kremówki 36% 30-40 g sera typu Gorgonzola rozkruszonego plus około 10 g pokruszonego/rozdrobnionego sera do ułożenia na wierzchu- opcjonalnie inny ser z niebieską pleśnią garść posiekanych grupo orzechów włoskich 2 tabliczki czekolady gorzkiej klasycznej, marki Goplana Przygotowanie: Makaron: 1. Blat oprószyć mąką. 2. Przesiać mąki ze szczyptą soli, formując kopiec z wgłębieniem na środku, do którego należy(...)czekolady gorzkiej, mieszać delikatnie aż do momentu gdy czekolada się rozpuści. 3. Dodać ser gorgonzola, podzielony na mniejsze fragmenty, ciągle mieszając aż do momentu gdy ser połączy się z sosem. 4. Na makaron nakładać sos, posypać kawałkami gorgonzoli i posiekanymi orzechami włoskimi. Można polać odrobinką śmietanki. Podawać na ciepło od razu po przyrządzeniu, nie odgrzewać sosu. Smacznego :) Zobacz także
KreatywnePinySkładniki: o,5 kg makaronu spaghetti, 200 g boczku wędzonego, 1 duża cebula, 2 ząbki czosnku, 4 żółtka, 300 ml śmietanki kremówki, starty parmezan ( lub ser żółty), sól, pieprz, oliwa z oliwek Przygotowanie: 1. Makaron gotujemy do miękkości lub al dente w osolonej wodzie. 2. Boczek kroimy w drobne plasterki. Wrzucamy go na rozgrzaną oliwę z oliwek. Smażymy(...)kolor. 5. W między czasie w osobnej miseczce przygotowujemy sos. Śmietanę mieszamy z żółtkami jaj, dodajemy starty ser żółty (nie za dużo, żeby nie zrobił się ulepek;-. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 6. Mieszamy boczek z czosnkiem i cebulą. Dodajemy makaron i mieszamy. 7. Powoli, cały czas mieszając dodajemy sos jajeczno śmietanowy. 8. Kilka minut trzymamy jeszcze danie
Kuchnia Pełna Pasjirutynę. Składniki : 300 g makaronu lasagne 300 g piersi kurczaka 500 g pieczarek pokrojonych w plastry 1 cebula 4 ząbki czosnku 300 ml śmietany 50 g serka topionego śmietankowego 0,5 szklanki wody 0,5 łyżeczki papryki słodkiej i oregano sól i pieprz do smaku 2 duże cukinie kilka kropli oliwy 100 g sera tarkowanego parmigiano(...)cukinię zamiast makaronu, na cukinię wylewamy cały sos z kurczakiem i pieczarkami, następnie układamy warstwę makaronu i wszystko zalewamy sosem beszamelowy. Na sos sypiemy starty ser. Lasagne odstawiamy na 30 minut tak aby makaron zmiękł. Czas pieczenia: Pieczemy w 180 C, przez 1h góra i dół, po ok 40 minutach można zostawić na sam dół aby beszamel
Niezły Młynekszparagi, przekręcaj smażąc kilkakrotnie, żeby były równo usmażone z każdej strony. Nie przejmuj się palącym się czosnkiem, po prostu zdejmując szparagi zostaw go na patelni. Kiedy ser się roztopi dorzuć na patelnię makaron i pomidora (umytego i pokrojonego na sporawe kawałki), wymieszaj wszystko razem i poduś przez chwilę aż się wszystko ładnie połączy. Start with marinating the asparagus(...)together and cook for a while so it’ll become one. Na talerzu ułóż porcję makaronu, na nim połóż kilka kawałków kurczaka, obok niech swoje miejsce znajdą szparagi. Jeśli masz ochotę posyp wszystko odrobiną startego twardego sera, np. parmezanu, nie jest to jednak warunek konieczny. Put a portion of pasta on the plate, lay on it few chicken pieces
Martyna Cooksszparagi, przekręcaj smażąc kilkakrotnie, żeby były równo usmażone z każdej strony. Nie przejmuj się palącym się czosnkiem, po prostu zdejmując szparagi zostaw go na patelni. Kiedy ser się roztopi dorzuć na patelnię makaron i pomidora (umytego i pokrojonego na sporawe kawałki), wymieszaj wszystko razem i poduś przez chwilę aż się wszystko ładnie połączy. Start with marinating the asparagus(...)together and cook for a while so it’ll become one. Na talerzu ułóż porcję makaronu, na nim połóż kilka kawałków kurczaka, obok niech swoje miejsce znajdą szparagi. Jeśli masz ochotę posyp wszystko odrobiną startego twardego sera, np. parmezanu, nie jest to jednak warunek konieczny. Put a portion of pasta on the plate, lay on it few chicken pieces
Martyna CooksPost Spaghetti bez mięsa w sosie śmietanowym, z kuleczkami mozzarelli i pomidorkami koktajlowymi pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojesmaczne danie makaronowe, w kilka minut i jest gotowe. Tuż po przygotowaniu najlepiej smakuje, a swoją delikatnością, połączoną z ostrością zaskakuje. Składniki 3 porcje: 200 g makaronu BAVETTE n.13 Barilla, 100 g sera miękkiego solankowego o masie ok. 45% tłuszczu, 1/2 dojrzałego awokado, pęczek świeżego koperku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, suszone chili świeżo mielone do smaku, sól(...)pestkę i wydrążamy miąższ. Koperek drobno siekamy, tak, aby mieć 2 duże łyżki. Ser mieszamy z awokado i za pomocą blendera miksujemy do uzyskania gładkiej kremowej konsystencji. Doprawiamy dużą ilością pieprzu i chili, dodajemy koperek i mieszamy. Ma być ostry, wyrazisty smak. Pastę mieszamy z gorącym makaronem tak, aby połączyły się składniki. Makaron podajemy tuż po przygotowaniu, posypujemy jeszcze koperkiem
