makaron po chińsku - 1209 przepisów (strona:41/81)

Włoska kuchnia – dlaczego tak ją kochamy 127

Większość z nas ma swoją ulubioną kuchnię, a dla Polaków jest to kuchnia rodzima, bazująca na ziemniakach i dużej ilości warzyw oraz przygotowanych na wiele sposobów

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z makaronem sojowym, ananasem, awokado i papryką 193

Całkiem dobra, lekka sałatka z owocami i warzywami. Skropiona sokiem z limonki. Idealnie nadaje się do pracy lub szkoły. Składniki: 30 gram makaronu sojowego, zalewamy wrzącą

Mango Papaja
Zupa Wietnamska Tom Yum 89

suszonych papryczek chili 8 pieczarek świeży imbir 5 listków bazylii 4 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego  mieszanka chińska - mrożone warzywka  tajska pasta Kanokwan pieprz sól curry makaron ryżowy Przygotowanie:  Włoszczyznę wraz z liśćmi laurowymi i zielem angielskim dodajemy do wody wraz z kośćmi wołowymi i gotujemy by uzyskać(...)minut po czym dokładamy do zupy warzywa chińskie oraz pastę do zupy. Pieczarki kroimy w plasterki i dodajemy do dalej gotującej się zupy, następnie pokrojony w cienkie chude plasterki imbir. Na sam koniec dodajemy do zupy 4 łyżki ciemnego sosu sojowego oraz posiekaną bazylię, dobrze mieszamy. Makaron ryżowy wkładamy na 3 minuty do wrzącej wody, następnie

ClauditteMissCooking
Bulion chiński 86

Bulion chiński z grzybami mun to danie z kuchni azjatyckiej. Warto ugotować i spróbować, jest bardzo smaczny. Bulion przygotowałam na wywarze z kurczaka i warzyw. W zakładce Zupy znajdziecie przepisy na zupy tradycyjne takie jak pomidorowa, grochowa itp, oraz inne np zupa z cykorii z omletem, zupa z kalarepą, zupa z serków topionych itp. Można wybierać, gotować i zjadać. Jeżeli(...)pokrojone dymki wraz ze szczypiorkiem i chwilę gotować. Makaron przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu (zalać wrzątkiem i poczekać aż będzie miękki) Do miseczki włożyć przygotowany makaron i zalać bulionem z warzywami. bulion chiński

O kuchni z uczuciem
Sałatka azjatycka 67

Sałatka azjatycka to moja propozycja na lekki i orzeźwiający lunch lub kolację. Chrupiąca, bogata w smaki a jednocześnie sycąca. Z makaronem z zielonego groszku zwanym też

Dorota Smakuje
Sałatka z zupek chińskich z paluszkami surimi i żółtym serem 93

Już Wam prezentowałam sałatkę z zupkami chińskimi, która niegdyś była hitem mnóstwa imprez - klik . I co prawda jestem wielką przeciwniczką zupek chińskich to czasami dla zachcianek męża zrobię wyjątek, ale tylko raz na dłuuuższy czas. Ostatnio podobna sałatka była ponad... 2 lata temu! Fakt, że jest naprawdę smaczna, a z podanych proporcji wychodzi pokaźna micha.  Moim zdaniem to bardziej(...)znika naprawdę ekspresowo. Tym razem zamiast kurczaka użyłam paluszków surimi oraz dodałam ser. Połączenie wyszło rewelacyjne, więc polecam mimo makaronu i dodatków znajdujących się w opakowaniu zupki. Kto z Was spróbuje? 300g paluszków surimi 150g żółtego sera 2 zupki chińskie (użyłam o smaku curry) 1/2 kapusta pekińska (dużej)   1 czerwone papryka 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli Dodatkowo

Di gotuje
Sałatka z zupek chińskich z tuńczykiem 80

Sałatka z zupek chińskich z tuńczykiem – pewnie część z Was zaraz się oburzy, że serwuję taką chemię, ale z drugiej strony trzeba odpowiedzieć sobie na

Kulinarne Przeboje
Makaron ryżowy z woka z warzywami 132

porcji/ 30 dag makaronu ryżowego  wstążki  Kuchnie Świata 70 dag fileta z kurczaka 1 mały por lub ½ dużego 1 cukinia 4 łodygi selera naciowego 1 zielona papryka 1 łyżka mąki kukurydzianej 3 łyżki oleju arachidowego   Kuchnie Świata 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka przyprawy do dań chińskich Szczypta soli do smaku Świeżo mielony czarny pieprz(...)seler naciowy, całość smażyć 2-3 minuty, jak zacznie przywierać do patelni, wlać wodę, smażyć mieszając jeszcze 5 minut, doprawić do smaku mieszanką do dań chińskich szczyptą soli oraz pieprzu, zestawić z ognia. Makaron ryżowy przygotować wg przepisu na opakowaniu, dodać do mięsa, wymieszać i podawać od razu. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Makaron Chow Mein z kurczakiem, warzywami i sosem hoisin 274

