mak - 12131 przepisów (strona:345/809)

Ostatni dzień roku Katarzyna Misiołek 112

życiu. Magda robi wszystko byle tylko odnaleźć siostrę i wrócić do normalności, a cena jaką za to płaci to jej własne szczęśliwe życie, które się rozpada w drobny mak. Dziewczyna tkwi w jakimś marazmie, można nawet powiedzieć, że wegetuje i przez cały czas zastanawiałam się czy w końcu wydarzy się coś, co ją kopnie i popchnie w stronę życia

Cynamonowe szczęście
Wytrawne gofry warzywne 136

gramów warzyw 2 małe ziemniaki 1 mała młoda cukinia 2 średniej wielkości marchewki 1 średniej wielkości cebula pól średniej wielkości papryki dowolnego koloru 100 gramów szpinaku mrożonego 1 szklanka maki pszennej 2 jajka 50 gramów masła 1/3 szklanki mleka około 80 ml 2 łyżeczki proszku do pieczenia sól pieprz 1 duży ząbek czosnku Ziemniaki ścieramy na tarce o małych oczkach

Andzia Pichci
Pani Walewska – pychotka na dużą blachę 184

upieczeniu placki studzimy. Masa budyniowa: składniki i wykonanie. 750 ml mleka 2 budynie waniliowe bez cukru (po 40g) pół szklanki cukru 2 żółtka kostka masła (200g) 1 łyżka maki pszennej Pól litra mleka wlałam do garnka, dodałam cukier i gotowałam na wolnym ogniu. W pozostałych 250 ml mleka budyń oraz 2 żółtka i mąkę pszenną. Gdy mleko się zagotowało delikatnym

Ania gotuje
Klopsiki Pankracego 127

łyżka octu jabłkowego ·        1 łyżeczka cukru ·        Szczypta chili ·        1 łyżka maki ziemniaczanej Sposób przygotowania: 1.    Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, wsypujemy czosnek, majeranek, paprykę ostrą, sól, bułkę tartą, wlewamy śmietanę i dokładnie wyrabiamy. Robimy małe kuleczki wielkości orzecha

Kulinarna Chwila
Pierogi z soczewicą i suszonymi pomidorami 67

cebulką. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Pierogi ruskie → Pierogi z ziemniakami, suszonymi pomidorami i grana padano → Smażone pierogi z kaczką i masłem majerankowym → Pierogi z makiem → Pierogi z kapustą kiszoną, kminkiem i boczkiem Artykuł Pierogi z soczewicą i suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Odrywana drożdżówka z jabłkami i kruszonką 91

Wyśmienicie smakuje jeszcze lekko ciepła w towarzystwie szklanki zimnego mleka lub gorącego kakao czy kawusi :). Cała blacha zniknie w mgnieniu oka!. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na ciasto: 500 gram maki pszennej 45 gram świeżych drożdży 50 gram cukru + 1 łyżeczka 60 gram masła 1 jajko 250 ml ciepłego mleka szczypta soli 2-3 łyżki miękkiego masła do posmarowania ciasta Składniki

Blog kulinarny S9.PL
Tosty francuskie ze słodkiej chałki 101

wreszcie są, spójrz jak kuszą na poniższym zdjęciu. Z samego rana przygotowałam pewną nowość na śniadanie, mianowicie tosty francuskie z kromek słodkiej chałki. Słodką chałkę, taką z kruszonką lub makiem pokroiłam na kromki. Każdą kromkę namaczałam w rozmąconym jajku z mlekiem, po czym smażyłam na maśle. Pieczywko wyszło puszyste jak chmurka, z chrupiącą od smażenia skorupką. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj

ProstePesto.pl
Gołąbki 104

około godzinę - aż kapusta będzie całkiem miękka - nie mieszamy w tym czasie gołąbków. Wyjmujemy gołąbki na talerz. Do bulionu dodajemy przecier oraz łyżkę majeranku - mieszamy. (możemy dodatkowo zagęścić łyżką maki rozrobionej w zimnej wodzie). Przekładamy gołąbki do sosu, gotujemy jeszcze przez 20 minut na małym ogniu

Lena Gotuje
Rogale mleczne 110

okrągłe placki o grubości około 5 mm. Każdy placek kroję na 4 części. Rogale zwijam od szerszej części do wierzchołka, lekko wyginam, smaruję mlekiem lub białkiem i posypuję np. makiem. Rogale układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i odstawiam na około 1 godzinę do wyrośnięcia. Piekarnik rozgrzewam do 200 stopni, wstawiam blaszkę (tutaj autor mówi o zaparowaniu piekarnika – czyli

Słodki sentyment
Szaszłyki w sosie barbecue 142

łyżki mleka ·           1 całe jajko ·           1 łyżka maki ziemniaczanej   Pozostałe składniki: ·           1 kg mięsa wieprzowego ze szynki ·           1 łyżka przyprawy do mięsa wieprzowego

Kulinarna Chwila
Ciasto „stefanka” bez pieczenia 85

kaszy, układamy herbatniki i zostawiamy do ostygnięcia. Roztopić pół kostki margaryny lub masła, dodajemy pół szklanki cukru i pozostałe kakao oraz 3 łyżki przegotowanej wody (zamiast wody można dać maka). Gdy zacznie gęstnieć polewamy na herbatniki. I do lodówki na ok. 3 godziny. Autor przepisu: Anna Artykuł Ciasto „stefanka” bez pieczenia pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Paluszki serowe z ziołami i czarnuszką 78

porcji (1 porcja 400 kcal) Składniki: 250 g mąki 250 g sera białego 200 g masła 1 małe jajko 1 żółtko 1 łyżeczka soli Dodatkowo: czarnuszka oregano mak papryka Przygotowanie: Na stopnicę wsypać przesianą mąki, posiekane masło, zmielony w maszynce do mięsa ser, całe jajko oraz sól. Wyrobić energicznie ciasto. Posypać stopnice odrobiną mąki (pszennej lub krupczatki) i rozwałkować ciasto

KuchniaWeDwoje.pl