Kolejny tradycyjny przepis w wersji niskowęglowodanowej i wysokotłuszczowej to keto malinowa chmurka, którą zapewne znacie bo jest dość popularna. Nie wymagała większych przeróbek bo wystarczy zrezygnować
Ola la LCHFobłędne! Pełnoziarniste tartaletki z morelami i borówkami amerykańskimi Czas przygotowania: 60 minut Składniki Ciasto: 90 g masła 100 g cukru szczypta soli 125 g mąki pszennej 125 g maki pszennej pełnoziarnistej 1 jajko 1 łyżka kakao Owocowe nadzienie: 250 g borówek amerykańskich 150 g moreli 15 g cukru 10 g mąki ziemniaczanej Wykonanie: Miękkie masło ucieramy z cukrem i solą
Kulinarne przygody Gatityczekoladą to szybki sposób na coś słodkiego. Forma do ciasta 24cm x 24cm ( na większą formę trzeba zrobić to ciasto z półtorej porcji) Biszkopt Składniki: 3 jajka 80 g maki tortowej 1 łyżka mączki (skrobi) ziemniaczanej 1 ½ łyżki kakao 85 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego ¾ łyżeczki proszku do pieczenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie: Żółtka oddzielić od białek. Białka
Przepisy Babciblaszka 20/20cm, czyli okolice 12 porcji) 1/2 szklanki granulowanego cukru 1/2 szklanki brazowego cukru 1/4 szklanki (55g) miękkiego masła 2 duże białka 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 1/4 szklanki maki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli 1/4 szklanki groszków z białej czekolady 1/4 szklanki groszków z ciemnej czekolady Rozgrzej piekarnik do 175stC. W średniej misce zmiksuj masło
Lejdi of the housemąki pszennej orkiszowej 50g mąki owsianej 2 łyżki nasion słonecznika 1 łyżka siemienia lnianego 10g drożdży 100g maślanki 10g soli 160g wody Superfoodsy: nasiona babki płesznik, mak, nasiona babki jajowatej, błonnik witalny, nasiona konopi łuskanej - każdego po ok 1/2 łyżeczki do posypania na wierzch Aby przygotować bułki na bazie mieszaniny mąki pszennej i żytniej ważne
AZgotuj!Składniki na 5 bułeczek: - 2 białka - szczypta soli kłodawskiej - szczypta sody - kilka kropli soku cytryny - 1 łyżeczka maku - 25 g oleju kokosowego bezzapachowego - 25g wody - 25g mąki kokosowej Przygotowanie : Białka ubijamy z szczypta soli na sztywna pianę Dodajemy roztopionym i ostudziony olej kokosowy oraz pozostałe składniki i delikatnie mieszamy Nakładamy do silikonowych foremek Wstawiamy do piekarnika nagrzanego
Szkrab Je Samszparagów 1,5 lita wody odrobina soli i cukru do gotowania SKŁADNIKI NA SOS: 1 szklanka wody 1 szklanka białego wina 3 łyżki masła 2,5 łyżki maki 80 ml śmietany kremówki 2 żółtka odrobina gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku do podania: plasterki cytryny, listki bazylii WYKONANIE: Umyte szparagi obierz i odetnij
Słodko-Słony Świat Ilonymąki żytniej 250 ml mleka 1 jajko 65 g roztopionego masła 68 g cukru 25 g świeżych drożdży mleko do pomalowania bułeczek Kruszonka: 3 łyżki maki pszennej 1,5 łyżki cukru 1,5 łyżki roztopionego masła Dodatkowo: czerwony agrest Wykonanie: Drożdże rozkruszamy w misce, dodajemy do nich wystudzone masło, ciepłe mleko i jajko. Mieszamy, następnie dodajemy
Kulinarne przygody Gatityborówkami? Zapraszam po przepis. Ciasto na maślance z morelami i borówkami Proporcje na formę o wymiarach Czas przygotowania: 70 minut Składniki: 3 jajka 2 i 3/4 szklanki maki pszennej 1/2 szklanki oleju 3/4 szklanki cukru 1 szklanka maślanki 3 łyżeczki proszku do pieczenia ok. 10 polskich moreli 300 g. borówki amerykańskiej cukier puder Wykonanie: Morele kroimy
Kulinarne przygody Gatitypodobny sposób jak tarta. DUTCH BABY jest łatwy do zrobienia. Zapiekany naleśnik – DUTCH BABY Składniki na zapiekany naleśnik DUTCH BABY 150 ml mleka 3 jajka 80 g maki ¼ łyżeczki soli 3 łyżeczki masła 1 łyżeczka oleju roślinnego Holenderski naleśnik – DUTCH BABY Przygotowanie Mleko, jajka wyjmij z lodówki wcześniej i pozostaw w temperaturze pokojowej. Następnie w dość dużym naczyniu
Naleśnikijajka 1 łyżeczka soli 2 łyżki cukru 50g masła 1 łyżka oleju Nadzienie: mała główka młodej kapusty 1 cebula pęczek szczypiorku olej do smażenia sól pieprz majeranek sezam lub mak do posypania Mleko podgrzać. Z drożdży, łyżki cukru, łyżki mąki i mleka przygotować rozczyn. Jajka rozkłócić widelcem, 2 łyżki przelać do miseczki i odstawić do posmarowania bułek. Pozostałe jajka wymieszać
Obiad gotowynauczą się twórczej współpracy zakończonej nietuzinkowym efektem. Migdałowe muffinki z karmelem Składniki na 12 muffinek: 3 jajka 2/3 szklanki cukru (145 g) 1/3 szklanki oleju (76 g) 1 szklanka maki pszennej (165 g) 7 łyżek zmielonych migdałów (70 g) ½ łyżeczki proszku do pieczenia (4 g) skórka otarta z połówki cytryny 1 łyżeczka soku z cytryny Karmel: 1,5 łyżki wody
KulinarneImpresje.plKRUSZONKA -70g masła lub margaryny -3 łyżki cukru -cukier waniliowy -mąka ok 7 łyżek DODATKOWO -ok 300g borówek leśnych Do miski wkruszamy świeże drożdże, dodajemy łyżkę cukru, łyżkę maki oraz ciepłe mleko-wszystko mieszamy do rozpuszczenia drożdży i odkładamy do podrośnięcia. Jajka mieszamy z cukrem na jednolitą masę. Masło rozpuszczamy i studzimy. Gdy drożdże podrosną przesiewamy
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuPrzepis ze strony Inki . Składniki: (na okolice 20 sztuk) 2 łyżeczki kawy Inki 100g masła 4 łyżki miodu 1 łyżeczka ksylitolu (dałam 3 łyżeczki słodzika Canderel) 3/4 szklanki maki pszennej 1 jajko 2 szklanki płatków owsianych 50g kokosu (akutrat miałam mniej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody szczypta soli Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj 2 blaszki do pieczenia
Lejdi of the house