Cześć! Dziś wyjątkowo nie będzie na słodko a na ostro:) Wróciłam do przepisów ze starego wydania Kuchni Polskiej i przepadłam ; ) Znalazłam fajny, prosty i jakże smaczny przepis na popularne paluszki grissini, tyle że w wersji polskiej . Pikantne, chrupkie, ale nie twarde- znakomity dodatek do dipów i zup. Polecam! Składniki na ciasto: 250 g maki pszennej 15 – 20 g drożdży świeżych ( max: 1/5 kostki) 5 g cukru ( mała łyżeczka) 1 żółtko ½ szklanki mleka 40 g roztopionego masła 1 białko do posmarowania pal... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...