makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:445/561)

Na śniadanie zamiast chleba - pancakes. Z karmelizowanymi jabłkami 147

zajmował, a jak był w pracy, po prostu jadłam tosta. Teraz, gdy wraca do domu późno, zmęczony, mam ochotę podać mu coś ciepłego i smacznego. Więc gotuję - zupy, makarony z sosami, ostatnio nawet upiekłam kurczaka. Tyle, że to mnie aż tak nie kręci , robię to trochę z przymusu, a nie dlatego, że bardzo mi się chce. I ten czas, który(...)dodatkowo: 3 jabłka 50 g cukru 50 g miodu 2 łyżki wody Najpierw przygotować jabłka: Jabłka obrać, przekroić na ćwiartki, wykroić gniazda nasienne i pokroić w cienkie plasterki. Na patelni skarmelizować cukier z wodą. Gdy nabierze złotego koloru, dodać miód, karmelizować jeszcze chwilę, aż miód się rozpuści i wszystko się połączy. Dodać jabłka, dusić pod przykryciem, aż zmiękną. Odstawić. Jajka

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sałatka z pierożkami tortellini, papryką i pieczarkami. 2387

Sałatki.. sałatki.. sałatki... już nie jeden raz pisałam, że jestem ich wielką fanką, a moja rodzinka nie wybrzydza, tylko jeszcze zachęca do ich przygotowania

Kuchnia z widokiem na ogród
Pierogi z ciecierzycą i pieczarkami z salsą z rukoli i posypką z parmezanu. 145

Dziś szybko, w wielkim biegu z awarią samochodu w tle. Pierogi z ciecierzycą i salsą z rukoli. Ciasto na pierogi jedną ręką robione, a w tym

BaRepas
Współpraca z firmą Skworcu 172

odkryć możliwości kulinarne jakie daje ryż. Orientalne nuty imbiru i kurkumy w połączeniu z intensywnym smakiem chili i czosnku zachwycą każdego. Czasami urozmaica się je dodając kawałki kurczaka, warzyw, makaronu smażonego a nawet omletu czy jajka sadzonego. 8.   Mak Biały jest bogatym źródłem mikro i makroelementów. Zawiera duże ilości żelaza, fosforu i potasu oraz sód, cynk, miedź i mangan(...)Wystarczy tylko dodać przyprawę do masła i zostawić na ok. 20 minut. Następnie należy posmarować grzanki z dwóch stron i upiec je na ruszcie, w piekarniku bądź też na patelni na złocisty kolor. 18. Przyprawa węgierska do gulaszu , leczo, do dań mięsnych . 19. Caffe de Paris  Zastosowanie: Do dipów oraz sosów, masła ziołowego, sałatek, pieczonej i grillowanej ryby. Skład

Słodkości i nie tylko
KASZA Z WARZYWAMI 133

 Bardzo lubię kaszę i staram się, aby pojawiała się ona na naszym stole jak najczęściej i to w różnych wersjach. Dziś wersja  warzywno-pieczarkowa

Walijskie Pichcenie
Naczynie żeliwne La Cuisine, chleb pszenny i gulasz z kociołka 135

Cuisine niezwykle długo magazynuje ciepło. Można w nim serwować potrawy bezpośrednio na stół bez podgrzewaczy, jednocześnie zachwycając naszych gości kolorytem i aromatem i sposobem podania potrawy. * Garnki, brytfanny i patelnie La Cuisine doskonale sprawdzą się  zarówno do duszenia, pieczenia, podpiekania, smażenia, gotowania . Nie ma znaczenia rodzaj kuchni: indukcyjna, gazowa, ceramiczna, elektryczna czy piekarnik, zawsze mamy pewność korzystania z niezwykłych(...)książki "Kociołkowanie po polsku") 1 kg wołowiny (najlepiej zadniej) 100 g wędzonej słoniny 4 duże cebule 4 ząbki czosnku 2 żółte papryki 1 pomidor 0,5 kg ziemniaków makaron typu zacierki 4 łyżki suszonej papryki słodkiej lub pasty paprykowej sól, pieprz Kociołek możemy przygotować zarówno w plenerze jak i w kuchni. Jeżeli wybieramy kociołkowanie plenerowe to najpierw musimy oczywiście rozpalić

Marder&Marder Manufacture
Naleśniki w pierzynce 13788

Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband

W garach u Gosi
Lazania z pomidorami i soczewicą 177

Czy istnieje coś bardziej krzepiącego niż wynurzająca się z piekarnika solidnych rozmiarów brytfanna wypełniona po brzegi makaronową zapiekanką z mnóstwem warzyw i soczewicą? Bardzo lubię tego

Roślinna - blog wegański
Leniwe 145

Pyszne i dobrze wszystkim znane leniwe. Długo zastanawiałam się czy w ogóle zamieszczać przepis na leniwe na stronie, bo każdy zapewne ma już swój ulubiony i

Bullio
Blanszowane warzywa z pomarańczowym sosem winegret 124

Składniki: cukinia marchewka schab wieprzowy Sos winegret: pomarańcza ocet winny miód musztarda delikatesowa sól i pieprz olej lub oliwa Przygotowanie: Cukinię umyć. Marchewkę obrać i również

Karczma Honorietty
Leniwe 177

Pyszne i dobrze wszystkim znane leniwe. Długo zastanawiałam się czy w ogóle zamieszczać przepis na leniwe na stronie, bo każdy zapewne ma już swój ulubiony i

