pokrojony w kawałeczki ananas pokrojony w kawałeczki ser żółty starty na tarce pomidorki koktajlowe w całości Focaccia z polędwiczką - wykonanie: Drożdże rozpuszczamy w ciepłej wodzie i dodajemy je do maki wymieszanej z solą. Zagniatamy drożdżowe ciasto i odstawiamy je do podwojenia objętości. Po czasie wyrastania dzielimy ciasto na 3 części i każdą z nich rozciągamy w zgrabny okrąg pomagając sobie
MamaOskarkaKania ser pleśniowy, na przykład z niebieską pleśnią - 20 g ser żółty - 130 g 1 cebulka dymka Jak upiec chleb? Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku i dodajemy je do maki z solą. Zagniatamy elastyczne ciasto drożdżowe. Wyrabianie robotem potrwa około 3 minuty. Gotowe ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy do podwojenia objętości, na około 30 minut w ciepłe miejsce. Boczek kroimy
MamaOskarkaserka mascarpone, schłodzonego ok 25 g cukru pudru (2 łyżki) lub więcej, do smaku 10 ciastek ‘Oreo’ Połowę ciastek (całe, razem z kremem) rozdrabniamy w malakserze na drobny mak. Pozostałe ciastka kroimy nożem na mniejsze kawałki, tak aby były wyczuwalne w kremie. W misce umieszczamy śmietankę, mascarpone i cukier puder. Miksujemy całość mikserem, aż otrzymamy gęsty i sztywny krem śmietankowy
Słodki Pomysłubitej piany powoli małymi partiami dodawać cukier z dodatkiem malin, w dalszym ciągu ubijać. Do ubitej piany dodajemy po jednym żółtku. Obie mąki razem mieszamy z proszkiem do pieczenia. Maki wsypujemy po brzegach miski i delikatnie mieszamy łyżką drewnianą. Gotowe ciasto wlewamy do formy wysmarowanej tłuszczem i pieczemy ok 35-40 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Torcik malinowy
Pomysłowa kuchniaDzisiaj przepis na pyszny i kremowy serniczek z białą czekoladą w środku. Łatwy w przygotowaniu i smaczny. Polecam SKŁADNIKI : 1 kg sera wiaderkowego 5 jajek 2
Kulinarne Fantazje Marioliprzesmażamy z cukrem, tak aby większość wody odparowała. Dodajemy sypkie galaretki. Lekko studzimy. Składniki na krem : 2 szklanki mleka 3 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki maki ziemniaczanej ¾ szklanki cukru cukier waniliowy 200 g masła Żółtka miksujemy z mąkami i 1/2 szklanki mleka. Resztę mleka gotujemy z cukrem i wlewamy masę budyniową. Gotujemy budyń. Studzimy. Miksujemy z masłem
Domowe ciastaudziela rabat 10 % na zakupy w e-sklepie na hasło: durszlak10 . Promocja trwa do 30 czerwca 2019 r. biszkopt: 5 jaj wielkość M 1/2 szklanki mąki tortowej 1 łyżka maki ziemniaczanej 1/3 szklanki mąki z orzechów arachidowych 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru syrop fiołkowy: 2 szklanki płatków fiołków po obraniu 2 szklanki wody 1 cytryna 5 łyżek
wesoła kuchniaMoja zdrowsza wersja pysznych drożdżówek. Takie zawijaski przygotujemy również ze zwykłej mąki pszennej. Do swoich wykorzystałam razową. Wyszły pyszne! Nadzieniem był twaróg, jednakże znakomicie sprawdzi się również mak. Zaczyn: 60 ml ciepłego mleka 20 g świeżych drożdży 1 łyżeczka ksylitolu Ciasto drożdżowe: 250 g mąki pszennej razowej typ 2000 Radix-bis 50 g masła 1 jajko 1 żółtko
VioletoweKucharzeniewszystko, dwa oszczędność czasu a trzy duże ułatwienie dla dzieci, które plaster takiego ciacha same wyjmują sobie na śniadanie czy pakując śniadaniówki. Tym razem ciasto drożdżowe przygotowałam z pełnoziarnistej maki pszennej graham typ 1850. PRZEPIS NA GRAHAM DROŻDŻOWE Z RABARBAREM Składniki na graham drożdżowe z rabarbarem 350g mąki pszennej graham typ 1850 150g mąki pszennej jasnej typ 550 150g masła
Dorota Smakujepieprz Marynata: 6 łyżeczek koncentratu pomidorowego Pudliszki 2 łyżki oleju 1 łyżka przyprawy do kurczaka 3 łyżeczki przyprawy curry Ciasto: 5 łyżek koncentratu pomidorowego Pudliszki 125ml mleka 3 łyżki maki pszennej 1 jajko sól pieprz Sos pomidorowy: 6 łyżek koncentratu pomidorowego Pudliszki 5 łyżek majonezu 2 ząbki czosnku szczypta pieprzu cayenne sól Wykonanie: 1. Płatki kukurydziane pokruszyć dość drobno
Szalona Kuchnia Ewelinypęczek koperku 1 pęczek natki pietruszki 150 g sera feta 150 g twarogu w kostce półtłustego sól i pieprz opcjonalnie: żółtko, ziarna do posypania, np. czarny lub biały sezam, mak, nasiona kuminu, nasiona chia Przygotowanie: 1. Mleko podgrzej, aby było ledwo ciepłe. Wsyp do niego drożdże i wymieszaj, żeby się rozpuściły. Jeżeli używasz świeżych drożdży, musisz najpierw zrobić zaczyn
Chilli Czosnek i Oliwakubek) plasterek masła, około 30g 1 jajko 2 łyżki jasnego brazowego miałkiego cukru 1 łyżeczka ektraktu waniliowego 1 łyżka śmietanki (może być 36%, lub mniej) 5 łyżek maki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo, opcjonalnie, do posmarowania na lukier: cukier puder + odrobina wody + cukrowe groszki do dekoracji; lub: trochę gotowej masy do przekładania ciast; lub: miód, golden syrup
Lejdi of the houseszynki wieprzowej 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki mąki 750 ml wody (3 szklanki) sól, pieprz, majeranek 2 liście laurowe 2-3 kulki ziela angielskiego 3 łyżki maki olej do smażenia Wykonanie: Szynkę pokroić w plastry. Rozbić tłuczkiem. Każdy plaster, przyprawić solą i pieprzem. Obtoczyć w mące i podsmażyć na rozgrzanym oleju, po kilka minut z każdej strony
Agusiowe smakołykiPrzepis z bloga Mieszam w garnku . Składniki: (na około 30 sztuk) ciasto 3.5 szklanki maki 1 szklanka jogurtu naturalnego + ewentualnie odrobina mleka 2 jajka 1 łyżeczka sody szczypta soli olej do smażenia na farsz (przykładowo) 500g pieczarek, pokrojonych na plasterki 1 duża cebula, posiekana olej do smażenia garść startego żółtego sera Farsz: Na sporej patelni rozgrzej łyżkę oleju, przysmaż
Lejdi of the house