Stir fry z kurczakiem

Stir fry z kurczakiem

Stir fry z kurczakiem

Przepis na : obiad

Stir fry z kurczakiem jest bardzo aromatycznym, a także łatwym daniem. Technika gotowania stir fry polega na smażeniu składników w dobrze nagrzanym woku, na szybko, pochodzi z kuchni azjatyckiej. Dzięki krótkiemu smażeniu, wszystkie składniki zachowują jędrność, kolor oraz smak. Przed przygotowaniem stir fry musimy zamarynować mięso kurczaka minimum na godzinę, aby przeszło smakiem przypraw. Danie przygotowuje się na patelni typu wok – sprawdźcie czym się ona wyróżnia. Zobacz też: Wieprzowina po chińsku... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Bazylii

Autor

Kasia Nowakowska

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, ryż, makaron, makarony, sosy, mięso, ryż po chińsku, obiad, cukinia, pierś, piersi, wieprzowina, kurczak z papryką , pierś z kurczaka, pierś kurczaka, makaron po chińsku, kurczak z ryżem, kurczak z czosnkiem, ryż smażony, kurczak z makaronem, szybki obiad, obiad na szybko, kurczak po chińsku, dania z makaronem, dania z piersi kurczaka, makaron z patelni

Inne przepisy z Kuchnia Bazylii

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.