Dzisiaj polecam sernik z czereśniami. Składniki na ciasto kruche 150 g masła 250 g maki 50 g cukru pudru 3 żółtka szczypta soli Składniki na masę serowa 500 g sera twarogowego półtłustego 2 jajka 50 g masła 125 g cukru łyżka mąki ziemniaczanej cukier wanilinowy czereśnie bez pestek Przygotowanie ciasta kruchego Zimne masło posiekać z mąką i cukrem pudrem
Pomysłowa kuchniasię rozpuści a śliwki zmiękną. Do szklanki wsypujemy mąkę kukurydzianą zalewamy około 1/3 szklanki wody, mieszamy do uzyskania jednolitej zawiesiny. Śliwki zdejmujemy na chwilę z ognia, polewamy zawiesiną z maki, mieszamy i wstawiamy z powrotem na ogień. Doprowadzamy do wrzenia cały czas mieszając. Zestawiamy z ognia i pozostawiamy do wystygnięcia. Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Większy kawałek ciasta wyjmujemy
Qchnia po prostuwrzucam. Chciałam żeby była bardziej fit dlatego użyłam mąki migdałowej i orkiszowej jasnej, ale spokojnie możecie użyć pszennej, a erytrol zastąpić cukrem. Składniki: 100 g zimnego masła 200 g maki migdałowej (mielonych migdałów polecam od Skworcu.pl ) 100 g mąki orkiszowej jasnej 1 żółtko 2 łyżki ksylitolu (lub innego słodziła) śliwki ok 0.5 kg 2 łyżki mąki ziemniaczanej cynamon garść płatków
Cynamonowe szczęścieodstawić na 10 minut. Piekarnik nagrzać do 190'C, piec chleb około 45 minut. Chleb po upieczeniu wyjąć z formy, ostudzić na kratce. Polecam także: Domowy chleb pszenny z makiem Pszenno- żytnie bułki z ziarnami Puszyste bułeczki śniadaniowe
Zrób to smacznieborówkami amerykańskimi i kruszonką Drożdżowe bułeczki z borówkami amerykańskimi i kruszonką Składniki na 10 sztuk: Ciasto: 50 g cukru 15 g drożdży 120 ml mleka, letniego 300 g maki pszennej 550 60 g masła, roztopionego i chłodnego 1 jajko szczypta soli Dodatkowo: 1 żółtko 1 łyżka mleka Nadzienie: 300 g borówek amerykańskich ok. 2 łyżki kisielu w proszku Kruszonka
Kulinarne przygody Gatitytaką zdolną Córeczkę 💗 SKŁADNIKI NA BISZKOPT (składniki powinny być w temperaturze pokojowej): 9 jajek 1,5 szklanki mąki pszennej 1,5 szklanki cukru 0,5 szklanki + 2 pełne łyżki maki ziemniaczanej SKŁADNIKI NA KREM TRUSKAWKOWY: 250 ml śmietany kremówki 36% lub 30% (schłodzonej min. 12 h w lodówce) 1 opakowanie mascarpone (250 g) (zimnego) 4 łyżki cukru
Słodko-Słony Świat Ilonyłyżki kaszy manny 1 łyżka cukru 1/2 łyżeczki cynamonu Ciasto: 1. Formę do tarty o średnicy 28cm, z wyjmowanym dnem posmarować cienko masłem i posypać troszkę mąką, nadmiar maki usunąć. 2. Do miski przesiać cukier puder i mąkę. Dodać proszek do pieczenia, cukier z wanilią, sól i masło zetrzeć na tarce z dużymi oczkami, patrz FILM. Dodać jajko i ciasto
Mała CukierenkaSkładniki: jajka 8 sztuk "L", cukier 1 szklanka, palma 250 gram miękka, maka tortowa 4 szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, aromat waniliowy 1 łyżeczka, nektarynki 1 kg kruszonka: mąka tortowa 150 gram, palma 125 gram miękka, cukier 100 gram, kakao 3 łyżki, cukier puder - ile potrzeba Składniki temperatura pokojowa = jajka, cukier, miękką palmę utrzeć mikserem do spienienia ( masa
W Mojej Kuchni Lubięsmakuje wyśmienicie i bardzo je Wam polecam. Składniki: *szklanki o pojemności 250 ml Ciasto: 500 g jabłek 4 jajka szczypta soli 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki oleju 2 szklanki maki pszennej 2 łyżki cukru z wanilia 3 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa: 75 g mlecznej czekolady 1 lyzka masła Zapraszam również na film z instrukcja krok
Pani M - kuchnia smakowitapudru – około 5-6 łyżek 2 jajka rozmiar L 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego lub wanilinowego szczypta soli oraz około 500 g śliwek 1 łyżka maki ziemniaczanej 1 łyżka cukru pudru 1 łyżeczka cynamonu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmiku z przepisem na: Ciasto ze śliwkami Przygotowanie: Najpierw przygotuję ciasto: Do miski wsypuję mąkę, cukier puder
Uwaga Babcia Gotujepoczuć wyrazistszy serowy smak, to mąkę ziemniaczaną zastąp budyniem waniliowym (1 opakowanie 40g). Jeśli nie masz jajek możesz je zastąpić mąką ziemniaczaną w proporcji 1 jajko = 1 łyżką maki. Do polania: 100g masła 5 płaskich łyżek bułki tartej Kopytka z serem – wykonanie krok po kroku. Do przygotowania kopytek potrzebować będziesz: miksera, ostrego noża, szerokiego garnka oraz łyżki cedzakowej. Kopytka
Ania gotujesosów, mięs, ciast i sałatek. Z granatu można też zrobić wiele ciekawych dań: Sałatka z krewetkami, granatem i pomidorkami Grysik na gęsto z syropem malinowym Drożdżowa gwiazda betlejemska z makiem Nature Cereal owoce leśne z wodą kokosową Granaty to nie tylko smaczne, soczyste owoce o słodko-cierpkim smaku, ale również skarbnica wielu cennych składników zdrowotnych, źródło witamin, minerałów, składników wykorzystywanych
ProstePesto.plbeza i porzeczkami to idealne ciasto kawy lub herbaty. Ciasto to możecie zrobić z każdymi innymi owocami i cieszyć się jego smakiem przez cały rok. Składniki: Kruszonka: 3 szklanki maki pszennej 3/4 szklanki cukru 4 żółtka 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 250 g masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia Beza: 4 białka 1/2 szklanka cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego około
Pani M - kuchnia smakowitaNajlepszy przepis na klasyczny biszkopt. Biszkopt można wykorzystać do upieczenia tortu lub ciasta biszkoptowego. Składniki 6 jajek 6 łyżek cukru 6 płaskich łyżek maki ziemniaczanej 1/2 szkl. mąki pszennej 1/2 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Przygotowanie 1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. 2. W drugiej misce ucieramy żółtka z cukrem, które stopniowo
Wasze Przepisy