makaron domowy - 3223 przepisów (strona:142/215)

Wycieczka do Brukseli i nowy dział na blogu 189

Maki to także jednej z symbolii Brugii. Znajdziecie biżuterię, porcelanę, ubrania... Moje ulubione miejsce w Brugii, sklep z produktami importowanymi z Włoch od oliw po napoje alkoholowe, słodycze, makarony... wszystko czego dusza blogera kulinarnego zapragnie, ale znajdziecie także produkty z Belgii, np. konfitury.  Przemiła właścicielka, wstąpcie koniecznie, zanim zdecydujecie się na zakup  degustacja gratis! Produkty mogą być pięknie(...)prezent, w  urocze drewniane skrzyneczki np. po winie. Uroczysta kolacja w restauracji Colmar.  Cudowna kuchnia śródziemnomorska i nie tylko! Wspaniała obsługa, która z łatwością wymówi słowo "żeberka" :) Domowej roboty pesto, tapenady, sałatki z kaszy bulgur z rodzynkami, marchewką... konfitura z cebuli, grillowane papryki z cytrynami w oliwie, prosciutto, pasztety, sałatki... Jedząc zapisywałam na kartce składniki danych sałatek

Moja smaczna kuchnia
Makaron z tuńczykiem w pomidorach 101

Cześć! Następny słoneczny piękny dzień za nami.  Dość owocny też przyznam. Ogród już calutki posadzony. Pomidory, papryka, ogórki, selery, pory. Wszystko…..prawie…..aksamitki

Pieprzyć z Fantazją
zupa pieczarkowa z klopsikami i makaronem... 151

Składniki: łopatka bez kości 60 dag, jajka 2 sztuki, włoszczyzna 6 łyżek/starta, kucharek 1 łyżka, bułka tarta 1 szklanka, woda gazowana 3/4 szklanki, cebula 1

W Mojej Kuchni Lubię
smaczny sos szpinakowy... 159

Składniki: szpinak świeży 4 pęczki, masło 1 łyżka, ząbki czosnku 4 sztuki, mąka tortowa 1 łyżka, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, śmietana gęsta

W Mojej Kuchni Lubię
Sajgonki 122

domowe sajgonki. Niestety nie miałam okazji jeść prawdziwych sajgonek, które były zrobione przez "sajgonkowego" mistrza w krajach azjatyckich, lecz te wykonane w domu też dobrze smakowały :) Składniki: 400 g piersi z kurczaka 300 g warzyw (mrożona mieszanka chińska, lub mieszanka świeżych: marchewka, papryka, por, kiełki bambusa, kiełki fasoli, grzyby Mun) 1 cebula 5 łyżek sosu słodko-kwaśnego 100 g makaronu

Kocham..lubię..gotuję..
DIETETYCZNY SOS PAPRYKOWY 188

Dietetyczny sos paprykowy z czerwoną fasolą jest idealnym dodatkiem do mięs, makaronów czy placków ziemniaczanych. Jego konsystencja jest dosyć gęsta i zwarta, przez co można go również używać do zapiekanek zamiast zwykłego sosu pomidorowego. Przygotowanie tego sosu nie jest trudne a smak powala na kolan, sam możesz o tym się przekonać DIETETYCZNY SOS PAPRYKOWY: 0,5kg mięsa mielonego 1 papryka(...)czerwona 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 1 puszka czerwonej fasoli 1 domowa kostka rosołowa ( przepis TU ) 2 łyżki mąki ryżowej przyprawy ( pieprz, sól, papryka czerwona, papryka chilli ) Cebulę kroimy w kosteczkę, razem z mięsem mielonym i przeciśniętym przez praskę czosnkiem, podsmażamy na patelni. Po ok 10min dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i dalej smażymy. W szklance z wodą mieszamy mąkę

Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwii
Jak ugotować rosół – przepis 1627

dorosła osoba. Dobry domowy rosół to podstawa większości zup oraz dań typu risotto, gulaszy i innych dań mięsnych i warzywnych. Wszędzie tam gdzie w przepisie znajdziecie bulion, najlepiej dodać domowego rosołu. Smak rosołu zależeć będzie od składników z których go przygotujecie. Mięso indyka doda słodyczy, podobnie marchewka w większej ilości. Mięso wołowe doda głębi smaku i ciemniejszego zabarwienia(...)kolor jest odpowiedzialna opalona cebula. Mój rosół to zwykle połączenie gatunków mięs, drobiowego oraz wołowiny. Taki lubię najbardziej. Dodaję do niego jarzyny, cebulę, a podaję go z bardzo drobnym makaronem oraz drobno posiekaną natką pietruszki. Polecam Ci także inne przepisy na tradycyjne zupy: – rosół z kaczki – flaki – pomidorowa z makaronem – pomidorowa z ryżem – zupa kurkowa – kalafiorowa – przepis

nietylkopasta.pl
Domowa chińszczyzna 350

Aromatyczne danie kuchni orientalnej :) Składniki 1 filet z kurczaka 1 marchewka po kawałku pora, selera, cukinii 1/2 cykorii garść kiełków fasoli mung z zalewy garść grzybów

czarrna od kuchni
Podsumowanie stycznia 183

Minął pierwszy miesiąc Nowego Roku 2014...i postanowiłam robić co miesięczne podsumowanie...[zobaczymy, czy dam radę tak co miesiąc] ..W miesiącu styczniu opublikowałam 42 wpisy..[w

Moje domowe kucharzenie
Carbonarrrra 183

gdyż jest za drogi. Staram się zamieniać go jakimś tańszym, ostrym serem lub w ogóle pomijam ten składnik.  Dla mnie najważniejszy jest dobry boczek, czosnek i śmietana. ,,Boczuś" domowy (rodzice robią czasem wędliny sami) jest idealny. Duuużo czosnku to obowiązek. No i śmietana. Pychota! I jak tu przy takim daniu liczyć kalorie? Lepiej nawet nie zaczynać bo załamka murowana(...)ząbki czosnku (to tak normalnie ja dodaję nawet 4) 250 ml śmietany  3-4 żółtka ser żółty - powinien być parmezan u mnie inny tańszy pół opakowania makaronu spaghetti pieprz, sól rozmaryn Do dzieła Makaron gotujemy al dente. Na patelni podsmażamy boczek aby się troszkę wytopi (dlatego ja już nie dodaję oliwy z oliwek), dodajemy czosnek (można też cebulę

sierotka maRysia w kuchni
makaron pełnoziarnisty z sosem szpinakowym 159

Cześć :D Pominę to co dzieje się za oknem.... Jednak z okazji, że teoretycznie robi się ciepło.....teoretycznie oczywiście, zaczęłam wprowadzać troszkę zielonego do kuchni :D

Pieprzyć z Fantazją
Pieczarki faszerowane pasztetem na gniazdkach szpinakowo-makaronowych 178

Danie, które smakuje jeszcze lepiej niż wygląda. Może wydaję się skomplikowane, ale robi się je niemal błyskawicznie. Całość wspaniale komponuje się ze sobą. Pieczarki faszerowane pasztetem

Domowa cukiernia Ewy
Kluski kładzione i modra kapusta :) 193

Dzień dobry :) Piątek ! WOW :) nareszcie, jak pewnie niejedni z Was sobie myślą. I dobrze, po to jest piątek, żeby myśleć o weekendzie i odpoczynku. My też

vegetanie
Karnawał na stole 224

Karnawał trwa, więc i gościmy się częściej niż zazwyczaj. Zapraszam na kulinarne karnawałowe propozycje :)Sałatki:Sałatka z tuńczykiem i czerwoną fasoląSałatka śledziowa z zielonym groszkiem 

Kuchnia domowa Ani
Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów 176

Jedna z moich ulubionych zup, podaję ją z cienkim makaronem, zamiennie z ryżem. Zupa, którą chyba każdy zna, każdy lubi! Nie może być inaczej! W moim rodzinnym domu Babcia przygotowywała ją na dwa sposoby: - z dwudniowego rosołu bądź świeżą przygotowaną od postaw pomidorową. Każda wersja była wspaniała, każda smakowała wyjątkowo, a już najlepsza była na drugi dzień kiedy wszystkie składniki(...)inne.. Takie zupy pamiętam i do takich często wracam w swoim domu. Przenoszę te smaki i świetnie sobie radzę. Smakują każdemu, chętnie sięgamy po kolejny talerz gorącej domowej zupy. Zupę pomidorową przygotowuję  na wywarze mięsno - warzywnym. Klasyczna włoszczyzna, mięso z kością - wołowina, porcja rosołowa z drobiu, chuda wieprzowina. Moja pomidorowa tworzy się na kilka sposobów: - dodaję passatę pomidorową

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania