Farsz z kapusty i grzybów rozłóż wzdłuż dłuższego boku. Zawiń w mocno zwinięty rulon. Następnie pokrój na plasterki szerokości około 5 cm. Posmaruj rozbełtanym żółtkiem i posyp sezamem bądź makiem. Piekarnik nagrzej do temperatury 180st. C, paszteciki piecz przez około 15 minut, aż ciasto francuskie ładnie wyrośnie i się zarumieni. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą
To Musisz Wiedziećzastąpić innymi kwiatami. Zastanawiasz się jakimi? Jest kilkadziesiąt kwiatów jadalnych – większość z nich jest bardzo popularna i łatwo dostępna np. stokrotki, mniszek lekarski, nasturcja, lawenda, bratki, chabry, fiołki, koniczyna, maki, pelargonia, rumianek, wrzos, dziurawiec, magnolia, malwa, piwonia a nawet storczyk. *Więcej przepisów znajdziesz na Instagramie #eatmefitme Wykonanie Ryż opłucz pod bieżącą wodą i odsącz. Cebulę posiekaj dość drobno. Krewetki opłucz
Eat me! Fit me!innymi kwiatami. Zastanawiasz się jakimi? Jest kilkadziesiąt kwiatów jadalnych – większość z nich jest bardzo popularna i łatwo dostępna np. stokrotki, mniszek lekarski, nasturcja, lawenda, bratki, chabry, fiołki, koniczyna, maki, pelargonia, rumianek, wrzos, dziurawiec, magnolia, malwa, piwonia a nawet storczyk. *Więcej przepisów znajdziesz na Instagramie #eatmefitme Wykonanie Szczypiorek posiekaj drobno. Płatki róż lub innych jadalnych kwiatów posiekaj. Wymieszaj twaróg
Eat me! Fit me!dowolnie nafaszerujesz. Możesz przygotować je wcześniej i zamrozić, wyjąć kiedy potrzeba. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na chlebki pita w wersji smażonej lub pieczonej. Chlebek pita SKŁADNIKI: 3 szklanki maki pszennej 2 łyżeczki drożdży instant (suchych) 1 i ¼ szklanki letniej wody 3 łyżki oliwy 1 łyżka cukru 1 łyżeczka soli Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. PRZYGOTOWANIE: Przygotowanie chlebków
Zasmakuj KuchniPrzepis na pyszne i niesamowicie kruchutkie faworki. Idealne na karnawał i tłusty czwartek. Klasyka, która nigdy się nie znudzi, tradycja, którą wszyscy kochamy. Składniki: 250 g maki pszennej szczypta soli 4 łyżki cukru pudru kieliszek wódki 1 lyzka masła 3 żółtka 50 – 100 g śmietany 18% cukier puder do posypania 500 g smalcu lub olej do smażenia Zapraszam również
Pani M - kuchnia smakowita