odwiedzają mojego bloga. Dzisiaj zamieszczam popularne przepisy na dnia obiadowe. Może zajrzycie. FASZEROWANY FILET Z INDYKA MIELONE Z PIECZARKAMI PIEROGI Z MIĘSEM I KAPUSTĄ PULPETY Z KARKÓWKI W SOSIE MUSZTARDOWYM SPAGHETTI BOLOGNESE KACZKA ZAPIEKANA Z MORELĄ MAKARON ZE SZPINAKIEM I KAWAŁKAMI KURCZAKA SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej
W kuchennym oknie Ewyjest obłędny w smaku. Mięso wychodzi pięknie zrumienione i aromatyczne. Można podać je z ulubionymi dodatkami, ryżem, makaronem, ziemniakami czy pieczywem. Ja podałam ze świeżym pieczywem i nawet nie wiecie jak było pysznie...mniam. Zapraszam :) Składniki: 4 ćwiartki z kurczaka 50 dag pieczarek pół puszki kukurydzy 8 łyżek ketchupu pikantnego 4 łyżki oleju 1 łyżka przyprawy do kurczaka pół łyżeczki
IzabelawkuchniLubicie brązową odmianę pieczarek? Jeśli do tej pory nie jedliście polecam gorąco. Tu w UK ta odmiana jest bardzo popularna. Są pyszne, trochę twardsze od tradycyjnych białych i bardziej aromatyczne. Ich smak też jest wyraźniejszy. Fajnie komponują się z mięsem oraz makaronami. Bardzo dobra jest też zupa z nich przyrządzana ( przetestowałam :) ). Ja podsmażyłam je na sklarowanym
Walijskie Pichcenieprzepiękne okolice Condove, gdzie właśnie teraz króluje grzyb, makaron ,kasztany i wino. Gdzie gościom serwuje się dary jesieni pod każdą postacią. Kocham kuchnię włoską, regionalną i dlatego dzielę się z Wami tym oto przepisem. Składniki spaghetti nr 4 LUBELLA olej kokosowy , masło, oliwa z oliwek borowiki brązowe pieczarki mleko kokosowe lub serek mascarpone lub śmietana sól różowa himalajska(...)naszymi pieczarkami i zostawiamy chwilkę na gazie ,aby smaki sobą przeszły. To nie może być skomplikowane danie, gdyż Piemontczycy bardzo często gotują już przy gościach, którzy się zasiedzieli, więc danie musi być na tyle dobre i proste ,aby przy tym dodatkowo zamaszyście dyskutować. Gotujemy spaghetti al dente, jeśli nie chcemy al dente to dodajemy 2 minuty extra. Gorący makaron wykładamy
Z Kuchni Do KuchniKocham grzyby. Suszone, marynowane, świeże.. pod każdą postacią. Najczęściej goszczą u mnie popularne pieczarki, natomiast dziś lekka odmiana. Wchodząc do "Biedronki" po lewej stronie stoi lodówka.. sałaty, soki, kiełki.. i kurki. Patrzyły na mnie od dłuższego czasu, aż dostałam olśnienia co z nich wyczarować. Pomysł na obiad wpadł mi do głowy w jednym momencie i idąc(...)kasy uśmiechałam się sama do siebie myśląc o dzisiejszej uczcie. Składniki na 1 porcję: 100 g makaronu bezglutenowego/pełnoziarnistego 1 łyżeczka masła z obniżoną zawartością tluszczu 2 łyżki jogurtu greckiego 150 g kurek 60 g sera feta pół tłustego Sól, pieprz, rozmaryn, koperek Przygotowanie: Makaron ugotować zgodnie z tym co pisze na opakowaniu. Kurki smażyć na maśle, przyprawić solą
Czarnawisienkacebula( ja dałam poł czerwonej I pół białej) 3 ząbki czosnku 2 papryki ok 170 gr pieczarek- pokrojone w ćwiartki 2 łyżki czerwonej pasty curry puszka mleka kokosowego 100 ml bulionu kurczakowego 2 łyżki sosu sojowego puszka pomidorów pietruszka lub kolendra ryż lub makaron No I przechodzimy do pracy- I sam zrobienie obiadu to tylko ok 10 min. Jeżeli chcemy(...)Smażymy na maksymalnym ogniu ok 1-2 min. Dodajemy mięso- smazymy 2 min- nie dłużej. Nie martwmy się jeżeli gdzie niegdzie mięso jest różowe. Obiecuję- będzie pyszne.:) Dodajemy paprykę, pieczarki I curry paste. Mieszamy. Dodajemy mleko kokosowe, bullion I sos sojowy. Smażymy ok 4 min. I już prawie koniec :) Dodajemy pomidory- od zagotowania trzymamy ok 2 min. Zciągamy
