kolorze nie wspominając. Składniki: 4 płaty śledziowe (można samemu przyrządzić solone albo użyć gotowych wiejskich) jedno duże jabłko dwa jajka na twardo jedna cebula 4 ugotowane buraki 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 18% sok z ćwiartki cytryny Wykonanie: 1.Gotujemy buraki w łupinach, studzimy, kroimy w kostkę. 2. Jeśli używamy śledzi solonych moczymy je przez godzinę w wodzie. Jeśli gotowych(...)kostkę bez moczenia. 3. Gotujemy jajka na twardo, studzimy, kroimy. 4. Obieramy jabłka, kroimy w kostkę, skrapiamy cytryną. 5. Obieramy cebulę, kroimy w kostkę. 6. Wszystkie składniki mieszamy, dodajemy majonez i śmietanę. W razie potrzeby doprawiamy pieprzem. Gotowe! Smacznego
Mama z miastaszklanki makaronu muszelki małe puszka tuńczyka w sosie własnym mała puszka kukurydzy 1 średnia czerwona papryka 3-4 średnie ogórki kiszone 6 plastrów ananasa z puszki 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka ostrej musztardy sól, pieprz, zioła prowansalskie do smaku Wykonanie: Gotujemy makaron zgodnie z przepisem ale na miękko. Do miski wsypujemy tuńczyka, kukurydzę, pokrojoną w kostkę paprykę, pokrojone w kostkę(...)ogórki i pokrojonego w cząstki ananasa. Makaron odcedzamy i studzimy. Dodajemy do miski. Dodajemy przyprawy, majonez, musztardę i wszystko mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce na około godzinę dla „przegryzienia się składników”. Wakacyjne wspomnienie gotowe . Smacznego
Mama z miastatrudniej. Kto ma ochotę spróbować? Składniki: 6 małych pomidorów puszka tuńczyka 100 gr makaronu w kształcie ryżu mała puszka kukurydzy 4 małe ogórki kiszone pół żółtej papryki 2 łyżki majonezu łyżeczka musztardy dijon zioła prowansalskie, pieprz do smaku Wykonanie: Gotujemy makaron do miękkości. W misce mieszamy składniki na sałatkę (ogórki i paprykę kroimy wcześniej w kostkę), dodajemy wystudzony makaron, doprawiamy(...)mieszamy z musztardą i majonezem. Odstawiamy do „przegryzienia” składników na ok. godz. Pomidory myjemy, odcinamy w nich „kapelusik” z szypułką i delikatnie wydrążamy środek. Nakładamy sałatkę do pomidorów tuż przed podaniem. Dekorujemy listkami bazylii. Smacznego
Mama z miastamożna dowolnie regulować dodając mniej lub więcej chrzanu. 500g filetów z kurczaka 6 jajek 1 puszka kukurydzy 300g sera żółtego 1 pęczek szczypiorku 5 łyżeczek chrzanu 2-3 łyżki majonezu sól, pieprz 1. Filety gotujemy w osolonej wodzie. Z pomocą dwóch widelców rozdrabniamy je na małe kawałki. 2. Jajka gotujemy na twardo. Kroimy w kostkę, podobnie jak ser. Szczypior(...)drobno siekamy. Kukurydzę odcedzamy. 3. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy chrzan i majonez. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem
Szefowa kuchniwłaśnie, chyba zrobię małą zamianę;) 2 wędzone udka z kurczaka 1 puszka ananasa 1 puszka kukurydzy 1 jabłko (najlepiej soczyste) 1/2 szkl. rodzynek 3/4 szkl. orzechów włoskich 3 łyżki majonezu sól, pieprz Plastry ananasa kroimy w drobną kostkę. Wykładamy na sito lub durszlak i osączamy z nadmiaru syropu. Kukurydzę również osączamy. Kurczaka bez skórki dzielimy na mniejsze kawałki. Jabłko obieramy(...)zalewamy wrzątkiem, by nieco napęczniały. Orzechy również zalewamy wrzątkiem. Po chwili wodę wylewamy, a orzechy pozbawiamy skórki. Siekamy na drobniejsze kawałki. Wszystkie składniki łączymy ze sobą w misce. Dodajemy majonez. Doprawiamy solą oraz pieprzem
Smaki Na Talerzutwardo jaja, ilość zależy od Was gotowana na parze fasola mung gotowany na parze kawałek batata, słodkiego ziemniaka tuńczyk z puszki w kawałkach łyżka lub więcej Majonezu Kieleckiego sól i pieprz do smaku bazylia świeża do dekoracji Fasolę oraz batata ugotuj na parze do miękkości. Jaja ugotowane na twardo przekrój na pół, wyciągnij żółtko. Zmiksuj razem w blenderze(...)jaja, fasolkę, tuńczyka, batata i majonez. Dosmacz solą i ewentualnie pieprzem.Przełóż masę do dekoratora, napełnij jaja. Przed podaniem udekoruj bazylią i gotowe! Smacznego
Z Kuchni Do KuchniSkładniki: kilka płatów marynowanych śledzi 1 duża cebula 1 słoiczek marynowanych borowików lub podgrzybków 2 łyżki majonezu 2 łyżki kwaśnej śmietany sok z cytryny, cukier sól i pieprz do smaku szczypta suszonego rozmarynu natka pietruszki do dekoracji Cebulę obrać, przekroić na pół i pokroić w grubą kostkę. Zalać szklanką wrzątku, dodając łyżeczkę cukru. Po 10 minutach odcedzić i ostudzić. Grzyby(...)odcedzić i grubo pokroić, dodać do cebuli. Wymieszać z majonezem, śmietaną, sokiem z cytryny, rozmarynem. Doprawić solą i pieprzem. Schłodzić. Śledzie oczyścić, ułożyć w salaterce lub na talerzu. Na wierzch wyłożyć sos z grzybami. Podawać schłodzone
