Przedstawiam nieco inną wersję spaghetti. Bardz iej gęste niż tradycy jny sos , z dodatkiem pieczarek. Niezmie nny p ozostał fa kt, że najlepej smakuje z makaronem, posypane obficie żółtym serem, koniecznie o ostrym s maku. :-) 500g mięsa mielonego 300g pieczarek 2 cebule 200 ml przecieru pomidorowego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka oregano sól, pieprz olej ser do posypania
Szefowa kuchnimakaronu świderki słoik sosu słodko-kwaśnego Łowicz (mały) mała papryka lub pół dużej – dowolny kolor pół piersi z kurczaka mała puszka kukurydzy 15-20 dag sera żółtego Sól Pieprz Olej Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na odrobinie oleju. Ugotowany makaron przełożyć do naczynia żaroodpornego Dodać do niego
Fabryka pomysłówdente (makaron jeszcze będzie pieczony). Makaron odcedzić. Przelać zimną wodą. Resztę makaronu ugotować w ten sam sposób. Do ugotowanego makaronu dodać 1 łyżkę oliwy, wymieszać odstawić. Składniki na zapiekankę: 1 mały kalafior 275 – 300 gr sera białego (twarożku) 2 szklanki mleka 3 łyżki mąki 3 łyżki masła 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 2 duże(...)wymieszać dokładnie, żeby nie było grudek, podgotować 2-3 min aż zgęstnieje, zagotować i odstawić. Naczynie do zapiekania wysmarować masłem i wysypać bułką. W dużym naczyniu umieścić makaron, kalafior, pokruszyć na to ser biały, polać sosem beszamelowym, posypać cebulą, posypać bułką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. piec 40 min, aż bułka się zarumieni. Można piec z termoobiegiem. Smacznego
moj przepis naoknem, przygotowałam dzisiaj danie inspirowane słoneczną Italią. Proste, sycące i bardzo smaczne. Makaron, szpinak i cieciorka to główne składniki mojego przepisu. Nie zabrakło oczywiście dobrego, włoskiego sera, tym razem grana padano. Makaron ze szpinakiem i ciecierzycą / 2 porcje Składniki: 250 g makaronu świderki 1/2 szklanki ciecierzycy z puszki 125 g szpinaku baby (drobnolistnego) 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki startego grana
Moja smaczna kuchniaczasu a posiłek jest pożywny, smaczny i zdrowy. Makaron ze szpinakiem Składniki: opakowanie makaronu, 400 g szpinaku mrożonego, 3 ząbki czosnku, łyżka śmietany, łyżka masła, sól, pieprz, ser mozzarella. opcjonalnie: ketchup. Wykonanie: Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Szpinak podsmażamy na maśle, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość doprawiamy solę i pieprzem oraz dodajemy łyżkę śmietany. Sos szpinakowy dokładnie
paapilotkaagarść sałaty lodowej - garść sałaty roszponki - jedna cykoria - jedna mała cebulka szalotka - 8 oliwek zielonych - szklanka makaronu orkiszowego przed ugotowaniem - 2-3 płatki pomidora suszonego i marynowanego w oliwie - garść prażonego słonecznika - 10-15 g sera pecorino ( ser owczy długo dojrzewający) - mała puszka tuńczyka w oleju - sok z połowy cytryny i pieprz(...)smaku lub przyprawa czubryca Sałaty umyj i osusz, porwij jak lubisz. Słonecznik upraż na gorącej patelni. Wstaw wodę na makaron, osól gdy zawrze i gotuj makaron według opisu na opakowaniu. W między czasie pokrój ser i pomidory. Dorzuć wszystko do sałaty, czyli słonecznik, ser i pomidory. Teraz czas na oliwki. Tuńczyk odsącz z oleju, cebulkę cienko pokrój, dodaj do Twojej
Pasje Jolkipostanowiłam przygotować go w domu. Zawijane roladki zrobiłam z szpinakiem i serem feta. Do tego sos pomidorowy i ser żółty starty na wierzchu. Całość wyszła bardzo pyszna. Tak podany makaron wygląda bardzo efektownie i elegancko. Post Rotolo ze szpinakiem i serem feta pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujeśredniej wielkości cukinia 5-6 połówek suszonego pomidora z oleju 20 dag kurczaka - resztka kurczaka jaka mi została z sałatki - specjalnie zważyłam ! ;) 1/3 kostki sera typu feta ząbek czosnku sól pieprz tymianek Makaron ugotowałam al dente w osolonej wodzie. Cukinie umyłam i pokroiłam w połówki plastrów. Pomidory i kurczaka pokroiłam w kostkę. Kurczaka - posoliłam oprószyłam pieprzem i tymiankiem(...)sypnęłam szczyptę soli. Gdy zmiękła, dodałam pomidory i czosnek przeciśnięty przez praskę. Chwilę smażyłam na średnim ogniu. Na końcu wrzuciłam ponownie kurczaka. Na talerz wyłożyłam makaron, potem mieszankę z patelni i na końcu posypałam serem typu feta. Danie właśnie znika z talerza mojego ukochanego, ja mam swoje przygotowane na jutro do pracy. Smacznego