Składniki: 250 ml bulionu 1 opakowanie makaronu Chow Mein (dostępny w Lidlu- tydzień chiński) 2 piersi kurczaka 3 ząbki czosnku, pokrojone w talarki 3 dymki, pokrojone w piórka, razem ze szczypiorkiem 1/2 papryki czerwonej, 1/2 papryki zielonej, 1/2 papryki żółtej 50g pędów bambusa ze słoika, pokrojonych w słupki 100g fasolki szparagowej, drobno pokrojonej 2 marchewki, umyte, obrane i pokrojone(...)stopni C, w celu podtrzymania temperatury. Do woka znów nalewamy 1 łyżkę oleju, pokrojony czosnek i dymkę wrzucamy na gorący tłuszcz, dodajemy kawałki papryk, marchew, pędy bambusa, fasolkę. Makaron Chow Mein zalewamy wrzącą wodą na 3-4 minuty, następnie odcedzamy. Kawałki kurczaka wyjmujemy z piekarnika i dodajemy do warzyw, dolewamy bulion, 3 łyżki sosu hoisin, całość mieszamy. 1 łyżeczkę mąki

Smakowity Blog Kulinarny
Abu-ramen 116

błyskawiczne, ale to już zupełnie inna historia... Moje abu-ramen klasyka plus sezonowe warzywa, które pasują do kultury japońskiej, a których jest teraz zatrzęsienie. Składniki: - zupka "chińska" - pieczarki - cukinia - marchewka - szczypiorek - por Wykonanie: Makaron z zupki wkładamy do talerza. Zasypujemy przyprawami. Cukinie i por kroimy w półplasterki. Pieczarki i marchewkę w plasterki z tym, że marchewkę baaaardzo cienko. Zalewamy małą

Kryzysowa Książka Kucharska
Szybka zapiekanka z mieszanką chińską. Smak zakochania z przepisu Teściowej 370

przeze mnie wykonany tylko dlatego, że makaronu ugotowanego zostało a innego pomysłu na obiad zabrakło ;). Dlaczego smak zakochania? Ciekawych zapraszam do lektury. Składniki: dwie garście makaronu penne ugotowanego al dente 1/2 opakowania mieszanki warzyw chińskich (mrożonka) 1/2 piersi kurczaka  ser żółty tarty (duużo) masło do wysmarowania naczynia żaroodpornego imbir mielony,  szczypta: curry, gałki muszkatołowej, szafranu lub kurkumy, papryki

Kuchnia po mojemu
Makaron chow mein z warzywami i pieczonym kurczakiem 156

makaron nitki) 2 pieczarki 150g mrożonych warzyw azjatyckich ½ łyżki oleju 2 łyżki ciemnego sosu sojowego plaster cytryny 1 łyżeczka przyprawy do kuchni chińskiej Kamis lub kolendra i  szczypta ostrej papryki szczypta brązowego cukru lub miodu Przygotowanie: Makaron przygotować wg instrukcji na opakowaniu. Pieczarki pokroić na półtalarki. Podsmażyć razem z warzywami azjatyckimi. Doprawić 1 łyżką sosu sojowego, cukrem, przyprawami(...)sokiem z cytryny. Następnie dodać odcedzony makaron. Dodać kolejną łyżkę sosu sojowego. Całość chwilę podsmażyć. Kurczak składniki na 1 porcje: 2 małe podudzia z kurczaka bez kości lub pół piersi z kurczaka 1-2 łyżki ciemnego sosu sojowego odrobina miodu przyprawa do kuchni chińskiej Kamis lub mieszanka kolendry ze szczyptą ostrej papryki Przygotowanie: Kurczaka zamarynować w mieszance sosu sojowego miodu

Fabryka pomysłów
Paksoi - Pak Choi, chińska kapusta. Wegetariańskie, wegańskie, bez glutenu. 159

pokrojony na małe kawałki seler naciowy. Dodałam sól oraz niewielką ilość wody i wszystkie składniki dusiłam ok 15 minut. U nas kapusta zagościła w towarzystwie makaronu z czerwonej soczewicy. Paksoi - Pak Choi, chińska kapusta :) Stanowi źródło m.in.: sodu, potasu, magnezu, wapnia, żelaza, fluoru, fosforu, a także witamin z grupy

nietadieta
Zupa z karkówki wieprzowej 186

karkówki wieprzowej 2 duże marchewki mały seler duża cebula por (biała część) 1 l bulionu drobiowego 1 łyżka masła czosnkowego 1 łyżka przyprawy do potraw chińskich 1 łyżka sosu sojowego sól ,pieprz makaron (ulubiony) lub ryż garść liści selera naciowego Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Marchew i seler obieramy i kroimy w słupki. Pora kroimy

R'n'G Kitchen
Leczo z pieczarkami, brokułem i makaronem ryżowym 111

Składniki : mały brokuł 20 dag pieczarek mała cebula 4 łodygi selera naciowego mały słoik sosu chińskiego( łowicki) mała puszka cieciorki konserwowej i kukurydzy natka pietruszki, sól, pieprz, 2 ząbki czosnku olej do smażenia makaron ryżowy Przygotowanie: Cieciorkę, kukurydzę osączyć Przygotować makaron wg przepisu na opakowaniu Cebulkę, seler pokroić w kostkę Umyte pieczarki obgotować w lekko posolonej i zakwaszonej octem wodzie(...)Cebulę, ząbki obranego czosnku i seler lekko obsmażyć na oleju Do garnka przełożyć sos chiński, a do niego cieciorkę, kukurydzę, cebulę z selerem i czosnkiem, pieczarki i brokuł, delikatnie wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem, postawić na ogniu i zagotować całość Na talerz wykładamy makaron, leczo i posypujemy natką

Proste Potrawy

Proponowane wyszukiwania