mak - 12131 przepisów (strona:408/809)

Ciasteczka kakaowe z kremem orzechowym 128

upieczone według tego przepisu. A przepis pochodzi z książki “The Hummingbird Bakery. Life is sweet” - oczywiście został przeze mnie nieco zmodyfikowany ;) SKŁADNIKI: Na około 20 ciastek. Ciastka: 170 g maki pszennej 90 g ciemnego gorzkiego kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki soli 140 g miękkiego masła 300 g cukru 3 łyżki mleka

W kuchni Katie
KRAKERSY Z SIEMIENIA LNIANEGO #keto 173

smakuje. Składniki: filiżanka siemienia lnianego 1/4 filiżanki nasion babki płesznik 1/4 filiżanki pestek z dyni 1/4 filiżanki pestek słonecznika 4 łyżki nasion chia 2 łyżki nasion sezamuh 1 łyżka maku (opcjonalnie) 1 łyżka mieszanki ziół (u mnie mix grecki) 1 łyżka posiekanego świeżego rozmarynu (opcjonalnie) 1 łyżeczka soli himalajskiej około dwóch filiżanek wrzątku Składniki suche mieszamy ze sobą. Dolewamy wrzątek

Cytryna&Co.
Cytrynowa babka majonezowa 140

nieeee, ja tej babki nie będę jadł na pewno!!!!  - Mamooooo, po co mówiłaś, że dałaś tam majonez???? Myślicie, że nie jedli? Najpierw obwąchali, rozdrobinili w drobny mak, czy przypadkiem ten majonez gdzieś się nie ukrył w płynnej postaci i spróbowali.  - Mamooooo, nie czuć tego majonezu w ogóle! - Ale ona jest dobra! To ja jestem w domu tą, która

bistro mama
Babka migdałowa z kajmakiem 136

stół wielkanocny. Babka migdałowa z kajmakiem: 100 g mielonych migdałów (zmielone płatki migdałowe lub mąka migdałowa) 100 g masła (pół kostki) 100 g białej czekolady 4 duże jajka ½ szklanki maki pszennej ½ szklanki cukru lub ksylitolu 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 czubate łyżki kajmaku orzechy lub patki migdałowe do ozdoby masło i bułka tarta do wysmarowania formy Małą

Poezja smaku
Drożdżowe kaczuszki z karmelem. 118

coraz bliżej. Od jutra zaczynam piec ciasta... Takie kaczuszki myślę przypadną do gustu nie tylko dzieciakom ale i dorosłym. Upieczcie a sprawdzicie sami! Składniki na około 10sztuk; 50 dag maki pszennej 1 torebka suchych drożdży (8 g) 60 g cukru trzcinowego   Skworcu 250 ml mleka 60 g masła 1 jajko szczypta soli morskiej   Skworcu krem karmelowy Dulce

Radość kipiąca uśmiechem.
Kakaowa rolada bezowa z bananami. 341

polecam. Spróbujcie. Rolada bezowa, najlepiej smakuje w dniu przygotowania, po około dwóch  godzinach  w lodówce. Składniki: Beza: 6 białek szczypta soli 1 szklanka cukru 1 płaska łyżka maki ziemniaczanej 1 łyżka kakao 1 łyżka soku z cytryny Krem: 250 g. śmietanki 30 % 250 g. serka mascarpone 1 łyżka cukru waniliowego ( miałam swojski) 1 łyżeczka żelatyny 3 łyżki ciepłej

Agusiowe smakołyki
Serowe cudo 114

Czas Przygotowania : 2 h Wymiary blaszki : 35×25 cm   W sklepach pokazały się już truskawki, więc postanowiłam trochę kupić i wymyślić jakieś ciekawe ciasto

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Babka z ricottą - pyszna 113

