mak - 12131 przepisów (strona:341/809)

Szarlotka śmietanowa 108

Delikatna, puszysta i pyszna 🙂 Składniki 2 szklanki maki 3 jajka 3/4 szklanki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 kostka margaryny 250 ml śmietany 30% 1 kg  jabłek do … Czytaj dalej Szarlotka śmietanowa

czarrna od kuchni
Pomarańczowa babka zebra 53

nazywa się zebra. Oblana czekoladą gorzką.       4 jajka duże 200 g cukru 250 ml soku pomarańczowego 200 ml oleju rzepakowego 3 łyżki kakao 300 g maki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 100 g czekolady gorzkiej Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową  Białka o temperaturze pokojowej ubijam na sztywno z solą. Dodaję pół łyżki

wesoła kuchnia
Zdrowe ciasto z jabłkami 53

cytryny i posypujemy cynamonem i mieszamy.Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia w osobnej miseczce. Przestudzoną masę z rondelka przekładamy do miski i miksujemy. Dodajemy jajka i po trochu maki z proszkiem do pieczenia oraz łyżeczkę olejku migdałowego. Wszystko miksujemy na dużych obrotach do uzyskania jednolitej masy. Do tak przygotowanego ciasta dodajemy jabłka i mieszamy łyżką. Jabłka przed dodaniem

Kulinarna Patilogia
Rolada biszkoptowa z jabłkami 67

Niesamowicie delikatne ciasto, które rozpływa się w ustach. Przepis jest na blachę o wymiarach 36 x 28 cm Co potrzeba na ciasto: 120 g maki pszennej tortowej typ 450, 120 g cukru, 3 jajka, 1 łyżka ekstraktu waniliowego, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, Co potrzeba na masę jabłkową: 6 średnich jabłek, 2 łyżeczki cukru, 1 łyżka soku z cytryny

Bułka z Chlebem
Babka cytrynowa 74

żółty kolor. Można ją polać dodatkowo lukrem cytrynowym lub posypać cukrem pudrem. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 250g masła 4 jaja 3/4szkl. cukru kryształu 1 cukier waniliowy 1szkl. maki pszennej tortowej 0,5szkl. mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia skórka i sok z połowy cytryny Sposób przygotowania: Masło umieściłam w rondelku i podgrzewając na małym ogniu, doprowadziłam masło

Waniliowe Improwizacje
Zakręcona drożdżówka z czekoladą i orzechami 55

naprawdę każdy sobie poradzi z jej ukręceniem! Jeśli szukasz więcej inspiracji na udane wypieki, to może Cię również zainteresować moja wegańska chałka , bułeczki cynamonowe , wegański piernik , babka cytrynowa z makiem … oraz wiele, wiele innych przepisów dostępnych na blogu, których baza systematycznie się rozrasta. Teraz czas zakasać rękawy i wkroczyć żwawo do kuchni. Drożdżówka z czekoladą sama się nie zrobi

Blendman
Kawowa babka wielkanocna. 142

Idealna na Wielkanoc. Mam nadzieje, ze Wam posmakuje. Szybka i prosta w przygotowaniu, pamiętajcie aby składniki były o temperaturze pokojowej. Składniki: 4 jajka 3/4 szklanki brązowego cukru 250 g maki pszennej 200 g masala 100 ml wrzątku 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego szczypta soli 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Polewa: 100 g białej czekolady

Pani M - kuchnia smakowita
Najlepsze ciasta na Wielkanoc 76

brzoskwiniami i kokosową kruszonką Sernik brownie z żurawiną Odchudzony sernik Seromakowiec Sernik z  białą czekoladą Sernik królewski Sernik z kokosową bezą Wiedeński Izaura Sernik z rosą Ciasta z makiem: Makowy pleśniak Makowiec w pieluszkach Euforia czekoladowo makowa Makowiec Sernik na zimno na makowcu Odchudzony tort makowy Makowa panienka Tort makowy Makowa pokusa Ciasta bez pieczenia: Śnieżny puch Ptasie mleczko

Cynamonowe szczęście
MUFFINKI MAŚLANKOWE Z CZEKOLADĄ 60

zewnątrz obficie wypełnione kawałkami mlecznej czekolady. Fantastyczne! Gwarantuje, że jak spróbujcie staną się Waszymi ulubionymi! Ps. Inne Muffinki też znajdziecie na blogu! KLIK! SKŁADNIKI : ( 12 szt ) SUCHE: * maka pszenna – 1,5 szkl * cukier – 2/3 szkl * proszek do pieczenia – 1 lyżeczka * soda – 1 łyżeczka * sól- 1 szczypta MOKRE: * maślanka – 1 szkl / 250 ml * olej

Ostra na Słodko
Babka marchewkowa. 78

Wielkanoc lub na każdą okazje, jako pyszny dodatek do kawy lub herbaty. Jeśli lubicie ciasto marchewkowe to ta babka na pewno Wam posmakuje. Składniki: 300 g marchewki 400 g maki pszennej 150 g masła 80 g cukru 2 łyżeczki cukru z wanilią 1 łyżeczka sody oczyszczonej 2 łyżki octu 4 jajka cukier puder do posypania Zapraszam również do obejrzenia filmu

Pani M - kuchnia smakowita
Moja książka “Serniki słodkie i wytrawne”w Waszych domach 43

Pani Marlena przysłała mi zdjęcie sernika, który należy do tych bardziej pracochłonnych. Wyszedł jej przepięknie! Pani Dominika przysłała mi wiele swoich zdjęć sernikowych. Ona wzięła na warsztat sernik z makiem – “makową figę”. Przyznacie sami, że patent ze spinaczami jest rewelacyjny! Moja uczennica Ania stanęła na wysokości zadania, piekąc delikatny i wdzięcznie wyglądający sernik kokosowo – migdałowy! Zdolna

Raj dla Podniebienia
Bożonarodzeniowe przepisy – słodkie 36

smakują łasuchom i zwolennikom słodkości. Chałwowy spód z cytrynową masą serową daje wspaniałą kompozycję smaków na naszym podniebieniu. A w święta to jest wskazane! Przepis TUTAJ . Makowy wieniec z makiem powstał w jeden z listopadowych weekendów w zeszłym roku. Chyba udzielił mi się świąteczny nastrój i potrzeba wymyślenia nowego przepisu świątecznego. Chciałam nauczyć się także zaplatania takiego ciasta w kształtny

Raj dla Podniebienia
WIOSENNE CIASTO DROŻDŻOWE Z TRUSKAWKAMI I KRUSZONKĄ 39

cukru pudru (bez 3 łyżek, które dodaliśmy do zaczynu) 2 żółtka 80 g masła 500 g mąki pszennej 500 g świeżych truskawek kruszonka 2 łyżki masła + 2 łyżki maki pszennej + 2 łyżki cukru pudru Wykonanie W misce przygotowujemy zaczyn: rozkruszamy drożdże, zasypujemy cukrem, dodajemy cukier oraz mąkę. Dodajemy mleko i mieszamy. Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce

Raj dla Podniebienia

Proponowane wyszukiwania