Drożdżowe babeczki ze śliwkami

Drożdżowe babeczki ze śliwkami

Drożdżowe babeczki ze śliwkami

Mięciutkie, puszyste babeczki ze śliwkami i chrupiącą kruszonką to doskonały pomysł na deser z wykorzystaniem sezonowych owoców. Rozpływają się w ustach i szybko znikają przy małej czarnej z najbliższymi. Składniki: Ciasto: 360g mąki pszennej 150ml letniego mleka 50g masła 80g cukru 2  jajka 30g świeżych drożdży szczypta soli Kruszonka: 70g mąki pszennej 30g cukru 30g masła ekstra Dodatkowo: 400g śliwek węgierek 2 łyżki cukru brązowego 1 łyżeczka cynamonu olej do wysmarowania formy muffinek 1 jajko rozkłó... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szalona Kuchnia Eweliny

Autor

Szalona Kuchnia Eweliny Szalona Kuchnia Eweliny

Lubię gotować, eksperymentować w kuchni i wymyślać nowe przepisy :) Gotowanie sprawia mi bardzo dużą radość i satysfakcję a jedzenie przyrządzonych dań ogromną przyjemność :)))
Przygotowanie i podanie klasycznych potraw w zupełnie nowych, autorskich odsłonach to dla mnie nie tylko wspaniała zabawa ale także możliwość odkrywania nowego oblicza kulinarnego świata.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, śliwka, babeczki, drożdżowe, ciasto drożdżowe, deser, mak, desery, ciasto ze śliwką, ciasto z makiem, szybkie ciasto, ciasta z masa

Inne przepisy z Szalona Kuchnia Eweliny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.