maila kuchniawczekoladzie@poczta.fm wraz z imieniem i nazwiskiem. Liczę na Was Kochani 😍 Składniki: 1 duży por 40 dkg szynki konserwowej 6 jajek 1 puszka kukurydzy 1 puszka ananasa kilka łyżek majonezu sól, pieprz Sposób przygotowania: Ananasa odsączamy z soku i kroimy na mniejsze kawałki. Szynkę i jajka ugotowane na twardo kroimy w kostkę. Dodajemy także posiekanego w pół talarki pora oraz(...)kukurydzę odsączoną z zalewy. Całość łączymy z majonezem i doprawiamy solą oraz pieprzem
Kuchnia w czekoladzieFilety śledziowe - 5-6 szt cebula - 3 szt śmietana 18% - 1/2 szkl majonez - 2-3 łyżki pieprz Śledzie wymoczyć z nadmiaru soli, odsączyć z nadmiaru wody i pokroić w kawalki 1 cm. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, wsypać ją do śledzi, przemieszać. śmietanę wymieszać z majonezem, przelać do sałatki i wymieszać razem, doprawić pieprzem do smaku, przełożyć
Camilla w kuchnispróbujcie! SKŁADNIKI: * makaron Lubella kokardki – ok. 200 g * kukurydza – 100 g * groszek konserwowy – 100 g * pieczony kurczak – 150 g * czosnek – 2 ząbki * jogurt naturalny + majonez – ok. 4 czubate łyżki * świeży szczypiorek i koperek * sól pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA : Makaron muszelki gotujemy al dente. Groszek konserwowy mieszamy z kukurydzą oraz drobno pokrojonym pieczonym kurczakiem. Czosnek przeciskamy(...)przez praskę, dodajemy do jogurtu i majonezu, wrzucamy posiekany szczypiorek oraz koperek i doprawiamy do smaku. Wszystko razem dokładnie ze sobą mieszamy. Podajemy schłodzone posypane świeżym koperkiem i odrobiną parmezanu. Smacznego! Wpis powstał we współpracy z marką Lubella
Ostra na Słodkoświeżym ananasem i kurczakiem Czas przygotowania: 30 minut Składniki: 5 plastrów świeżego ananasa 1 duża pierś z kurczaka 3 łodygi selera naciowego ziarenka z połowy granata 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego sok z cytryny 1/2 łyżeczki curry sól pieprz olej do smażenia Wykonanie: Pierś oprószamy solą i pieprzem, smażymy z obydwu stron na rozgrzanym tłuszczu. Odstawiamy(...)wystygnięcia. W szklance mieszamy curry, majonez, jogurt, sok z cytryny, sól i pieprz. Ananasa kroimy w kostkę, seler w plasterki, kurczaka w podłużne paski. Dodajemy sos, wszystko mieszamy i posypujemy granatem
Kulinarne przygody Gatitypomidorem i ogórkiem. Wyrazistego smaku nadaje dodatek musztardy. 1 pieczony filet z kurczaka 3 pomidory 200 g żółtego sera 1 ogórek 1 łyżka musztardy stołowej WOM Parczew 2 łyżki majonezu Sól Pieprz 2 łyżki natki pietruszki Mięso z fileta kroimy w kosteczkę. Ja wykorzystałam mięso, które zostało mi po upieczeniu kurczaka. Pomidory, obranego ogórka i ser kroimy w kostkę. Wszystkie(...)składniki mieszamy ze sobą. Doprawiamy solą, pieprzem i posiekana natka pietruszki. Dodajemy majonez i musztardę. Wszystko mieszamy ze sobą, odstawiamy do lodówki aby smaki się przegryzły
