makaron sojowy - 1858 przepisów (strona:51/124)

Zupa tajska po raz drugi. 171

cytrynowej mleczko kokosowe 1,5l wody 2 kostki rosołowe 2 papryczki pepperoni (może być chili) 1 łyżka sosu rybnego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka startego imbiru 3 łyżki cukru trzcinowego pół limonki 0,5 opakowania cienkiego makaronu ryżowego sól, pieprz Kroimy czosnek i cebulę i drobną kosteczkę. Zdejmujemy z trawy cytrynowej zewnętrzną skórę (1 warstwę), obraną trawę kroimy(...)ścieram na drobnych oczkach imbir. Kroję papryczki. Gdy 10 min minie dorzucam przygotowane składniki. Dodaję sos rybny, sojowy, cukier, przyprawiam solą i pieprzem. Wyciskam sok z limonki, następnie skórkę z resztą miąższu wrzucam do garnka. Gotuję kolejne 10 minut. Wyłączam gaz, wrzucam makaron i pozostawiam pod przykryciem ok 3 min. Całość można posypać kolendrą. Palce lizać

Brzuszki Łakomczuszki
Makaron z brokułami w amarantusowym beszamelu 151

równie dobry. Natomiast, jeśli chodzi o mleko sojowe dodawane do beszamelu, to radziłbym go nie zamieniać, ponieważ daje kremowy smak i konsystencję. Jeśli jednak bardzo chcesz, to ja osobiście poeksperymentowałbym z mlekiem kokosowym (nie mylić z mleczkiem). Robiłem beszamel również na wodzie. Nie jest taki szałowy, ale zapiekanka nadal wychodzi pyszna Makaron z brokułami w amarantusowym beszamelu Wydrukuj przepis Porcji(...)świderki 1 brokuł lub paczka mrożonego 4 łyżki (50g) mąki z amarantusa 2 łyżki oleju kokosowego 500ml mleka roślinnego (najlepiej sojowe) sól i pieprz do smaku 1/3 lub 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 2 ząbki czosnku Wykonanie: 1 Ugotuj makaron oraz brokuła w osolonej wodzie i odstaw na bok. 2 Na patelni rozgrzej olej kokosowy. Dodaj mąkę i mieszaj aż powstanie

Blendman
Yakisoba pan 151

Wasza sprawa. Składniki: - makaron Lubella Pełne Ziarno Spaghetti - kiełki - coś co zrobi nam za sos - może to być musztarda, ketchup, starte jabłka, sos sojowy, a nawet przyprawa do zup - spotyka się różne wersje - długa bułka Wykonanie: Makaron gotujemy. Jak chcemy możemy sobie go połamać na pół. Na dużej ilości oleju podsmażamy kiełki. Dodajemy makaron i krótko smażymy. Dodajemy nasz ulubiony

Kryzysowa Książka Kucharska
Sałatka Londyn-Tokio 148

wyruszymy w daleką podróż. Rozpoczniemy w deszczowej Anglii, gdzie króluje połączenie kwaśnej konfitury porzeczkowej, orzeźwiającej mięty oraz pysznej jagnięciny (u mnie zastąpionej kaczką). Później zajrzymy do słonecznej Italii, stolicy makaronu, gdzie w głównej roli wystąpią dzisiaj fusilli (świderki). Stamtąd przeniesiemy się na nasze rodzime Podhale, skąd pochodzi pyszny ser z mleka owczego - oscypek, który przygotujemy na grillu. Z Polski wyruszymy(...)wyprawa na Wyspy Japońskie, gdzie anglosaska kaczka zazna kąpieli w sosie sojowym, occie ryżowym oraz śliwkowym winie. Ponadto odwiedzą ją złote rodzynki prosto z Chile, ostre meksykańskie papryczki chilli oraz śródziemnomorska rukola. Prawdziwe fusion w najpyszniejszym wydaniu!Składniki (na 4 porcje jako danie główne):200 g makaronu fusilli om nom nom*3 piersi z kaczki1 owoc granatu1 mango4 oscypki

Food Square
Kwaśne krewetki koktajlowe z makaronem ryżowym 155

obiadowe z krewetkami koktajlowymi w roli głównej :) Do jego przygotowania będziemy potrzebować: Składniki: 250 g krewetek koktajlowych (Indyjskie Kidi) 200 g makaronu  ryżowego w stylu chińskim (Vermicelli) 100 g masła pęczek natki pietruszki 4 łyżki sosu sojowego 2 łyżki słodkiego sosu chili 4 ząbki czosnku 1 cytryna  sól Przygotowanie: Na patelni, na małym ogniu roztapiamy masło. Następnie dodajemy(...)tego zbyt długo, bo wtedy krewetki stwardnieją. Wyciskamy sok z cytryny i wlewamy na patelnię. Następnie dodajemy 4 łyżki sosu sojowego i 2 łyżki  słodkiego sosu chili. W między czasie zagotowujemy w czajniku wodę, i zalewamy nią makaron, dodając płaską łyżkę soli. Makaron łączymy z krewetkami. Gotowe ! Smacznego

Taste Therapy
Zupa w stylu chińskim - nie, nie z torebki ;) 191

szklanek wody - 1 gwiazdka anyżu  - 5 cm korzenia imbiru - 5 cm korzenia galangalu - 4 kapusty bok choy - 60 ml sosu sojowego - 4 małe suszone papryczki "whole chillies" - 1 łyżeczka pieprzu syczuańskiego "szechuan pepper" - 2 cebulki dymki + szczypiorek - makaron ryżowy - sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Wlewamy wodę do garnka. Po zagotowaniu dodajemy mięso, gwiazdkę anyżu, obrany galangal, imbir opalony nad ogniem, papryczki(...)chilli, pieprz syczuański i sos sojowy i dodatkowo solimy i trochę pieprzymy. Gdy nam mięso ugotuje się do miękkości, wyjmujemy go na talerzyk i kroimy w cienkie plastry. Następnie dodajemy pokrojoną kapustę bok choy, cebulkę dymkę i szczypiorek. Teraz makaron ryżowy zalewamy wrzątkiem i moczymy pod przykryciem 3 minuty. Gdy mamy już wszystko gotowe wykładamy makaron do miseczki zalewamy bulionem

Zainspiruj się kuchnią
Wyśmienity stir-fry z brokułem i pieczarkami 99

Wczoraj na Instagramie zapytałem moich obserwujących, czy próbowali kiedyś dań przyrządzonych metodą stir-fry. Tylko 1/3 użytkowników odpowiedziała, że tak. Z tego prostego powodu postanowiłem podzielić

Vegan Taste
Sałatka z brokułem 222

Sałatka z brokułem jest bardzo prosta w przygotowaniu i wymaga dosłownie kilku składników. Wszystkie składniki się idealnie ze sobą komponują tworząc niepowtarzalny smak. Sałatka ta to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dietetyczny sos czosnkowy do grilla 239

Grillowanie to nie tylko pyszne, aromatyczne potrawy pieczone na rozgrzanym ruszcie, ale również wszelkiego rodzaju dodatki, który urozmaicają smak naszych potraw. Jednym z najbardziej popularnych dodatków

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wołowina po azjatycku 195

Składniki: 20 dkg wołowiny 10 g grzybów mun 100 g pieczarek 1 marchewka 1 mała pietruszka 1 mały por 100 g makaronu ryżowego 2 ząbki czosnku kawałek imbiru sos sojowy … Czytaj dalej Wołowina po azjatycku

czarrna od kuchni
Chiński makaron z marynowanym tofu 128

Tofu to taki ser sojowy otrzymywany w procesie koagulacji mleka sojowego. Według legendy wynaleziony w Chinach. Tofu nie ma smaku i dlatego przyjmuje smak jaki mu nadamy. Wystarczy go dobrze zamarynować. Jest idealny do makaronu czy udawania mięsa dla wegan. Polecam jeśli ktoś nie jadł bo jest wart spróbowania. Chiński makaron z marynowanym tofu. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Jedzonko do pracy #46 155

smaki Azji, ponieważ dania z tej części świata przygotowuje się bardzo szybko, a co więcej są lekkie i pożywne. Polecam! Śniadanie : Omlet z dymka i sosem sojowym Lunch : Stir-fry z kurczaka z makaronem i warzywami (przepis wkrótce na blogu) Przekąska : Pomidorki koktajlowe Smacznego

Codzienne Gotowanie
Sajgonki - spring rolls 179

naleśnik. Jeśli chodzi o farsz to sprawa dowolna, może być z samych warzyw, z mięsa, mięso z warzywami, owoce morza, z ryżem lub makaronem ryżowym. Obowiązkowo farsz powinien być doprawiony sosem sojowym. Mój farsz powstał z produktów, które były dostępne w lodówce, może niektóre mało azjatyckie, ale farsz wyszedł smakowity. Najwięcej czasu zajmuje zawijanie sajgonek w papier ryżowy, w połowie

Kuchcik gotuje
Kilka pomysłów na... 168

gofrożerców, które w te wakacje u mnie królują, szczególnie te cukiniowe, coś na szybko, no, a dwa ostatnie pomysły całkowicie wegańsko  ^^ Miłego dnia :) Makaron noodle z kurczakiem i warzywami w sosie sojowym  Marchewkowe gofry, z pastą ricotta-feta i tymiankiem  Tu podobne, z tym, że z cukinią  Cukiniowe gofry;  z pastą ricotta-feta  Cukiniowy

More food, love and dreams

Proponowane wyszukiwania