gorącym sosem. Przed podaniem posypać natką pietruszki i skórką otartą z połowy cytryny. Smacznego Jeśli lubisz pyszne makarony, zobacz również: Smażony makaron ryżowy z kimchi i tofu Makaron z dynią i serem pleśniowym Tagliatelle z sosem brokułowo-serowym Spaghetti z sosem truflowym
Codziennik Kuchennymałym ogniu , co jakiś czas wstrząsamy potrawę. Gdy już kalafior się podsmaży posypujemy go bułką tartą i startym parmezanem . Lekko jeszcze podsmażamy ( przykryty pokrywką ) do rozpuszczenia się sera. Podawać do ziemniaków, makaronu itd. Smacznego
Pysznosci Babci BasiZupy uwielbiamy więc skoro takiej zupy jeszcze nie jadłam to czas było spróbować tym bardziej że bazylię uwielbiam. Zupa jest bardzo aromatyczna i bardzo smakowita. Jest
Moje Małe CzarowanieMawiają że w prostocie siła i w tym przypadku sprawdza się to powiedzenie na 100 %. Kilka składników a smak i aromat powala na kolana w najlepszym
Moje Małe CzarowanieVermicelli to włoski makaron podobny do spaghetti, tutaj w mieszance z kaszą bulgur, cienki i pomidorowy. Połączenie kaszy, makaronu i szpinaku to połączenie idealne, delikatna ricotta
Moje Małe Czarowaniedanie do niskokalorycznych nie należy ale jest smaczne i od czasu do czasu człowiek grzeszy. Makaron, nadzienie, sos i ser to uczta dla podniebienia. Wbrew pozorom danie nie jest trudne do przygotowania. Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnicebulą, a gdy stanie się lekko złota dodajemy kiełbasę. Smażymy przez 3 - 4 minuty po czym dodajemy czosnek i majeranek, chwilę smażymy. Zawartość patelni przekładamy do odcedzonego makaronu. Dodajemy natkę, śmietanę, ser (3 łyżki wcześniej odkładamy) i pieprz, dokładnie mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Wierzch zapiekanki posypujemy odłożonym serem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni
Czary - gary w kuchniSałatkę przygotowałam na kolację, powstałą ze z moich ulubionych składników które miałam akurat w domu. Składniki: 250 gram makaronu szpinakowego 0,5 słoika suszonych pomidorów 1
Bajeczna KuchniaPolecam przepis na makaron ze szpinakiem i serem fetta
Ugotujmy Cośprzygotowaniu makaron z sosem z awokado. Makaron jest bardzo smaczny i zdrowy, powinien posmakować każdemu ponieważ smakuje nawet członkom mojej rodziny według których najlepszy makaron to taki który jest z mięsem i serem :). Polecam wypróbować przepis. Będziemy potrzebować: 500 g makaronu taki jaki lubimy na sos: 2 awokado 2 ząbki czosnku 100 ml oliwy lub oleju 50 ml soku
Uwaga Babcia Gotujejadłem szpinak kiedy byłem w przedszkolu, a potem wszystkie dzieci rzygały". Dalsze tłumaczenia były zbędne :) Dziś zatem przepis na smaczny szpinak! Ten sos świetnie nadaje się do makaronu, połączony z żółtym serem świetnie będzie smakował na wytrawnej tarcie czy grillowanych piersiach kurczaka. Składniki: 400g szpinaku (użyłam mrożonego szpinaku, ważyłam również mrożony) 4 ząbki czosnku 100ml wody 200ml śmietany kremówki
Gotowanie i blogowaniePizze na ostro można z nią przygotować, wystarczy ciasto przed pieczeniem pastą posmarować. Do zup, do sosów można jej dodawać, czy z nachosami podawać, a gdy gorący makaron z pastą wymieszamy, ser starty dodamy, to szybkie, ostre danie w kilka mamy. Składniki: 500 g pomidorków koktajlowych, 3 łyżki oleju rzepakowego, 2 czerwone papryki chili, 100 g cebuli, 8 ząbków czosnku
Moniki Smakołykimieszamy go sosem. Do każdej papryki nakładamy porcje sosu z makaronem. Wkładamy do piekarnika i podpiekamy 10-15 minut, żeby wszystko się razem zagrzało. Wierzch makaronu można posypać żółtym serem, który bardzo fajnie się rozpuści i rozpłynie ;) Gotowe! :) Życzę smacznego
Czerwona PorzeczkaTe włoskie rurki kupiłam w jakimś markecie i od razu wiedziałam co z nimi zrobię. Danie spontanicznie powstało w drodze do domu. Robi się szybko, smakuje
Moje Małe CzarowanieSpaghetti !! Kto nie jadł go chociaż raz?! Ten włoski specjał można podawać na wiele sposobów z różnymi sosami i innym makaronem. A
potrawyregionalne