Przepis na : deser
Napoleonka na krakersach to bardzo łatwe i szybkie w wykonaniu ciasto bez pieczenia, które uda się nawet początkującym w kuchni. Połączenie słodkiego budyniowo-waniliowego kremu ze słonymi krakersami daje rewelacyjny efekt smakowy. Słoność krakersów fajnie przełamuje słodkość masy budyniowej. Ciasto po schłodzeniu bardzo dobrze się kroi, masa jest zwarta, a krakersy dobrze przylegają. Polecam :) Składniki ( na blaszkę 25x30 ) - 1 litr mleka - 1 szklanka maki pszennej - 2 budynie waniliowe bez cukru - 4 ż... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.
Czytaj dalej...