VioletoweKucharzeniesuszonych ziół. Delikatny i aromatyczny, w sam raz na kanapki. 10 ugotowanych na twardo jajek 2 surowe jajka 500 g pieczarek 1 pęczek szczypiorku 1 pęczek pietruszki 2 łyżki majonezu 1 łyżka śmietany 18% 1 średniej wielkości cebula 1/2 łyżeczki suszonej bazylii 1/2 łyżeczki suszonego majeranku 1/2 szklanki bułki tartej 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu Dodatkowo: olej do smażenia(...)twardo pokroić w drobną kostkę. Szczypiorek i pietruszkę posiekać. Do dużej miski przełożyć posiekane jajka, przesmażoną cebulę z pieczarkami oraz pozostałe składniki (surowe jajka, bułkę tartą, pietruszkę, szczypiorek, majonez, śmietanę, bazylię, majeranek, sól, pieprz). Wszystko dokładnie wymieszać łyżką. Podłużną formę o długości 28 cm wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Masę przełożyć do formy i lekko wygładzić łyżką. Piec
Bulliozasmakowała , więc zapraszam serdecznie może tobie też zasmakuje . Składniki 4 marchewki 2 pietruszki puszka kukurydzy 1 jabłko 2 łyżki musztardy 4 łyżki majonezu 2 ziemniaki pieprz czarny sól do smaku 2 ogórki kiszone 3 jajka Wykonanie Marchew , pietruszkę , ziemniaki ,gotuję do miękkości , jajka gotuję na twardo . Kiedy(...)warzywa mamy ugotowane i przestudzone kroję w drobną kostkę , następnie ugotowane jajka , jabłko , ogórka kroję także w drobną kostkę , dodaję majonez musztardę ,kukurydzę , doprawiam do smaku,mieszam dokładnie i gotowe , odstawiam do lodówki na kilka godzin
Mój Smakbyła jeszcze. Poznacie dziś przepis ,a także mój humorek, złość i zadowolenie. Składniki: żurawina pół szklanki cebula 1 duża lub dwie mniejsze śledź w oleju Matias 250 g majonez 4 łyżki śliwka suszona( podwędzana) z 15 szt jajko 3 szt Wykonanie: Macie czasem jakieś szklane naczynie dekoracyjne?? Np po jakimś stroiku który wam się znudził. Możecie go wykorzystać właśnie(...)zakryć( powiecie dziwne zestawienie, babka zgłupiała, jednak radzę wam zrobić najpierw, a potem oceniać ). Śledzia odsączamy z oleju i kroimy w kostkę, kładziemy na cebulkę aby ją zakryć.Majonezem smarujemy tez tyle aby zakryć śledzia , możemy lekko sobie docisnąć łyżką.Jajka gotujemy kroimy drobniutko i dajemy na wierzch. Wpadłam na pomysł by przy-dekorować jeszcze sałatkę śliwką suszoną drobniutko pokrojoną
Różowa kuchniaSKŁADNIKI: 10 Plastrów schabu 1 por 1 natka pietruszki przyprawy: czosnek,sól i pieprz, vegeta kozieradka, rozmaryn Majonez Kielecki Społem Chrzan Luksusowy Społem 100 ml mleka lub wody do podlania PRZYGOTOWANIE: Plastry schabu dokładnie rozbijamy. Można kupić już wypestkowane kotlety np w lokalnej masarni. Każdy plaster doprawiam z obu stron a następnie smaruję majonezem
Gotowanie Patkiśmietanie, z dodatkiem jabłka i cebulki. ŚLEDZIE W ŚMIETANIE Z JABŁKIEM I CEBULĄ Składniki: - 3-4 płaty śledzia, najlepiej matjasa - 2 słodkie jabłka - 2 średnie cebule - 3 łyżki majonezu (najlepiej oczywiście Kielecki) - 3 łyżki śmietany 18% - 1 łyżeczka cukru pudru - 1-2 łyżeczki soku z cytryny - szczypta soli, szczypta pieprzu - ew. mleko do namoczenia śledzi ŚLEDZIE W ŚMIETANIE Z JABŁKIEM(...)Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Jeśli nie przepadamy za jej zbyt intensywnym smakiem- można na sitku przelać ją wrzątkiem. 5. Do jabłka i cebuli dodajemy śmietanę i majonez, mieszamy, doprawiamy do smaku cukrem pudrem, solą i pieprzem. 6. Dodajemy śledzie i mieszamy. Odstawiamy do lodówki na co najmniej kilka godzin, a jeszcze lepiej na dobę. Gotowe- smacznego
