Brownie z filiżanki

Brownie z filiżanki

Brownie z filiżanki

Przepis na : deser

Za oknem szaro, buro trzeba więc sobie trochę osłodzić ten czas. A na osłodę zdecydowanie najlepsza jest czekolada;):) Mam dla Was przepis na pyszny, mocno czekoladowy deser w kokilkach z nutką migdałów. Plusem jest także to, że deser nie zawiera mąki! Idealny przysmak na jesienny wieczór... Składniki:80g gorzkiej czekolady,50g migdałów,30g masła,jajko+1 żółtko,30g drobnego cukru,1/2 laski wanilii,kakao do oprószenia. Przygotowanie Czekoladę połamać na kawałki, wraz z masłem stopić na parze, następn... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z miłości do słodkości

Warto przeczytać

Pomysłowe przepisy na walentynki i nie tylko

Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta na pamięć i koncentrację

Problemy z pamięcią i koncentracją mogą wynikać w szczególności z tego co spożywamy. Podczas wzmożonego wysiłku naszego mózgu, potrzebuje on dużej ilości glukozy, gdyż podczas nauki pracuje on na podwyższonych obrotach.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
W kuchni Uli, 10 listopada 2013 19:00:05

ale rozpusta mmm, cudowne!

quchniakaroli, 10 listopada 2013 19:47:41

To jest to czego mi właśnie potrzeba;)

alannah22, 10 listopada 2013 20:00:37

oj, wygląda przesmacznie :))

kuchcikOla, 10 listopada 2013 21:23:01

świetny pomysł na deser :)

z miłości do słodkości, 11 listopada 2013 11:15:02

Dziękuję;):)

Justyna Bąk, 11 listopada 2013 12:42:39

smacznie wygląda:)

gin, 11 listopada 2013 20:46:16

Jej, jakie to musi być pyszne... Głodna jestem...

z miłości do słodkości, 12 listopada 2013 11:28:38

Gin więc do dzieła;)

Anonymous, 15 stycznia 2014 22:31:17

Moment moment. "Czekoladę połamać na kawałki, wraz z masłem stopić na parze, następnie przestudzić. Jajko i żółtko utrzeć z masłem na kogel-mogel. Dodać nasiona z wanilii, wymieszać. Delikatnie wymieszać ze stopioną czekoladą. " To masło dodajemy do czekolady i razem rozpuszczamy, czy do do jajek i potem dodajemy samą czekoladę? Przepis niby prosty, ale coś namieszałaś ;)Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam, Basia

z miłości do słodkości, 16 stycznia 2014 09:55:51

Masło i czekoladę topimy na parze i studzimy. Jajko i żółtko ucieramy z cukrem- tu mój błąd, bo napisałam z masłem:):) Następnie dodajemy do żółtek wanilię i łączymy z masą czekoladową:):) Pozdrawiam