makaron z serem - 5662 przepisów (strona:127/378)

Zapiekanka jednogarnkowa z kapustą kiszoną. 91

każdą porę dnia. Zapiekanka jednogarnkowa z kapustą kiszoną Składniki*: kapusta kiszona piersi z kurczaka makaron świderki pieczarki kminek mała śmietana jajko pieprz zioła prowansalskie czosnek ser Przygotowanie: Do posmarowanego margaryną naczynia żaroodpornego wsypać ugotowany makaron. Piersi z kurczaka pokroić na kawałki, przyprawić. Gdy już się usmażą dodać do makaronu. Następnie usmażyć kapustę kiszoną z odrobiną kminku oraz pieczarki pokrojone

My World by Dagmara Rek
Makaronowa sałatka z bresaola, na upały 263

wieką pomocą przychodzą półprodukty. Dziś wybrałam szybką, makaronową sałatkę na zimno. Do ugotowanego i ostudzonego makaronu dodajemy to co mamy pod ręką. Ja dodałam słoiczek warzyw w oleju “Condiriso” Saclà, oliwki i malutkie cebulki również “Saclà”, polędwiczkę bresaola, pokrojoną w cieniutkie paseczki, wędzony żółty ser i dużą garść rukoli "Fit&Easy". Lekko i zdrowo! Dwa słowa o polędwicy bresaola(...)bresaola, na upały Składniki na 4 osoby: 400 g makaronu 2 słoiczki warzyw w oleju Condiriso, nie ważne że są do ryżu,z makaronem tez pyszne)) parę oliwek i cebulek w zalewie Saclà 100 g wędzonego sera żółtego 150 g polędwiczki bresaola Duża garść rukoli "Fit&Easy" Sól Gotujemy makaron al dente, hartujemy w zimnej wodzie. Dodajemy po kolei

Mia Cucina Sofieta
Zapiekanka z wędzonym kurczakiem 196

kurczaka 1 opakowanie mrożonych warzyw na patelnie 3 łodygi selera naciowego 8 pieczarek 2 łyżki masła klarowanego 400 g słodkiej śmietany (dałam 30%) 50 g żółtego sera 2 jajka sól pieprz Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć pieczarki pokrojone w plasterki. Dodać mieszankę warzywną, seler naciowy pokrojony w kawałki, doprawić solą, pieprzem

O kuchni z uczuciem
Makaron w sosie szpinakowym 154

ząbki czosnku 1 mała cebula 1 łyżka klarowanego masła lub oleju szczypta gałki muszkatołowej szczypta pieprzu ziołowego sól pieprz orzechy włoskie - do posypania kozi ser lub inny wyrazisty - do posypania  400 g makaronu rurki Na patelni roztapiamy masło lub rozgrzewamy olej. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę lub drobno posiekany oraz cebulę pokrojoną w małą kostkę. Smażymy przez chwilę(...)dodatku oleju), na pół twardo.  Kiedy makaron jest już dobry, ok 100 ml wody z gotowania dodajemy do sosu wraz z odcedzonym makaronem. Wszystko razem mieszamy. Podajemy posypane orzechami włoskimi oraz kozim serem lub innym równie wyrazistym. Smacznego

Kuchnia od dwojga
Tagliatelle z kurkami i kurczakiem carry 121

fileta drobiowego 300 ml słodkiej śmietany, u mnie 18% ojej rzepakowy zielona natka pietruszki 2 średnie cebule ser salami z przyprawami lub z pieprzem, lub inny o ostrym zdecydowanym smaku sól pieprz 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczka carry 1. Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. 2. Mięso drobiowe kroimy na cienkie małe plastry i obsmażamy na oleju, przyprawiamy solą(...)pieprzem, smażymy razem ok. 3 minut. Dolewamy śmietanę, ścieramy gałkę muszkatołową, chwilkę razem dusimy. Pod koniec dodajemy zieloną pietruszkę oraz podsmażone mięso, mieszamy i dodajemy odcedzony makaron.  4. Podajemy ze świeżo startym serem i zieloną natką pietruszki