Miłego dnia :-) Blaszka 11x21 cm Składniki:  250 g serka ricotta 3 jajka L 150 g cukru (jeśli lubicie słodsze to 180 g) otarta skórka z cytryny 190 g maki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia około 30 g płatków migdałów u mnie Helio płatki czekoladowe lub posiekana gorzka czekolada polewa z czekolady deserowej u mnie Helio  1. Formę

kruche babeczki
Gulasz z indyka z suszonym pomidorem, kukurydzą i marchewką 86

łyżeczka oregano 1 łyżeczka słodkiej papryki sól pieprz 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1. Wcześniej przygotowujemy sobie bulion. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Indyka kroimy w kostkę, wrzucamy do maki ziemniaczanej i mieszamy, tak żeby kawałki nam się w niej obtoczyły. 2. Na patelni rozgrzewamy trochę oleju z naszych pomidorów, wrzucamy cebulę i indyka. Smażymy w trakcie dodajemy czosnek przepuszczony

kruche babeczki
Czekoladowe ciasteczka z masłem orzechowym 101

więcej czekoladowych  smakołyków zapraszam tutaj , oraz do wiosennego Aromatu , dziewczyny stworzyły niesamowicie  pyszne propozycje.  Składniki: 250 g masła 3/4 szklanki cukru 1 jajko 1,5 szklanki maki pszennej 1 szklanka mąki razowej tabliczka gorzkiej czekolady 1 łyżeczka proszku do pieczenia kilka łyżek masła orzechowego polewa czekoladowa Przygotowanie: Masło i cukier ucieramy na puszystą masę. Dodajemy jajko

Życie zaczyna się w kuchni
Babka drożdżowa wielkanocna z rodzynkami 113

długo, aż uzyskamy jednolitą puszystą masę. Masło rozpuszczamy do płynnej konsystencji i studzimy (ma być letnie). Mąkę przesiewamy do dużej miski, wsypujemy szczyptę soli, w mące robimy dołek. Do maki wlewamy ubite żółtka i drożdżowy zaczyn z mlekiem. Wszystko zagniatamy lub wyrabiamy przy pomocy robota. Po 10 minutach wyrabiania wlewamy 1/3 masła i dalej zagniatamy. Postępujemy tak aż do zużycia

Kulinarne przygody Gatity
Drożdżowe bułeczki z cynamonem 157

sobie mały sekret. Bułeczki są bez jajek. Moja babcia pewnie byłaby przerażona. Drożdżowe bez jajek? Pamiętacie dawniejsze przepisy na ciasto drożdżowe. W składnikach podawano kopę jaj na szklankę maki. Ciasto było ciężkie, wilgotne i żółciutkie. Było to w czasach, kiedy nie słyszano o alergii na gluten, laktozę

dolcevitainmykitchen
SERNIK CZEKOLADOWY Z MUSEM POMARAŃCZOWYM I BROWNIE 114

SERNIK: * twaróg sernikowy dobrej jakości – 400 g * czekolada mleczna – 100 g * cukier – 70 g * jajko M – 2 szt * Czarne Kakao Intense Dr.Oetker – 1 łyżka * maka ziemniaczana – 1 łyżka * Ekstrakt naturalny Pomarańcza z Brazylii Dr. Oetker – 1 łyżka MUS POMARAŃCZOWY : * pomarańcze – 3 szt * śmietana 36% – 200 ml * mascarpone – 100 g * cukier

Ostra na Słodko
Spaghetti z klopsikami , dzieci to kochają ;) 131

pomidorów krojonych 1 cebula 1 marchew 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki ziół prowansalskich świeża bazylia do dekoracji tarty parmezan do podania makaron spaghetti , 1 opakowanie sól , pieprz do smaku maka do obtoczenia oliwa z oliwek do smażenia Mięso mielone umieszczamy w misce . Dodajemy do niego roztrzepane jajko , kaszę mannę , 1 łyżeczkę ziół prowansalskich , sól pieprz do smaku . Wyrabiamy na gładką

Ogrodnik w podróży
DROŻDŻOWE, ZIOŁOWE BUŁECZKI ZAPIEKANE Z CAMEMBERTEM – najlepsze! 138

gębie. Rodzina jednogłośnie okrzyknęła, że były to najlepsze słone bułeczki drożdżowe, jakie do tej pory upiekłam. A jak wiecie – upiekłam sporo. Spróbujcie! SKŁADNIKI : ( ok. 10-13 szt ) * maka pszenna – 550 g * drożdże świeże – 40 g * masło min. 82% – 100 g * mleko – 260 ml * cukier – 1 płaska łyżka * jajko – 2 szt * sól – 1 płaska łyżeczka DODATKOWO: * camembert

Ostra na Słodko

Proponowane wyszukiwania