Post Bułeczki / kluski na parze, knedliczki, pampuchy, paruchy, buchty, parowańce, czyli pyzy wielkopolskie pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Zupa krem z pieczarek (zupa pieczarkowa) pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Tarta z czereśniami pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Tarta z malinami i kremem cynamonowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Kobiece babeczki, czyli muffiny a’la szpileczki pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Świąteczne pierniczki z lukrem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Piernikowe choinki z lukrem pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Świąteczne pierniczki na szybko pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Gulasz z serduszek drobiowych pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Torcik orzechowy z chrupkami w czekoladzie pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojejest dość "naciągane". Z definicji wynika, że kasza to jadalne nasiona zbóż, które mogą być rozdrobnione lub pozbawione tylko twardej łuski, otaczającej nasionko. Natomiast kaszka kuskus otrzymywana jest z mąki pszennej, wody i ewentualne dodatków. CUKINIA NADZIEWANA KASZĄ JAGLANĄ Z PAPRYKĄ /własny; współpraca z marką Winiary;/ na 4 porcje 4 okrągłe cukinie 1 szklanka kaszki kuskus (suchej
W kuchni Karmel-itkiPlacki ziemniaczane robię, choć rzadko ( te są pyszne, tylko teraz daję inną mąkę, niepszeniczną), jadam z dyni , z selera też, ale z kalarepki to nowość dla mnie. Przepis wycięty z jakiejś gazetki, bułkę tartą zamieniłam na quinoa i błonnik witalny. Czytaj więcej
Zdrowa Kuchnia SowyPost Ciasto 3 bit pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne Przebojemasła 5 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 cukru 4-5 szt rabarbaru *self raising - odpowiada 2 łyżeczkom proszku do pieczenia na każde 150 gr zwykłej mąki. Wykonanie: Wszystkie składniki miksujemy do całkowitego połączenia. Szykujemy tortownicę 23 cm, wykładamy dno papierem do pieczenia. Obieramy rabarbar. Kroimy w kostki. Do wyrobionego ciasta dodajemy skrojony rabarbar, mieszamy. Przekładamy do tortownicy. Pieczemy
Smaki Edytyłącząc troszkę mniej zajęty poranek z dużą wybrednością kulinarną, powstała odchudzona pizza. Na cieniutki cieście z minimalną ilością odtłuszczonego żółtego sera, a zamiast sosu jogurt naturalny. Składniki: 50 g mąki 1/4 łyżeczki suszonych drożdży 1/4 łyżeczki cukru 1/4 łyżeczki soli 1/2 łyżki oliwy ok 5-6 łyżek wody jogurt naturalny ketchup ząbek czosnku ser żółty (odtłuszczony) szynka (wędlina) pomidor oregano
Brzuszki Łakomczuszki