Apetyczna babeczka
Sałatka makaronowa z kiszonym ogórkiem 529

kiszone 1/3 puszki czerwonej fasoli 250 g g sera żółtego 300 g szynki konserwowej 1/2 puszki kukurydzy 2 łyżki majonezu sól pieprz szczypiorek PRZYGOTOWANIE: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie, odcedzamy i przepłukujemy. Ogórki, ser oraz szynkę kroimy w kostkę, fasolę czerwoną przepłukujemy w zimnej wodzie. Do miski wrzucamy wszystkie składniki, dodajemy majonez. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
N... Nouilles Savoisiennes ze szpinakiem i boczkiem! 188

Alpach (stąd też nazwa, ponieważ region Savoie (pol. Sabaudia) leży właśnie w górach). Gotuje się bardzo szybko, bo aż 3 minuty. Kiedyś słyszałam, że makarony te podaje się z  francuskimi szynkami oraz ichnymi serami. Ja dodając parmezanu, poszłam do Włoch, co nie zmienia faktu, że wszelkie modyfikacje są dozwolone i nie są herezją ;) Składniki: 3 szklanki makaronu 250g szpinaku(...)szpinak się rozmrozi/rozpuści,dodajemy jogurt, doprawiamy czosnkiem, solą i pieprzem i zostawiamy na średnim ogniu. Gdy wszystko się połączy, dodać gotowy makaron i posypać lekko parmezanem. Mieszać. Przed podaniem danie posypać resztą sera. Jakie to kolorowe :) Smacznego

Kitchens Alphabet
Makaron z włoską nutą 151

składniki * 100 g salami * 1/2 małego słoika papryki marynowanej * 1/2 opakowania makaronu świderki * 50 g startego sera parmezan * 10-15 zielonych oliwek ze słoiczka * 1/2 pęczka natki pietruszki * grubo mielony pieprz * 2 łyżki oliwy z oliwek Sposób wykonania Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzając odlać ok. 200 ml wody. Salami pokroić na cienkie plasterki, a następnie na połówki. Oliwki

Mix smaku
Pasta di pomodoro (bezglutenowa) 115

znalazł. Polecam i smacznego! Składniki: 250 g makaronu bezglutenowego np. spaghetti (teraz dostępne w sklepach Biedronka poniżej 4 zł za 500 g) 6 pomidorów sparzonych bez skórki lub 2 puszki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła oliwa przyprawy: sól morska, pieprz, papryka słodka, oregano, bazylia, tymianek, szczypta cukru ser grana padano Wykonanie: 1. Cebulę kroimy w drobną kostkę(...)Następnie dodajemy sparzone pomidory bez skórki i szypułek lub pomidory z puszki i dusimy wraz z podanymi wyżej przyprawami. W międzyczasie gotujemy makaron bezglutenowy. Po jakiś 10 minutach obiad jest gotowy. na talerzu posypujemy startym serem grana padano. Smacznego

Kawa z mlekiem
Makaron z krewetkami w sosie cztery sery 180

odcedzenia go ;-) A smakuje tak, że żal zostawić choćby mały okruszek...  SKŁADNIKI ok. 300 g krewetek (tym razem mrożonych, gotowych do użycia) ok. 300 g makaronu 200 ml śmietany 30 % 125 g sera gouda 125 g sera grana padano 125 g sera mozzarella 125 g sera gorgonzola 3 ząbki czosnku 2 - 3 łyżki oleju sól, pieprz Krewetki myjemy, usuwamy(...)patelnią (ważne jest to żeby śmietana nie gotowała się wielkimi "bąblami") i dodajemy pokrojone w kostkę sery. Delikatnie mieszając podgrzewamy aż sery się rozpuszczą (sos będzie dość gęsty i lekko ciągnący) i ewentualnie doprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzamy i dodajemy do sosu - dokładnie (ale delikatnie żeby nie uszkodzić krewetek) mieszamy. Gotowe

Czary - gary w kuchni
Makaron ze szpinakiem i białym twarogiem 158

Składniki: 250g makaronu cellentani garść świeżego szpinaku 3 ząbki czosnku 1/2 kostki chudego twarogu 10g żółtego sera 1 łyżka oleju 1 łyżka mąki 3 łyżki kwaśnej śmietany 250ml wody przyprawy Przygotowanie: 1. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowanie. Odcedzamy i przepłukujemy zimną wodą. 2. Na rozgrzanej, głębokiej patelni przysmażamy czosnek przeciśnięty przez praskę(...)dodajemy szpinak. Dusimy chwile pod przykryciem. 3. Dodajemy twaróg i przyprawiamy do smaku. 4. Śmietanę łączymy z wodą i mąką. Zalewamy zawartość patelni. 5. Dodajemy makaron i delikatnie łączymy z sosem. 6. Posypujemy startym serem i odstawiamy z ognia,  do momentu roztopienia. 7.Posypujemy świeżym szpinakiem. Smacznego