Smaki Edytysiebie dumna, bo tą wersję zaakceptowała Miśka, a Ona poza makaronem, szpinakiem i kaszą gryczaną bardzo oporna jest w testowaniu nowych smaków. Składniki na 4 porcje: ryż ugotujcie w ilości jakiej uznacie, bo ja robię to zawsze na „oko” i celowo za dużo 400-500 g pieczarek 2 cebule pęczek koperku łyżeczka soli łyżeczka czosnku suszonego
greenscarfKremowa, serowa, pachnąca pomidorem i oregano <3 Prosta zapiekanka, ale nie z makaronu tylko z miksu kasz. Jest więc zdrowiej, ale wcale nie mniej smacznie! Zapraszam na szybką zapiekankę ze szpinakiem, pieczarkami i serem, czyli sprytny sposób na podanie kaszy tak, aby nikt nie mógł się jej oprzeć :) Moja zapiekanka to propozycja na wegetariański obiad lub rodzinną, ciepłą kolację
Chilli Czosnek i Oliwarynku istnieje wiele już gotowych produktów z wykorzystaniem szpinaku. Zaliczyć możemy np. pierożki z serem ricottą, naleśniki ze szpinakiem , pieczarkami zapiekane pod pierzynką żółtego sera. Szpinak także dla mięsożerców Dla mięsożerców również można znaleźć coś odpowiedniego. Tutaj polecam makaron tragatele ze szpinakiem, piersią z kurczaka i suszonymi pomidorami na bazie jogurtu naturalnego, czosnku, soli i pieprzu. Tworząc dania ze szpinaku
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Idealne poniedziałkowe - poweekendowe danie! Lekkie i szybkie w przyrządzeniu:) u mnie dziś z makaronem ryżowym, bo go uwielbiam i mogę jeść ze wszystkim:D Skladniki : 500g szpinaku (u mnie mrożony brykiet) Kilkanaście pieczarek 1 cebula 1 puszka pomidorów krojonych 1 łyżka oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku 2 łyżki serka śmietankowego 2 łyżki jogurtu greckiego
Mamuśka wraca do formyPyszna zapiekanka na obiad lub do kolacji, to smaczne danie dla każdego. Potrzebujemy ugotowany makaron, naczynie, przyprawy i dodatki: szynkę konserwową, ser żółty, cebulę, cukinię, kukurydzę, paprykę, trochę tłuszczu do posmarowania naczynia i pieczarki. Przyprawiamy dowolnie wg swojego smaku, podstawowe przyprawy to sól, pieprz i oregano. Do natłuszczonego naczynia wkładamy warstwami wcześniej przygotowane, pokrojone, ugotowane, odsączone warzywa, ser, szynkę
chleba naszegorównież zapiekanki makaronowe - są bardzo pożywne i sycące. Pyszna jest zapiekanka makaronowa z kurczakiem, mięsem mielonym czy boczkiem. Wcześniej gotujemy makaron al dente, mięso podsmażamy. Krócej będziemy wtedy zapiekać. Podobnie robimy zapiekanki z warzywami. Wykorzystujemy warzywa jakie tylko chcemy: pieczarki, pomidory, brokuły, por, cebula. Źródło: kuchnialidla.pl Niezależnie od wybranej konfiguracji, każda zapiekanka jest pyszna i sycąca, o wspaniałym smaku
Gotuję Testujęsmalcu i mąki zrobić jasnozłotą zasmażkę, połączyć ją z gorącym wywarem z kości, dodać rozmieszaną śmietanę, zagotować . Włożyć uduszone pieczarki. Zupę przyprawić do smaku Vegetą, solą i pieprzem. Przy porcjowaniu posypać drobno usiekaną zieleniną. Podawać z lanymi kluskami, makaronem z naleśników, drobnymi łazankami, grzankami
Przepisy kulinarne babci Antoniny