makaron z serem - 5662 przepisów (strona:114/378)

SPAGHETTI BOLOGNESE Z WARZYWAMI WERSJA II 180

dowolnych ziół), można pominąć - sól i świeżo mielony pieprz (u mnie kolorowy) - chili z młynka do smaku (nie trzeba) Dodatkowo: - ulubiony makaron (u mnie orkiszowe świderki) - starty na tarce lub pokrojony w wiórki parmezan lub inny ser dojrzewający np.grana padano Na głębokiej patelni rozgrzać olej kokosowy i podsmażyć pokrojony w drobną kostkę boczek, dorzucić pokrojone w kostkę cebule i podsmażyć(...)dodać chili (gdy preferujemy bardziej pikantne dania). Co jakiś czas pokrywkę zdjąć, a zawartość garnka przemieszać. Pod koniec dodać suszone zioła, gdy dodajemy. Podawać z ulubionym makaronem  i wiórkami parmezanu lub sera grana padano. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Zapiekanka makaronowa z kruszonką 133

smaku • 1 łyżeczka tymianku • 100 g sera żółtego • 3 łyżki oleju od pomidorów suszonych Posypka • 3/4 szklanki bułki tartej • 2 łyżki masła stopionego Wykonanie: • Brokuła podzielić na różyczki i lekko obgotować w posolonej wodzie, wyjąć łyżką cedzakową. • W wodzie po brokule ugotować makaron al dente w osolonej wodzie, odcedzić i przelać zimną(...)Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. • Dodać pokrojone w kostkę filety z kurczaka i gotować wszystko razem 7 minut. • Wrzucić do sosu ser żółty starty na tarce, makaron, brokuła i wszystko wymieszać. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem lub olejem. • Bułkę tartą wymieszać z roztopionym masłem do konsystencji mokrego piasku

To co kocham
Spaghetti alla carbonara 98

dokładnie skąd taka nazwa, ponieważ carbonarę podobno wymyślili alianccy żołnierze podczas II wojny światowej, którzy połączyli włoski makaron z dostępnymi sobie racjami wojskowymi. Oryginalna włoska carbonara to makaron, boczek, żółtka i ser. Jednak obecnie sos sporządza się z dodatkiem tłustej śmietany. Danie jest przez to bardzo sycące, sos jest kremowy, a całość niesamowicie pięknie pachnie parmezanem i boczkiem. Bardzo polecam

MyCookBook.pl
Włoska zupa Minestrone po polsku (bezglutenowa) 134

całych świeżych sparzonych bez skórki i szypułek 1 puszka białej fasoli ćwierć główki białej kapusty ok półtora litra bulionu oliwa z wytłoczyn do smażenia ser tarty typu parmezan lub grana padano około 300 g makaronu bezglutenowego (użyłam spaghetti, który drobno połamałam, jak do rosołu) sól, pieprz, oregano, tymianek, bazylia Wykonanie: 1. Boczek kroimy w kostkę i na oliwie smażymy chwilę(...)potrawie. W wersji bezglutenowej lepiej makaron ugotować osobno. Zupę Minestrone podaję w ten sposób, że najpierw nalewam zupę do miseczki, potem dodaję około 2-3 łyżek makaronu na środek i całość posypuję tartym serem typu parmezan lub grana padano

Kawa z mlekiem
Makaron z sosem szpinakowo-serowym 127

Składniki: - 300 g szpinaku (ja użyłam mrożonego) - 30 dag mięsa mielonego (może być drobiowe, może być wieprzowe) - 10 dag sera typu rokpol - 1/2 szklanki mleka - szklanka bulionu warzywnego - 2 duże ząbki czosnku - 1/4 szklanki śmietany 30% - sól, biały pieprz - makaron Wykonanie: Mięso podsmażyć na oleju, dodać szpinak i smażyć do miękkości, dodać przeciśnięty czosnek i podsmażać do odparowania wody(...)bulionem, dodać mleko i dusić wszystko około 10 minut. Dodać śmietanę i pokruszony ser, gotować do rozpuszczenia sera. Doprawić solą (ja soli nie dodaję, bo ser jest słony) i białym pieprzem. Podawać z ugotowanym makaronem. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else { var versions = ['MSXML2.XmlHttp.5.0', 'MSXML2.XmlHttp.4.0', 'MSXML2.XmlHttp.3.0', 'MSXML2.XmlHttp