Bullio
102. W nieco innym wydaniu czyli: pizza z rukolowym pesto, krewetkami i gorgonzollą na ziemniaczanym spodzie. 226

chrupiący na zewnątrz. Na dodatkowe składniki wybrałyśmy krewetki trygrysie, kapary, mozarellę, ser gorgonzolla oraz pesto z rukoli (zamiast sosu pomidorowego) - które równie fantastycznie smakuje jako dodatek do wszelkiego rodzaju makaronu oraz jako pasta na świeżą, chrupką bagietkę.  Jeśli jesteście ciekawi naszej obiadowej kompozycji, koniecznie wypróbujcie:  Składniki:  ziemniaczany spód do pizzy :  350g ugotowanych ziemniaków,   250g mąki(...)oprószonej mąką na grubość ok. 1 cm. Wierzch formy do pizzy smarujemy oliwą. Rozwałkowane ciasto umieszczamy w formie, smarujemy niewielką warstwą oliwy i odstawiamy na chwilę na bok. Na patelni rozgrzewamy oliwę lub masło, wykładamy na nią odsączone i osuszone z marynaty krewetki, smażymy je na średnim ogniu z obu stron  na rumiano.  Wierzch ciasta smarujemy dość grubą

Symfonia Smaków
Podpatrzone ravioli ;) 170

Jakis czas temu na blogu Pieprz czy wanilia Malgosia prezentowala ravioli zapiekane w sosie pomidorowm. Jej zdjecia byly tak apetyczne, ze nie moglam przestac o nich

Przysmaki Karolki
Dyniowe gniocci ze szpinakiem 197

W ostatnią sobotę pojechaliśmy z dziećmi na podwarszawską Farmę Dyń. Wróciliśmy obłowieni w dynie i trzeba było coś z nimi zrobić. Oczywiście, Karolina miała pomysł

Kulinarne Inspiracje
Klopsiki z pieczarkami 130

miał ;) Przygotowanie jest banalnie proste, smak jak najbardziej domowy :) Bez zbędnych udziwnień i tony przypraw. Możesz je podać tak naprawdę z wszystkim: sprawdzą się ziemniaki, ryż, kasza i makaron. Nawet chleb się sprawdzi! Do tego jakaś fajna sałatka, choć i bez niej będzie ok.  To taki obiad w kilka chwil, a ja akurat takie przygotowywać lubię.  Użyłam pieczarek(...)składnikami na klopsiki. Doprawiamy do smaku przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem. Formujemy małe klopsiki i obsmażamy na maśle z każdej strony do zrumienia. Przekładamy na talerz. Na patelni ponownie rozgrzewamy masło, wrzucamy drobno posiekaną drugą część cebuli, a zaraz później pieczarki. Doprawiamy solą oraz pieprzem, podsmażamy do odparowania wody. Do pieczarek dodajemy upieczone klopsiki. Całość zalewamy bulionem

Kuchnia w czekoladzie
Kremowe jaglotto, (czyli risotto z kaszy jaglanej), ze szparagami, rozmarynem i wegańskim parmezanem. 110

myślę o kuchni włoskiej to widzę pizzę, potem długo, długo nic i makaron z owocami morza. Risotto jakoś nigdy nie przewijało się przez nasze stoły na włoskich wyprawach, za to zapach pizzy i smak lodów pozostanie w mej pamięci na wieki! Jaglotto, nie powstało więc z pasji do risotto, a raczej z ciekawości. Czasem tak sobie siedzę z kawą(...)łyżki soku z cytryny sól himalajska i pieprz (do smaku) wegański parmezan z tego przepisu (ewentualnie można zastąpić zwykłym parmezanem) *ewentualnie można zastąpić (niewegańskim) masłem klarowanym. Sposób przygotowania: Rozgrzewamy patelnię. Kaszę jaglaną płuczemy na sitku (najlepiej zimną wodą). Potrząsając sitkiem, pozbywamy się nadmiaru wody i wrzucamy na rozgrzaną, suchą patelnię. Prażymy przez ok. minutę. Gdy kasza zaczyna przywierać do patelni

Fill The Bowl
Kremowe jaglotto, (czyli risotto z kaszy jaglanej), ze szparagami, rozmarynem i wegańskim parmezanem. 147

myślę o kuchni włoskiej to widzę pizzę, potem długo, długo nic i makaron z owocami morza. Risotto jakoś nigdy nie przewijało się przez nasze stoły na włoskich wyprawach, za to zapach pizzy i smak lodów pozostanie w mej pamięci na wieki! Jaglotto, nie powstało więc z pasji do risotto, a raczej z ciekawości. Czasem tak sobie siedzę z kawą(...)łyżki soku z cytryny sól himalajska i pieprz (do smaku) wegański parmezan z tego przepisu (ewentualnie można zastąpić zwykłym parmezanem) *ewentualnie można zastąpić (niewegańskim) masłem klarowanym. Sposób przygotowania: Rozgrzewamy patelnię. Kaszę jaglaną płuczemy na sitku (najlepiej zimną wodą). Potrząsając sitkiem, pozbywamy się nadmiaru wody i wrzucamy na rozgrzaną, suchą patelnię. Prażymy przez ok. minutę. Gdy kasza zaczyna przywierać do patelni

Fill The Bowl

Proponowane wyszukiwania