FITBUuK
Włoskie farfalle z kurczakiem i sałatą rzymską 131

czosnku, 1 sałata rzymska mini, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, 1 płaska łyżeczka ziół śródziemnomorskich, suszone chili świeżo mielone do smaku, płatki sera regio piatto, listki świeżej bazylii. Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente, odcedzamy. Opłukanego i osuszonego papierowym ręcznikiem kurczaka, kroimy w drobną kostkę.  Czosnek kroimy w bardzo drobną kostkę(...)doprawiamy solą do smaku. Następnie dodajemy sałatę i mieszając podsmażamy ją 2-3 min. Dodajemy makaron, doprawiamy pieprzem i chili do smaku, mieszamy. Makaron z kurczakiem, posypujemy dużą ilością pokrojonych listków bazylii i podajemy z płatkami sera regio piatto. Rada: płatki z sera robimy za pomocą nożyka do warzyw

Moniki Smakołyki
Castellane z grzybami w sosie gorgonzola 149

być pieczarki, które podsmażymy razem z cebulą. Smak gorgonzoli jest lekko zredukowany przez śmietanę. Wspaniale komponuje się z grzybami i makaronem.   Składniki 400 g makaronu castellane 200 g mrożonych grzybów 100 g sera gorgonzola 150 g śmietany kremówki 1 cebula 1 łyżeczka masła klarowanego 500 ml bulionu warzywnego natka pietruszki     Przygotowanie   Normal 0 21 false false(...)rozgrzanym tłuszczu, zalewamy gorącym bulionem i wrzucamy zamrożone grzyby. Gotujemy 15 min, po czym dodajemy pokrojony w kostkę ser, rozpuszczamy. Do całości dodajemy śmietanę, cały czas mieszając by nie powstały grudki, redukujemy sos do ulubionej konsystencji. Do sosu wrzucamy makaron, dokładnie łączymy z powstałym sosem, mieszamy z posiekaną natką pietruszki. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband

R'n'G Kitchen
Spaghetti z dorszem 137

jego znienawidzona rybka ;) Źródło : czasopismo dla kobiet Składniki na 4 porcje: 50 dag filetów z dorsza sok wyciśnięty z cytryny 15 dag makaronu spaghetti 1 duży brokuł 3 średnie pomidory 15 dag żółtego sera  30 dag mielonego twarogu 4 jajka 1/2 szkl. mleka sól mielony czarny pieprz Sposób wykonania: Filety z dorsza czyścimy, moczymy , osuszamy i skrapiamy sokiem(...)myjemy i wkładamy do gotującej się wody na ok. 5 minut. Po tym czasie wyjmujemy i osączamy. Pomidory kroimy na cząstki. Ser ścieramy na tarce. Twaróg mieszamy z 2 jajkami oraz mlekiem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Łączymy z makaronem. Wykładamy na spód formy posmarowanej lekko tłuszczem. Rybę siekamy, mieszamy z pozostałymi jajkami. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wykładamy makaron

Różne smaki w kuchni
Spaghetti z dorszem 136

jego znienawidzona rybka ;) Źródło : czasopismo dla kobiet Składniki na 4 porcje: 50 dag filetów z dorsza sok wyciśnięty z cytryny 15 dag makaronu spaghetti 1 duży brokuł 3 średnie pomidory 15 dag żółtego sera  30 dag mielonego twarogu 4 jajka 1/2 szkl. mleka sól mielony czarny pieprz Sposób wykonania: Filety z dorsza czyścimy, moczymy , osuszamy i skrapiamy sokiem(...)myjemy i wkładamy do gotującej się wody na ok. 5 minut. Po tym czasie wyjmujemy i osączamy. Pomidory kroimy na cząstki. Ser ścieramy na tarce. Twaróg mieszamy z 2 jajkami oraz mlekiem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Łączymy z makaronem. Wykładamy na spód formy posmarowanej lekko tłuszczem. Rybę siekamy, mieszamy z pozostałymi jajkami. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wykładamy makaron

Słodkości i nie tylko