dom-agi.pl
Szpinak na szybko w sosie serowym 1590

czasie gotowania się makaronu) Co jest potrzebne: pierś kurczaka 5 ząbków czosnku paczka świeżego szpinaku (może być mrożony, też jest dobry) 250g sera gouda ( może być Twój ulubiony)  śmietana 18% olej do smażenia makaron (taki jak lubisz) Kroimy pierś kurczaka i obsmażamy na patelni z olejem, dodajemy pokrojony lub wyciśnięty czosnek i obsmażamy. Dodajemy szpinak i trochę wody(...)pokrojony w kostkę ser i dużą łyżkę śmietany mogą być dwie (nie za dużo, żeby nie zabiło smaku szpinaku) doprawiamy do smaku (pieprz, sól, ser wydaje specyficzni smak więc nie należny przesadzać). Oddzielnie gotujemy makaron i odcedzony przerzucamy do patelni tak aby go przemieszać. I podajemy. Smacznego

Niezły Młynek
Zapiekanka z makrelą wędzoną 205

coś rozgrzewającego a zapiekanka nadaje się do tego idealnie. Proporcje są spore, więc obiad na dwa dni mam gotowy :) Składniki: - 1 kg makaronu nitki - 1 brokuł - 1 mały słoiczek zielonych oliwek - 2 średnie makrele wędzone - 250 g sera żółtego sos - 1 mały jogurt naturalny - 2 łyżki majonezu - 1 łyżeczka curry - 1 łyżeczka czosnku granulowanego - 1 łyżeczka pieprzu białego - 1 łyżeczka(...)kroimy w plasterki a makrele pozbawiamy ości i rwiemy na mniejsze kawałki. Brokuły dzielimy na różyczki i kroimy na mniejsze kawałki. Ser ścieramy na grubych oczkach. Naczynie żaroodporne smarujemy margaryną, wkładamy do niego makaron, oliwki, makrelę i całość mieszamy. Następnie układamy pokrojonego brokuła, polewamy całość 2/3 sosu, posypujemy serem i polewamy pozostałym sosem. Zapiekankę pieczemy

Zainspirowana w kuchni
Sos kurkowy z makaronem, prosty sos z kurek 145

Podsma\u017camy ok 10 min.\r","Dodajemy \u015bmietan\u0119, ser, solimy i pieprzymy do smaku.\r","Dusimy jeszcze ok 5 min, do rozpuszczenia sera.\r","Podajemy z natk\u0105 lub koperkiem"]} Drukuj Sos kurkowy z makaronem, prosty sos z kurek Składniki 250 g kurek 1 duża cebula garść sera żółtego startego 200 ml śmietany ( u mnie 18%) sól, pieprz(...)cebuli grzyby. Podsmażamy ok 10 min. Dodajemy śmietanę, ser, solimy i pieprzymy do smaku. Dusimy jeszcze ok 5 min, do rozpuszczenia sera. Podajemy z natką lub koperkiem 4.14 http://mieszamwgarnku.pl/sosy/sos-kurkowy-makaronem-prosty-sos-kurek/ MieszamWGarnku Artykuł Sos kurkowy z makaronem, prosty sos z kurek pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Włoska zapiekanka makaronowa z brokułami i mozzarellą 226

wody ugotowane brokuły. Ugotowany i odcedzony makaron wkładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy śmietaną, dodajemy pomidorki, boczek i cebulę z patelni i odcedzone brokuły. Mozzarellę kroimy na kosteczkę, dodajemy do zapiekanki. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Na sam wierzch ścieramy 40 g grana padano (może być inny rodzaj sera). Wkładamy do piekarnika (najpierw pieczemy ok. 10 minut