Moniki SmakołykiRoman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} 300 g pora 100 g makaronu pesto z orzechów włoskich 100g łuskanych orzechów włoskich 20g startego twardego sera 10 łyżek oliwy z oliwek sól morska, pieprz Przygotowanie. 1. Pesto orzechowe: Orzechy rozdrobnić w blenderze, dodać 10 łyżek oliwy z oliwek oraz starty(...)Makaron gotować w osolonej wodzie ok. 8-10 minut (w zależności od makaronu). Po 4 minutach dodać pokrojony por i gotować dalej. Por z makaronem odcedzić i połączyć z pesto orzechowym. Podawać posypane startym serem. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle
Pij soki wyciskanelodówce, jest delikatna w smaku, z chęcią zjedzą ją też najmłodsi, doskonale zastąpi dwudaniowy obiad. Polecam! Składniki: 25 dag ugotowanego makaronu 1 podwójny filet z kurczaka 1/2 pora 1 mała cebulka 2 ząbki czosnku 1 pomidor 15 dag sera żółtego 15 dag dowolnej wędliny 1 krążek sera camembert sól morska do smaku ulubione zioła do smaku- u mnie suszona pietruszka(...)smaku solą, białym pieprzem oraz gałką muszkatołową. Ugotowany makaron , mieszamy z niewielką ilością przygotowanego sosu, układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem, następnie dodajemy warstwę mięsną a na koniec posypujemy zapiekankę pokrojonym pomidorem, zalewamy resztą sosu beszamelowego-należy pamiętać aby sos był ciepły. Wierzch posypujemy pokrojonym w kostkę serem żółtym i camembertem , wkładamy na nagrzanego do 180*c piekarnika
Wanilia i Kardamonpage`u na portalu Facebook. Jeśli zbiorę więcej zdjęć - galerię tą umieszczę na blogu. Składniki 2 porcje: 2/3 opakowania makaronu muszelki (ja użyłam Czanieckie Makarony La Italia Muszla ) 200 g sera białego półtłustego cukier puder - do smaku truskawki cukier drobny płatki migdałów Skworcu kilka listków świeżej mięty Wykonanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą
Blondynka Gotujestronie Bio-Fabjańscy możecie znaleźć duży wybór rodzai i kształtów - zdrowych i smacznych makaronów. 1 opakowanie mieszanki sałat (u mnie z burakiem) 100g makaronu gryczanego (u mnie muszelki ) 50g salami (u mnie w plastrach) 50g żółtego sera (użyłam(...)plastrach) 2 ogórki gruntowe (może być szklarniowy, aby świeży) 1 żółta papryka 1 czerwona cebula Dodatkowo: 3-4 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Makaron ugotować (al dente) wg przepisu z opakowania i pozostawić o ostudzenia. Ser, salami, ogórki i paprykę pokroić w kostkę, a cebulę drobno posiekać. W dużej misce umieścić mix sałat, makaron i resztę składników. Całość połączyć
Di gotujeCukinia zapiekana z pomidorową passatą Duszone warzywa śródziemnomorskie Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella Farfalle z brukselką, natką pietruszki i czosnkiem Frittata z cukinią i oregano Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Grillowane kanapki razowe w dwóch wersjach Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie(...)Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem Zielone babeczki z pecorino Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Zielona soczewica w pomidorach pelati Makaron ze szpinakiem,czosnkiem i serem Ratatuja z soczewicą
Moja smaczna kuchniamieszając, do chrupkości boczku. Do całości dodajemy poszatkowaną kapustę, ½ część pokrojonego w drobną kostkę sera, dolewamy szklankę bulionu, dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Następnie dodajemy osączony makaron, dokładnie łączymy, dosypujemy posiekany koperek, pozostały ser. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
R'n'G Kitchenrozgrzej olej, podsmaż na nim kiełki. Dodaj niewielką ilość pokrojonej drobno papryczki chili, dopraw solą i pieprzem. Makaron zalej wrzątkiem, poczekaj ok. 6 min. i odcedź. Ser pokrój w kosteczkę, dodaj do gorącego makaronu, następnie przełóż do kiełków i wymieszaj. Makaron przełóż na talerz, dodaj oliwki i świeże oregano
Moniki Smakołykiprzygotowaniu, oraz najpyszniejszy. W czasie kiedy gotuje się makaron, zdążymy przygotować sos z śmietanowy ze szpinakiem i kurczakiem. Składniki: 250 g makaronu 0,5 kg szpinaku (może być mrożony) podwójna pierś z kurczaka 500 ml śmietany 200 g sera 100 g serka topionego 3 ząbki czosnku gałka muszkatołowa sól i pieprz do smaku olej do smażenia Makaron ze szpinakiem(...)pieprzem. Smażyć aby się zrumienił. Dodać śmietanę i dusić około 5 minut. Dodać szpinak i dalej dusić, aż szpinak będzie miękki. Na koniec dodać sery oraz gałkę muszkatołową. Do gotowego sosu wyłożyć makaron, wymieszać delikatnie. Wyłożyć na talerze
Pani domowa