Napoleonka na krakersach

Napoleonka na krakersach

Napoleonka na krakersach

Przepis na : deser

Napoleonka na krakersach to bardzo łatwe i szybkie w wykonaniu ciasto bez pieczenia, które uda się nawet początkującym w kuchni. Połączenie słodkiego budyniowo-waniliowego kremu ze słonymi krakersami daje rewelacyjny efekt smakowy. Słoność krakersów fajnie przełamuje słodkość masy budyniowej. Ciasto po schłodzeniu bardzo dobrze się kroi, masa jest zwarta, a krakersy dobrze przylegają. Polecam :) Składniki ( na blaszkę 25x30 ) - 1 litr mleka - 1 szklanka maki pszennej - 2 budynie waniliowe bez cukru  - 4 ż... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia z widokiem na ogród

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Pomysłowe przepisy na walentynki i nie tylko

Dzień zakochanych jest obchodzony na całym świecie 14 lutego. Nazwa tego święta pochodzi od św. Walentego.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję