makaron z pieczarkami - 2305 przepisów (strona:98/154)

Scallopki z lososiem w sosie smietanowym 150

pieprzymy. Smazymy ok 2 min. Potem dodajemy scalopki ok 8-10 scallop. Smazymy 2 min. Dodajemy usmazone pieczarki I 4 sprasowane zabki czosnku.Smazymy tez ok 2 min. Dodajemy ok 300-400 smietany z wycisnieta cytryna. Solimy pieprzymy do smaku.   Podajemy z makaronem. Smacznego

Smaki Edyty
Spaghetti bolognese 148

puszkę pomidorów I czerwone wino. Dusimy na małym gazie pod przykryciem około 15-20 min.  Dodajemy pieczarki, doprawiamy solą I pieprzem. Dusimy ok 20 min. Doprawiamy w razie potrzeby. Siekamy pietruszkę I dodajemy do Bolognese. Mieszamy I gotowe. :)  Podajemy z makaronem spaghetti , posypujemy świeżo startym parmesanem I natką pietruszki. Życzę smacznego

Smaki Edyty
Menu na tydzień – leftovers 192

Warzywne muffiny, pęczotto z grzybami, makaron stir fry, domowe pitty i cazlone – w tym menu na tydzień znajdziecie przepis na uniwersalne ciasto idealne oraz kulinarne patenty na to jak zrobić „coś z niczego” i twórczo wykorzystać resztki kurczaka. Święta już za nami – wracamy zatem do naszej codzienności, czyli planowania posiłków na tydzień i niedzielnego gotowania(...)grecki 400 g 7 jaj Drożdże instant Opakowanie makaronu pszennego Masło Mąka pełnoziarnista Razem: ok. 120 zł Przyprawy: Tymianek Lubczyk Sól Pieprz Sos piri piri lub ostra papryka Olej sezamowy Sos sojowy Sos rybny Spiżarnia: Olej Oliwa z oliwek Zwykła mąka Majonez (opcjonalnie) łyżka musztardy miodowej 2 łyżki oliwy Parmezan Pieczarki Brukselki (pieczarki i brukselki to produkty, które zostały

Niedzielny kucharz
Pie z kurczaka 203

tatties zamknięte w cieście czyli paju ;) Można także spotkać pie nadziewanego macaroni cheese, czyli ciasto wypełnione makaronem w sosie serowym.  Mam nadzieję, że jeszcze w czasie trwania akcji będę miała okazję zaprezentować inny rodzaj pie. A tymczasem polecam pie z kurczaka z pieczarkami, marchewką i groszkiem! Pie z kurczaka Składniki:  2 pojedyncze piersi z kurczaka lub mięso

Codzienne Gotowanie
Kotlety z kaszy jaglanej i pieczarek 180

Kolejna propozycja na dietetyczny obiad to kotlety z kaszy jaglanej z pieczarkami. Kasza jaglana jest lekkostrawna, nie zawiera glutenu i ma wiele cennych właściwości. Zawiera dużo

kuchnia doski
ŚWIĄTECZNY ROSÓŁ WOŁOWO-DROBIOWY 145

liście laurowe po kilka ziaren pieprzu, ziela angielskiego i goździków sól pieprz *smak rosołu możemy wzbogacić gotując w nim także :  kilka suszonych śliwek, 20g suszonych grzybów, pomidora, kilka pieczarek, 50g wątróbki cielęcej lub/i 100g kapusty. Po ugotowaniu należy je odcedzić wraz z warzywami. PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Mięso płuczemy, porcjujemy, układamy w garnku i zalewamy zimną wodą (najlepiej odfiltrowaną, musi(...)solą i podgrzewamy przed podaniem. * CO MOŻEMY PODAĆ DO ROSOŁU: - makaron, łazanki, kołduny lub pierogi - makaron z naleśników - kluski lane, kładzione - groszek ptysiowy - małe grzanki - ryż  - posiekany koperek lub natkę pietruszki - sałatę pokrojoną w paski - marchewkę, seler, kalarepkę, i pora pokrojone w zapałkę - pieczarki lub prawdziwki pokrojone w plasterki - pulpety z cielęciny lub wątróbki - gołąbki z kapusty pokrojone

Moja Książka Kucharska
Sylwester 2017... Co zjeść, co wypić, żeby dobrze się bawić? 140

przekąskę Sałatka z szynką, brokułem i mandarynkami Kolorowa sałatka owocowo-warzywna Sałatka na każdą okazję Sałatka z makaronem, szynką i papryką Szaszłyki z melonem i szynką Wyborna sałatka z melonem Pomidorki koktajlowe z mini mozzarellą A potem... Paszteciki drożdżowo-kruche z pieczarkami Vol Au Vent, czyli francuskie paszteciki Roladki z łososiem na szpinaku Śledziowe rolmopsy z grzybami Roladki drobiowe

Kuchnia u Krysi
Kluski śląskie z sosem grzybowym 190

wrzącą wodą, dodać ulubione dodatki, zagotować i potrawa gotowa. Dzisiejszą propozycję można także podać z ulubionym makaronem. #krakus, #smacznieiszybko KLUSKI ŚLĄSKIE  z SOSEM GRZYBOWY Składniki: kluski: 500 g ugotowanych ziemniaków 150 g mąki ziemniaczanej 1 jajko szczypta soli sos: 200 g pieczarek 100 g suszonych grzybów 1 szkl koncentrat bulionu warzywnego lub drobiowego Krakus 3 szalotki lub 1 średnia

Bon appetit mon amie
Pasta kanapkowa z tofu i pieczarek 149

cebuli olej roślinny sól, pieprz odrobina soku z cytryny Przygotowanie: Na oleju podsmażamy drobno pokrojone pieczarki i cebulę, solimy do smaku.  Blendujemy wraz z tofu i przyprawami na gładką pastę. Podajemy z chlebem, ale można też wykorzystać jako sos do makaronu.         Smacznego! 😇 ✩✩✩    Instagram  |  Facebook  |  YouTube

Kuchnia Ellie
Wege gulasz czyli jak podstępnie nakarmić studenta płci męskiej warzywami 176

garnku z grubym dnem. Dodaj po szczypcie przypraw (prócz soli) 3. Przesmaż z przyprawami cebulkę,czosnek,pieczarki i marchewkę. 4. Zalej wszystko pomidorową mazią. Dorzuć cukinię, paprykę i cieciorkę 5. Przykryj. Gdy warzywa zmiękną dodaj sól i "dosmacz" dopraw. Podawaj z makaronem lub ulubionym pieczywem. Smacznego! *Przepis przetestowany

U Fiolki
Zupa pieczarkowa z ziemniakami 143

Zupka pieczarkowa bardzo często gości na naszym stole. Najbardziej lubimy właśnie taką z ziemniakami choć z makaronem też jest pyszna. Pieczarkową lubimy zabielaną więc zabieliłam ją śmietanką 30% ale może być też śmietana tylko trzeba ją wcześniej zahartować. składniki: 500 g pieczarek 700 g obranych ziemniaków 2 marchewki 2 l bulionu 1 duża cebula 1-2 garście posiekanej natki pietruszki

Monia miesza i gotuje
Cannelloni z dynią i pieczarkami 79

Makaron cannelloni to świetna baza dla ogromnej ilości różnych kompozycji nadzienia. Dziś wersja wegetariańska z wykorzysytaniem sezonu na dynię. Dynia bardzo dobrze komponuje się z pieczarkami, więc nadzienie jest proste i smaczne. Do tego dobrze przyprawiony sos pomidorowy i mamy całe danie

Milion Smaków
Zupa pieczarkowa. 94

kroimy w plasterki, cebulę w kosteczkę i podsmażamy na maśle lub margarynie aż woda odparuje z pieczarek. Następnie wrzucamy zawartość patelni do gotującego się rosołu i gotujemy około 20 minut, po tym czasie dodajemy śmietankę. Gotujemy jeszcze 10 minut.  Podajemy z makaronem razowym. Smacznego

Moje-pitraszenie
Mielone a’la strgonow 145

mielonego i wykorzystać to danie jako sos z mięsem do ziemniaków. Oczywiście można jeść je z chlebem, makaronem, czy ryżem, ale polane nim ziemniaczki są na prawdę pyszne. Przepis Składniki: 1 biała i czerwona cebula (oczywiście można użyć dwie białe) 750 g pieczarek 600 g mielonego mięsa, najlepiej wołowego 600 ml rosołku 1 łyżka mąki 80 g ogórków konserwowych pół

KasiaiKrzysiu.pl
Wege gulasz czyli jak podstępnie nakarmić studenta płci męskiej warzywami 144

garnku z grubym dnem. Dodaj po szczypcie przypraw (prócz soli) 3. Przesmaż z przyprawami cebulkę,czosnek,pieczarki i marchewkę. 4. Zalej wszystko pomidorową mazią. Dorzuć cukinię, paprykę i cieciorkę 5. Przykryj. Gdy warzywa zmiękną dodaj sól i "dosmacz" dopraw. Podawaj z makaronem lub ulubionym pieczywem. Smacznego! *Przepis przetestowany

Fiolka w kuchni

Proponowane wyszukiwania