mak - 12131 przepisów (strona:334/809)

Gwiazda makowa 85

makową , na którą to masę znajdziecie przepis na blogu. Na moim Instagramie znajdziecie zdjęcia krok po kroku, na których widać jak formowałam ciasto w kształt gwiazdy. Lubisz ciasta z makiem ? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Makową panienkę z wiśniami. Gwiazda makowa z lukrem The post Gwiazda makowa appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
KETO PIERNIK Z POWIDŁAMI (bez glutenu, laktozy i cukru) 52

4/5 - (1 ocen) Keto piernik z powidłami inspirowany przepisami z facebookowych keto grup to znakomita niskowęglowodanowa alternatywa dla tradycyjnego piernika. Piernik to jeden z moich ulubionych

Ola la LCHF
Świąteczne krówki od Cukrówki. 37

łamie się czerwienią, zieleń czerwonymi girlandami, a do tego Świąteczne dedykacje, możliwość ułożenia personalizacji, wstawienia zdjęcia! Jest to niesamowite i bardzo świąteczne! I te smaki. .. piernikowe, śliwkowe, pomarańczowe, z makiem, czekoladowe, o smaku chmielu i wiele innych>>> ZERKNIJCIE!!! Takie krówki w świątecznym czasie przydadzą się także do szkoły dzieciom na klasowe Mikołajki! A może szukasz upominków

Latosiowydom
Sernikobrownie – pyszne ciasto czekoladowe z dodatkiem sera 180

suchego patyczka) w trybie góra-dół. Ciasto wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Sernikobrownie – pyszne ciasto czekoladowe z dodatkiem sera Zobacz inne przepisy na szybkie ciasta: Ciasto Piegusek z makiem na oleju – prosty i szybki przepis Najprostsze ciasto z jabłkami bez miksera – przepis dla leniwych, który zawsze się udaje Babka czekoladowa – sprawdzony przepis na domową babę Szybkie ciasto czekoladowe Najlepszy piernik

e-PrzepisyKulinarne
Gwiazda makowa 44

Drożdżowa gwiazda z makiem, czyli pomysł na efektowny makowiec w formie gwiazdy. Idealny na świąteczny stół. Składniki 540 g mąki pszennej 70 g drobnego cukru 20 g świeżych drożdży 250 ml mleka 70 g rozpuszczonego masła 1/4 łyżeczki soli 2 jajka ok. 300 g masy makowej Przygotowanie Mleko podgrzać, wsypać cukier i dodać drożdże, wszystko razem wymieszać. Do rozczynu dodać

Wasze Przepisy
Ciasto drożdżowe z serem 45

łyżki oleju rzepakowego Masa z sera do ciasta drożdżowego: 500 g sera białego twarogowego (tłusty lub półtłusty) 1/2 szklanki cukru 1 jajko 2 łyżeczki cukru z wanilią 1 łyżka maki ziemniaczanej 80 g rodzynek Kruszonka do ciasta drożdżowego: 80 g zimnego masła 80 g cukru 100 g mąki pszennej Do odmierzania używam: szklanki - 250 ml, łyżki - 15 ml, łyżeczki

Kuchcik gotuje
Świąteczne krówki od Cukrówki. 44

łamie się czerwienią, zieleń czerwonymi girlandami, a do tego Świąteczne dedykacje, możliwość ułożenia personalizacji, wstawienia zdjęcia! Jest to niesamowite i bardzo świąteczne! I te smaki. .. piernikowe, śliwkowe, pomarańczowe, z makiem, czekoladowe, o smaku chmielu i wiele innych>>> ZERKNIJCIE!!! Takie krówki w świątecznym czasie przydadzą się także do szkoły dzieciom na klasowe Mikołajki! A może szukasz upominków

Latosiowydom
,,Ryba w cieście” 54

masło 1-2 ząbki czosnku sól, pieprz, skórka cytrynowa i sok z cytryny do skropienie ryby olej do smażenia żółtko rozmieszane z łyżką mleka do posmarowania ciasta ew. czarnuszka, mak, kminek, pieprz do posypania ciasta (niekoniecznie) Jak zrobić rybę w cieście? Rybę solimy, oprószamy pieprzem i startą skórką cytrynową oraz skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy do lodówki. W głębokiej misce