Aromatyczne Podróżeśledzi matiasów 1 jabłko 1 cebula 1 ogórek kiszony sól pieprz majonez śmietana 2 ugotowane buraczki cukier sok z cytryny sól natka pietruszki Śledzie moczymy w wodzie.. 2-3 godziny, w zależności od tego jak bardzo są słone. Buraczki ścieramy na tarce o dużych oczkach, doprawiamy sokiem z cytryny, cukrem i solą do smaku. mieszamy Śledzie kroimy w kostkę(...)cebulę, ogórek i jabłko siekamy w drobną kosteczkę mieszamy ze śledziami, doprawiamy 2 łyżkami majonezu i łyżką śmietany, do smaku dajemy szczyptę soli, pieprzu i pół łyżeczki cukru. Tak wymieszane śledzie nakładamy w salaterce pasami . Posypujemy natką pietruszki
Gotowanie jest łatweminimum. Tak gotować 1 minutę. Następnie zgasić gaz, przykryć przykrywkę na garnku. Zostawić łosia, aż wywar całkowicie ostygnie. Delikatnie wyjąć łososia z garnka, położyć na platerze. Osuszyć. Posmarować łososia majonezem, obsypać posiekanym drobno koperkiem. Ogórek umyć, przeciąć na pół i pokroić w bardzo cienkie półplasterki. Rozłożyć na majonezie tworząc tzw. łuski. Z garnka odlać 1/2 litra wywaru, przelać przez sitko
Kuchnia Pokoleńpiersi kurze, lekko przestudzić i pokroić w kostkę. Do miski wrzucić odcedzoną kukurydzę, zimny ugotowany makaron, pokrojone ugotowane piersi kurze, ogórka szklarniowego pokrojonego w kostkę i posiekany koperek. Dodać majonez, wymieszać. Dodać tyle majonezu żeby składniki się połączyły. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego. Dziękuję Gosia, sałatka pycha
Kuchnia Pokoleńposiekane 2 jajka ugotowane na twardo i drobno posiekane 2 - 3 filety śledziowe marynowane sól i świeżo zmielony pieprz do smaku łyżeczka startej skórki z cytryny kilka łyżek majonezu ok. 1 łyżki musztardy lub więcej do smaku Przygotowanie: Marchewkę i pietruszkę obieramy i gotujemy do miękkości, studzimy i drobno kroimy. Pora drobno siekamy. Filety śledziowe kroimy(...)paseczki. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki pokrojone w kostkę, dodajemy łyżeczkę startej skórki z cytryny, majonez, musztardę i przyprawiamy do smaku. Smacznego
Zasmakuj Kuchniroku i my stawiamy na klasykę i obok śledzi w zalewie octowej będą właśnie te, w śmietanie. ok. 500 g filetów śledziowych 2-3 cebule 1 jabłko 2 łyżki majonezu 3-4 łyżki gęstej śmietany 18% pieprz, papryka, cukier do smaku Śledzie zalewamy wodą lub mlekiem i namaczamy przez kilka godzin. Następnie odsączamy je i kroimy w większą kostkę. Cebule(...)kroimy w piórka, przelewamy na sicie dużą ilością wrzątku. Jabłka obieramy ze skórki, trzemy na dużych oczkach tarki. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Dodajemy majonez ze śmietaną. Doprawiamy do smaku papryką oraz pieprzem i niewielką ilością cukru. Podajemy po wcześniejszym schłodzeniu
Smaki Na Talerzu