przygotować niezliczoną ilość dań. Z patelnią firmy Woll jest to dodatkowo duża przyjemność. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na patelni przygotowujemy naleśniki, sosy, placki, placuszki, różne mięsa, dania na słodko, powidła, makarony i można tak wyliczać bez końca. Patelnia, którą ja testowałam ma odpinaną rączkę dzięki, której z łatwością możecie ją przechowywać w szafce lub razem z gotowym daniem w lodówce. Odpinana(...)Przez te kilka tygodniu przygotowałam na niej mnóstwo potraw m.in. naleśniki, pizzę z patelni, bitki wołowe, a dzisiaj chciałabym zaprosić Was po przepis na wegetariańskie curry z kalafiorem i cukinią. Staram się w swojej kuchni przemycać jak najwięcej warzyw, a także wykorzystuję produkty tak, żeby nic się w kuchni nie zmarnowało. Curry z kalafiorem podałam z dodatkiem ryżu. To danie
To co lubię - gotuję i polecamPieczone udka z warzywami to można powiedzieć jednogarnkowe danie obiadowe. Całość przygotujemy w jednej formie do pieczenia – szybko, prosto i przede wszystkim smacznie :) Danie to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Bardzo prosta ale zarazem smaczne sałatka brokułowa z sosem czosnkowym. Sałata ta idealnie sprawdzi się na każdą okazję – jest bardzo szybka w przygotowaniu i nie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!końcu wpisu znajdziesz listę składników potrzebnych by przygotować porcje dla 2 głodnych osób. No to do dzieła! Niedziela: Wegetariańska zapiekanka pasterska z cieciorką i boczniakami Poniedziałek: Orecchiette, czyli makaron muszelki ze świeżymi pomidorami Wtorek: Pęczotto primavera ze szparagami Środa: Panzanella z grillowanymi warzywami Czwartek: Krem z pieczonej papryki z mleczkiem kokosowym Piątek: Sałatka z pieczonych rzodkiewek i krewetek(...)małe cukinie Mały bakłażan 2 duże czerwone papryki 1 papryka żółta Brokuł Kalafior Opakowanie mieszanki sałat Kilogram pomidorków koktajlowych Zielony groszek mrożony Opakowanie boczniaków 2 marchewki 2 pietruszki Kawałek selera korzennego 2 szalotki Czosnek Zioła: Pęczek szczypiorku 2 pęczki pietruszki Konserwowe: Puszka mleka kokosowego Puszka całych pomidorów Słoiczek przecieru pomidorowego 80 g Puszka cieciorki Filety anchois Makarony, kasze: Makaron muszelki
Niedzielny kucharzkaparami. Dobrym warzywnym dodatkiem do piersi z kurczaka będzie też cukinia albo krótko smażone pomidorki koktajlowe. Całość warto posypać świeżymi ziołami, najlepiej sprawdzi się oczywiście bazylia, ale natka pietruszka też dobrze komponuje się w potrawie. Kurczak po włosku świetnie smakuje z ryżem lub ziemniakami, możecie go też podać z makaronem (w sosie albo pesto lub zapiekanym z serem), także
Lekcje w kuchnipostaci smażonej, jako dodatek do orientalnych dań z makaronem czy ryżem. I wtedy właśnie je marynuję, żeby nabrało charakteru. I jeszcze mała uwaga. Tofu najlepiej kupować w sklepach azjatyckich, ma zdecydowanie lepszą konsystencję, niż to sprzedawane paczkowane w marketach. Na blogu znajdziecie inny przepis z wykorzystaniem tofu: cukinia tikka masala z tofu Marynowane tofu Czas przygotowania: 10 minut Składniki
Kulinarne przygody Gatitywarzywami. Idealny obiad na ciepło, zajadamy z ryżem, makaronem lub pieczywem. Podaję także w towarzystwie kotletów i kasz. POLECAM domowe leczo! Obiad dla każdego Wbrew pozorom szybkie i na długo starcza Leczo można urozmaicać – dodajcie inny rodzaj mięsa, np. posiekaną pierś kurczaka, chorizo, parówki, wersję bogatą wege – cukinia, bakłażany, marchew, seler, groszek, fasolę, kukurydzę, pietruszkę, bawcie się smakami
Zasmakuj Kuchniwarzywami. Idealny obiad na ciepło, zajadamy z ryżem, makaronem lub pieczywem. Podaję także w towarzystwie kotletów i kasz. POLECAM domowe leczo! Obiad dla każdego Wbrew pozorom szybkie i na długo starcza Leczo można urozmaicać – dodajcie inny rodzaj mięsa, np. posiekaną pierś kurczaka, chorizo, parówki, wersję bogatą wege – cukinia, bakłażany, marchew, seler, groszek, fasolę, kukurydzę, pietruszkę, bawcie się smakami
Zasmakuj Kuchnibędzie miała apetyczny zielony kolor. Doprawiamy do smaku. Dodatki: Ostatnią cukinię kroimy na cieniutkie plasterki (ja używam do tego obieraczki do warzyw) i wrzucamy do miseczki z wrzątkiem na 1-2 minuty. Boczek wrzucamy na patelnię i podsmażamy na chrupko. Teraz wystarczy nalać zupę do miseczek i udekorować warzywnym makaronem i skwarkami z boczku. Smacznego
W poszukiwaniu inspiracjisłodkich rodzynek. Idealne połączenie! Smakują same lub z dodatkiem ulubionego makaronu czy kaszy. Podczas pieczenia warzywa puszczają sok, więc takie danie można śmiało zjeść z dodatkiem świeżej chrupiącej bagietki, na końcu maczając ją w pysznym i zdrowym warzywnym soku. Nic się nie może zmarnować:) Smacznego:) Na zdrowie! Składniki: 1 cukinia 2 pomidory 5 pieczarek 2 ząbki czosnku 1 mniejsza cebula
Zasmakuj Kuchnimyśli tylko pizzy. Są też zupy, risotta, makarony i desery włoskie. Bardzo smacznie, ale nieduże i dość drogie porcje (dania główne ze zdjęć ok. 20zł). Wegetarianie znajdą tutaj całkiem sporo dań (szczególnie makaronowych), weganie niestety nie. Focaccia, podawana jako przystawka Spaghetti vegetariare (z papryką, bakłażanem i cukinią) Spaghetti z oliwą, masłem i chili Coconut dessert with blueberries I once
Qlinarnie i QlinarnieBrokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy Bukiet sałat z brokułami i jajkiem Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Kalafior z
Moja smaczna kuchniajuż na blogu 4. Warzywa po azjatycku przepis:cebulę, marchewkę, cukinię i koper włoski -fenkuł, kroimy w długie słupki, smażymy w woku, dodajemy przeciśnięty ząbek czosnku, chili, sos sojowy ciemny, łyżeczkę octu ryżowego, przyprawę - "KOTANYI -Przyprawa do WOK dań Kuchni Azjatyckiej", pod sam koniec dodajcie odrobinę oleju sezamowego. 5. Makaron typu chińskiego (zamieszczam opakowanie) Wszystkie potrawy podajemy w gorących
SMYKWKUCHNI