Podróż w kulinaria
Piernik staropolski długo dojrzewający. 75

lubię również polać go polewa czekoladowa. Ciasto nadaje się również do zrobienia pysznych pierniczków. Składniki: 500 g miodu 130 ml mleka 2 szklanki cukru 250 g masła 1 kg maki pszennej 1/2 łyżeczki soli 3 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej 2 opakowania przyprawy do piernika 3 jajka Zapraszam również do obejrzenia filmu z instrukcja krok po kroku. Wykonanie: W garnuszku rozpuścić

Pani M - kuchnia smakowita
Piernik marchewkowy. 62

garstka składników. Piernik jest bardzo smaczny i wilgotny. Można go przełożyć powidłami lub kremem i polać ulubiona polewa. Można go zrobić na „ostatnia chwile.” Składniki: 500 g maki 500 g cukru 500 g marchewki 3 jajka 2 łyżeczki sody oczyszczonej 4 łyżeczki przyprawy do piernika Zapraszam również do obejrzenia filmu z instrukcja krok po kroku. Wykonanie: Połowę

Pani M - kuchnia smakowita
Pampuchy 51

przerosnąć i nie będą one już takie smaczne. Drożdżowe bułeczki to klasyka ciasta drożdżowego, mają uniwersalny smak. Możecie je podać polane na przykład syropem klonowym, albo miodem. Podać posypane makiem, albo polane jogurtem naturalnym i podane z owocami. Można tutaj dowolnie łączyć pomysły na smaki, po prostu takie na jakie macie ochotę. Smacznego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rogaliki twarogowe z nadzieniem orzechowo-czekoladowym 56

Serowe uśmiechnięte ciasteczka (usteczka)  Kruche pełnoziarniste rogaliki z nadzieniem Kruche nadziewane rogaliki Rogaliki twarogowe z nadzieniem orzechowo-czekoladowym Składniki (na 16 sztuk): 170g twarogu półtłustego 80g masła 160g maki (1 szklanka) nadzienie: 2 łyżki kremu czekoladowego 0,5 szklanki mielonych orzechów  Składniki na ciasto zagnieść, uformować kule i odstawić na 30 minut. Składniki nadzienia wymieszać. Ciasto podzielić

Obiad gotowy
Wątróbki duszona z warzywami 55

ostro . Składniki: 600 g wątróbki  drobiowej 1 mała  cukinia 1 czerwona papryka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 szklanka bulionu olej do smażenia maka do oproszenia 1 łyżka majeranku  1 łyżeczka słodkiej  czerwonej papryki sól, pieprz Wykonanie: Wątróbkę oczyszczam, myję  i osuszam. Następnie oprószam mąka pszenna i obsmażam

magiczna kuchnia Kasi
Dyniowy chleb tostowy 97

przepisy na domowe pieczywo na drożdżach : Chleb tostowy pszenno-owsiany na zakwasie Chałka litewska Chałka waniliowa Chleb francuski wiejski na drożdżach  Chleb pszenny - baton Ciabatta Maślane rogale z makiem Śniadaniowe bułeczki z pestkami dyni Bułki z siemieniem lnianym Chleb pszenno-owsiany z ziarnami (na drożdżach) Nocne kajzerki   Dyniowy chleb tostowy Składniki: 250g pure z dyni (upieczonej, zblendowanej dyni

Obiad gotowy
ROGALE Z JABLKAMI 127

przygotowanych rogalach. W przepisie podaję  proporcje tak aby jabłek było wystarczająco dużo. SKŁADNIKI Rozczyn: 100 g drożdży łyżka cukru 2 łyżki mąki ½ szklanki letniego mleka Ciasto: 1 kg maki 200 g masła (roztopionego) ¾ szklanki cukru Cukier waniliowy Szklanka letniego mleka 4 jajka (plus jedno do posmarowania bułek) 4 duże jabłka pokroić w dobrą kostkę dodać sok z cytryny oraz

RAROSSA

Proponowane wyszukiwania