Czerwień i błękitpierś z kurczaka 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżka przyprawy gyros 2 plastry sera żółtego 2 placki tortilli 2 łyżki ketchupu 2 łyżki majonezu Wykonanie Pierś z kurczaka kroję w drobną kostkę , posypuję przyprawami i przekładam na rozgrzaną patelnie , smażę około 15 minut , następnie usmażoną pierś z kurczaka przekładam na jeden placek(...)tortilli i przekładam na patelnie z odrobiną oleju i układam ser, polewam ketchupem , majonezem i zakrywam drugim plackiem i smażę po obu stronach na złoty kolor , po usmażeniu przekładam na deskę i kroję na trójkąty i gotowe do podania
Mój SmakSkładniki: brokuł żółty ser 3 łyżki czubate majonez pieprz sól Sposób przygotowania: Ugotować brokuł. Ostudzić. Pokroić ser w kostkę. Dodać majonez, sól i pieprz do smaku
Przepisy kulinarne babci Antoninyróżowo. Wyraziste w smaku, łatwe w przygotowaniu a kolor zaskakujący. Koniecznie wypróbujcie. Składniki: 2-3 ogórki kiszone 2 małe jabłka 1 mała cebula Mały pęczek koperku 2 łyżki majonezu light 1 łyżka jogurtu naturalnego 2-3 ząbki czosnku Sól Pieprz 1 łyżka koncentratu barszczu czerwonego (użyłam krakusa) Wykonanie: Ogórki kroimy w słupki. Jabłka obieramy i również kroimy w słupki. Natomiast(...)cebulę w kostkę a koperek siekamy. Do kubka wykładamy majonez i jogurt. Czosnek przepuszczamy przez praskę. Dodajemy do sosu razem z łyżką koncentratu buraczanego. Doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowanym sosem polewamy surówkę. Mieszamy. I smacznego. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Smaki Ewywzbudza ciekawość gości. Dla mnie to zdecydowany numer jeden jeśli chodzi o śledzika:). Warstwa biała: 200g śledzi w oleju 1 małe jabłko 1 ogórek konserwowy 2 łyżki majonezu szczypiorek sól, pieprz Warstwa czerwona: 2 duże buraki 4 łyżki soku z cytryny sól, pieprz 1. Śledzie (odsączone z oleju, umyte i wysuszone) , obrane jabłko i ogórka(...)konserwowego kroimy w drobną kostkę. Dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy. 2. Buraki gotujemy, obieramy, ścieramy na dużych oczkach tarki. Dodajemy sok z cytryny, sól i pieprz. Mieszamy. 3. Na półmisku układamy kolejno paski warstwy białej i czerwonej. Warstwę białą posypujemy posiekanym szczypiorkiem
Szefowa kuchniziemniaki. Składniki : filety śledziowe a'la Matjas w oleju buraki ćwikłowe całe, gotowane (takie można kupić np. w Lidlu - Ryneczek Lidla) 2 cebule 3 jajka 3 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Przygotowanie : Ugotować jajka na twardo. Buraki zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Włożyć do salaterki. Cebulę obrać, drobno posiekać. Wyłożyć na buraki. Śledzie odcedzić z oleju(...)pokroić na wąziutkie paseczki. Położyć na cebuli. Jajka obrać. Oddzielić białka od żółtek. Białka pokroić w kosteczkę, wyłożyć na śledzie. Majonez wymieszać z musztardą, solą i pieprzem. Wyłożyć na śledzie. Żółtka pokruszyć. Posypać sos majonezowy na sałatce. I gotowe! 7. Pakieciki z łososiem i szpinakiem Podobno łosoś to teraz bardzo popularna ryba na Wigilię. O ile się Wam nie przejadła
dobra gospodyni dom wesołym czynikupowanie czerwonej fasolki po godzinie 22 w weekend :) Polecam. Składniki na sałatkę Maćka (około 8 porcji): 2/3 puszki czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy 2 torebki ryżu cebula 2 łyżki majonezu puszka tuńczyka w oleju sól pieprz Ugotować ryż w osolonej wodzie. Pokroić cebulkę w małą kostkę. Odsączyć kukurydzę i fasolę. Dodać tuńczyka z zalewą. Wszystkie składniki połączyć razem, dodać majonez
Karola gotujepuszce (w sosie własnym) 5-6 czerwonych pomidorków cherry, pokrojonych w ćwiartki 100 g słodkiej kukurydzy z puszki, odsączonej z zalewy 2-3 korniszony pokrojone w kostkę 2 łyżki majonezu 4 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka musztardy Dijon Przygotowanie: W małej miseczce wymieszaj sól, pieprz, majonez, jogurt i musztardę Dijon. W większej misce wymieszaj makron, tuńczyka, kukurydzę, ogórki, pomidorki
karmelowypora i marchewki . składniki: 300 g pora (biała i jasnozielone część) 3 średnie marchewki (ok 300 g ) 4 kwaskowe jabłka (ok 300 g ) 4 łyżki jogurtu naturalnego 4 łyżki majonezu szczypta soli Pora dokładnie umyć, osuszyć i pokroić w plasterki lub jak jest duży to w pół plasterki. Przełożyć do miski i posolić, wymieszać i odstawić. Marchewki i jabłka obrać(...)Następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do wcześniej pokrojonego pora. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Dodać jogurt i majonez. Ponownie wymieszać
Monia miesza i gotuje