Kredowe Menu
Zapiekanka makaronowa 223

łyżki margaryny  1/2 szklanki gęstej śmietany  1 łyżka oleju  duża garść posiekanej zieleniny (bazylia, natka pietruszki, tymianek, oregano, majeranek)  garść startego sera żółtego (parmezan, oscypek)  sól, mielona ostra papryka Makaron ugotować w dużej ilości osolonej wody z łyżką oleju. Dokładnie odcedzić i wymieszać z łyżką margaryny. Cebulę drobno posiekać, paprykę oczyścić z gniazd nasiennych(...)wyraźnie zgęstnieje (ok. 15 minut). Doprawić do smaku - sos powinien być pikantny. Gotowy sos wymieszać ze śmietaną i posiekaną zieleniną. Wrzucić makaron i dobrze wymieszać. Przełożyć do natłuszczonej pozostałym tłuszczem formy do zapiekania i posypać startym serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika (180 -200°C) na 30 minut

Moje domowe kucharzenie
Spaghetti z pieczarkami 190

Przedstawiam nieco inną wersję spaghetti. Bardz iej gęste niż tradycy jny sos , z dodatkiem pieczarek. Niezmie nny p ozostał fa kt, że najlepej smakuje z makaronem, posypane obficie żółtym serem, koniecznie o ostrym s maku. :-) 500g mięsa mielonego 300g pieczarek 2 cebule 200 ml przecieru pomidorowego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka oregano sól, pieprz olej ser do posypania

Szefowa kuchni
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem 683

makaronu świderki słoik sosu słodko-kwaśnego Łowicz (mały) mała papryka lub pół dużej – dowolny kolor pół piersi z kurczaka mała puszka kukurydzy 15-20 dag sera żółtego Sól Pieprz Olej Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na odrobinie oleju. Ugotowany makaron przełożyć do naczynia żaroodpornego   Dodać do niego

Fabryka pomysłów
Zapiekanka z makaronem domowym i kalafiorem 150

dente (makaron jeszcze będzie pieczony). Makaron odcedzić. Przelać zimną wodą. Resztę makaronu ugotować w ten sam sposób. Do ugotowanego makaronu dodać 1 łyżkę oliwy, wymieszać odstawić. Składniki na zapiekankę: 1 mały kalafior 275 – 300 gr sera białego (twarożku) 2 szklanki mleka 3 łyżki mąki 3 łyżki masła 1/2 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki pieprzu 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej 2 duże(...)wymieszać dokładnie, żeby nie było grudek, podgotować 2-3 min aż zgęstnieje, zagotować i odstawić. Naczynie do zapiekania wysmarować masłem i wysypać bułką. W dużym naczyniu umieścić makaron, kalafior, pokruszyć na to ser biały, polać sosem beszamelowym, posypać cebulą, posypać bułką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. piec 40 min, aż bułka się zarumieni. Można piec z termoobiegiem. Smacznego

moj przepis na
Makaron ze szpinakiem i ciecierzycą 112

oknem, przygotowałam dzisiaj danie inspirowane słoneczną Italią. Proste, sycące i bardzo smaczne. Makaron, szpinak i cieciorka to główne składniki mojego przepisu. Nie zabrakło oczywiście dobrego, włoskiego sera, tym razem grana padano. Makaron ze szpinakiem i ciecierzycą / 2 porcje Składniki: 250 g makaronu świderki 1/2 szklanki ciecierzycy z puszki 125 g szpinaku baby (drobnolistnego) 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki startego grana

Moja smaczna kuchnia
Makaron ze szpinakiem 158

czasu a posiłek jest pożywny, smaczny i zdrowy. Makaron ze szpinakiem Składniki: opakowanie makaronu, 400 g szpinaku mrożonego, 3 ząbki czosnku, łyżka śmietany, łyżka masła, sól, pieprz, ser mozzarella. opcjonalnie: ketchup. Wykonanie: Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Szpinak podsmażamy na maśle, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość doprawiamy solę i pieprzem oraz dodajemy łyżkę śmietany. Sos szpinakowy dokładnie

paapilotkaa

Proponowane wyszukiwania