go uparować :) Moje ostatnie cannelloni było jednym z pierwszych wpisów na

Parowar Faceta
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą 556

Chciałabym Wam dzisiaj zaproponować pomysł na zapiekankę ziemniaczaną z kiełbasą i cebulką. Danie to ma wiele plusów, przede wszystkim jest tanie, po drugie jest bardzo syte

Kuchnia Pełna Pasji
Obiad idealny 691

makaron (ja używam pełnoziarnistego 250g), filet z piersi z kurczaka (500g), słoik pomidorów suszonych, jogurt naturalny (mały), serek puszysty śmietankowy, przyprawy (pieprz, sól, gałka muszkatołowa, imbir, papryka ostra, czosnek). Makaron oczywiście gotujemy al dente.  Filet kroimy na drobne części, wielkość wedle uznania. Przyprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem i ostrą papryką. Smażymy na odrobinie oliwy, do uzyskania złotego koloru. Pomidory(...)imbirem i świeżo zmielonym pieprzem.  Na talerzu układamy wedle uznania, dodajemy rukolę, która nie dość że świetnie się komponuje to jeszcze fajnie chrupie. Na wierzch odrobina startego twardego sera. Natka

Gotuj z Natką

Proponowane wyszukiwania