Justa próbuje gotowaćsmaku... a to za sprawą sera pleśniowego gorgonzola. Gorgonzola to miękki, dojrzewający ser z niebieską pleśnią, który nadaje daniom wyrazistości oraz ostrości. Sos zyskał również wyjątkowego aromatu, dzięki dodatkowi białego, wytrawnego wina. Dla wielbicieli sosów serowych ten sos to prawdziwa rozkosz dla podniebienia! Pasuje zarówno do makaronu, jak i gnocchi. Fantastycznie(...)smakuje zarówno z mięsami, jak i rybami czy warzywami. Ja postanowiłam podać ten sos z kawałkami kurczaka oraz pełnoziarnistym makaronem typu penne. Soczysty kurczak w aromatycznym sosie serowym to dla mnie obiad idealny ❤ Składniki: 3 filety z kurczaka 200 g sera gorgonzola 200 ml śmietany 30% 200 ml bulionu 100 ml białego wina wytrawnego natka pietruszki sól, pieprz olej
Kuchnia MagdaLenyDodanie jej do potrawy to podstawowy błąd popełniany nie tylko przez początkujących adeptów sztuki kulinarnej. Prawdziwy sos carbonara składa się z żółtek jaj, sera (pecorino Romano) i guanciale (podgardle) bądź pancetty. Zdania w kwestii kształtu makaronu, który można podać z sosem bywają podzielone. Niektórzy słysząc słowo carbonara przed oczami mają od razu spaghetti. Jednak Włosi dopuszczają także rigatoni(...)głównej. Najpierw jednak (dla przypomnienia) obejrzyjcie krótki filmik 😊 Jeśli chcecie zdobyć jeden z pięciu zestawów-niespodzianek od Barilla ( każdy zestaw to 5 pudełek makaronu i 3 słoiczki z sosami ), to odpowiedzcie na proste pytanie: Jakiego sera używamy do przygotowania carbonary? Swoje odpowiedzi wpisujcie w komentarzach, a czekamy na nie do niedzieli 9. kwietnia. Spośród wszystkich prawidłowych odpowiedzi wybierzemy 5 osób
Codzienna kuchnia niecodziennakilka minut. Bób obrać ze skórki i wraz groszkiem dodać do szparagów. Do warzyw dodać serek Philadelphia i śmietanę, doprawić solą, pieprzem i bazylią, dokładnie wymieszać, aby ser się rozpuścił. Dodać makaron i wymieszać, aby połączył się z sosem i warzywami. Natychmiast podawać. Smacznego
Codzienne GotowanieSałatka z tortellini jest świetna propozycją na przyjęci a jak i spotkania z przyjaciółmi. Jest szybka i można w niej ukryć swoje ulubione smaki. U nas
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiduże czubate łyżki świeżych, siekanych listków bazylii 2 czubate łyżeczki oregano 4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę sól i pieprz do smaku 30 g startego sera Grana Padano (można pominąć) 220 g makaronu tagliatelle Wykonanie: Danie przygotowujemy w dużej patelni z pokrywką. Cebulę kroimy w kostkę, solimy i podsmażamy na oliwie do zmięknięcia. Dodajemy mięso i razem podsmażamy około(...)jest gotowy, w osolonej wodzie gotujemy makaron tagliatelle. Pilnujemy, aby był al dente. Makaron odcedzamy i przekładamy do sosu. Całość mieszamy i chwilkę razem podgrzewamy. Makaron z sosem przekładamy na talerze i posypujemy startym serem. Smacznego
Smak mojego domururki, 2 piersi kurczaka, 4 łyżeczki przyprawy do gyrosa, 1 czerwona papryka, 1 pomidor, 1 por, 1 cebula, 400 ml sosu meksykańskiego, kilka plasterków żółtego sera, 2 garście rukoli. Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy i rozkładamy do dwóch naczyń żaroodpornych. Piersi kurczaka kroimy w kostkę i przyprawiamy. Smażymy kurczaka na patelni(...)usmażeniu kurczaka odcedzamy z tłuszczu i układamy na makaronie. Zapiekankę polewamy sosem meksykańskim. Na tym samym tłuszczu co smażyliśmy kurczaka, podsmażamy por i cebulę z której robimy kolejną warstwę zapiekanki. Następnie kroimy paprykę w kostkę i pomidora, układamy na niej kawałki żółtego sera. Wstawiamy do piekarnika na 180 stopni, na ok. 20 minut. Po wyciągnięciu posypujemy zapiekankę rukolą
Aga w kuchnisię przy tych miskach to pobiją :) Nie podaję jakichś konkretnych proporcji, po prostu ile będziecie chcieli tyle dacie poszczególnych składników. Napiszę tylko co dać trzeba. makaron rurki papryka świeży ogórek koperek cebula ser feta szynka oliwki sól pieprz ocet balsamiczny Makaron gotujemy, odlewamy i zostawiamy do ostygnięcia. Ogórka, paprykę i szynkę kroimy w kostkę, cebulę w talarki. Fetę też jakoś
Marder&Marder ManufactureSkładniki: na 2 porcje 2 filety z kurczaka 0,5 kubka sera typu parmezan mąka jajko 1 op makaronu, najlepiej tagliatelle pesto: 0,5 opakowania rukoli 2 ząbki czosnku 1 cytryna 0,5 kubka startego dojrzewającego sera kilka pistacji sól pieprz 3 łyżki oliwy z oliwek Moinini Basilico lub Classic Przygotowanie: filety myjemy, osuszamy, tniemy na mniejsze polędwiczki obtaczamy
Luźna Kuchniatakich nie należę, ale stykam się z takimi osobami, którzy mają problem z przytyciem, taki sam, jak niektórzy ze schudnięciem. Nie ukrywam, że danie to... Makaron z czosnkiem niedźwiedzim w sosie trzy sery na ostro. Propozycja dla tych co robią na masę. is a post from: NIE BO PIEKŁO
Nie Bo Piekło