majonez - 14247 przepisów (strona:370/950)

Zapiekanka z gyrosem 715

Tutaj warto wspomnieć, że im lepsza przyprawa gyros tym lepsza będzie Wasza zapiekanka :) Zapiekanka z gyrosem - składniki: 250g makaronu rurki 3 pojedyncze filety z kurczaka przyprawa gyros 4 łyżki majonezu 5 łyżek śmietany 5 łyżek ketchupu 3-4 ząbki czosnku 2 ogórki konserwowe papryka konserwowa 250g sera żółtego Zapiekanka z gyrosem - przepis: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Filety(...)możecie wykorzystać całą torebkę. Kurczaka podsmażamy na patelni. Nie musicie już używać oleju, bo dodaliśmy go do marynaty. Makaron gotujemy al' dente. W miseczce przygotowujemy sos z czosnku, ketchupu, majonezu i śmietany. Ser żółty ścieramy na tarce (na dużych oczkach). Ogórka i paprykę konserwową kroimy w drobną kosteczkę. Papryki konserwowej powinno być 3 razy więcej aniżeli ogórków. W naczyniu żaroodpornym

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jajka faszerowane szynką 379

przygotowana przez Madzię i jestem pewny, że na naszym Wielkanocnym stole również zagości :) Jajka faszerowane szynką - składniki: 6 jajek pęczek szczypiorku ok. 50g sera żółtego 250g szynki 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz koperek do dekoracji Jajka faszerowane szynką - przepis: Jajka gotujemy na twardo, a następnie odstawiamy je do przestygnięcia. Po przestudzeniu przekrawamy je na pół(...)tarce na małych oczkach. Najlepiej jest użyć twardego sera aby łatwiej się nam ścierał. Wszystkie składniki przekładamy do miski i mieszamy z 2 łyżkami jogurtu naturalnego i 2 łyżkami majonezu. Całość doprawiamy odrobiną soli i pieprzu. Jajka faszerujemy przygotowanym nadzieniem, a następnie dla dekoracji posypujemy drobno posiekanym koperkiem. Jajka faszerowane szynką po przygotowaniu warto wstawić na chwilę do lodówki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Szybka sałatka makaronowa 282

kształcie ryżu 2 jajka 2 małe pory (biała część) 10 pomidorków koktajlowych 1/2 czerwonej papryki 1 mała puszka groszku 1 mała puszka kukurydzy 1 mały pęczek szczypiorku 3 łyżki majonezu sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy al dente, przelewamy zimną wodą i odcedzamy. Jajka gotujemy   na twardo, obieramy i kroimy(...)wrzątku. Pomidorki myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na 4. Paprykę kroimy w kostkę. Groszek i kukurydzę osączamy z zalewy. Szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki przekładamy do miski, mieszamy z majonezem, do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent

R'n'G Kitchen
Sałatka z selerem konserwowym i szynką 292

Składniki: 1 słoiczek selera konserwowego 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka ananasa 1 dość duży por ok. 300-350 g szynki konserwowej w kawałku kilka łyżek majonezu przyprawy: sól, pieprz, pieprz ziołowy   Seler odsączyć z zalewy, jeśli ma bardzo długie paski odrobinę go posiekać, wrzucić do dużej miski. Kukurydzę odsączyć z zalewy i dodać do selera(...)odsączyć z nadmiaru soku, dodać do pozostałych składników. Białą część pora umyć i pokroić na półplasterki, dorzucić do miski. Szynkę pokroić w kostkę, dodać do miski. Na koniec dodać majonez, przyprawy i wszystko razem dobrze wymieszać. Sałatka smakuje lepiej, gdy chwilę postoi, a składniki się "przegryzą

Simply Food
Makaronowy GYROS 207

makaronu ryżowego  1 puszka kukurydzy  1 duża pierś podwójna  1 ząbek czosnku  5 ogórków średnich  konserwowych  3 łyżeczki kaparów   3 łyżki majonezu  2 łyżki musztardy ziołowej   Marynata do mięsa  2 łyżeczki kurkumy  2 łyżeczki pieprzu ziołowego  4 łyżeczki przyprawy gyros  2 łyżeczki curry indyjskiej(...)zimną wodą , i odsączam wodę , następnie wykładam makaron na deskę i kroję na drobne kawałki , i dodaję do naszego wystudzonego mięsa . Jak mamy dodane wszystkie składniki , na koniec dodaję majonez oraz musztardę , doprawiam do smaku i wszystko bardzo dokładnie mieszam , i gotowe . Odstawiam do lodówki na godzinkę

Mój Smak
Pierś kurczaka w sosie koperkowym 524

ryżem oraz brokułami lub kalafiorem. mięso z piersi kurczaka (ok. 400 g) 1 pęczek koperku 250 g jogurtu greckiego 1/2 szklanki bulionu sól i pierz do smaku 2 łyżeczki majonezu olej do smażenia Dodatkowo: ugotowany ryż i brokuły lub kalafior W małym garnku gotować bez przykrycia, na małym ogniu jogurt wymieszany z bulionem. Dodać majonez, szczyptę soli i pieprzu oraz

Bullio
SAŁATKA Z ZUPEK CHIŃSKICH 361

Dagoma . Składniki: * 1 paczka zupki chińskiej łagodnej * pół czerwonej większej papryki * 100 g szynki konserwowej * pół puszki kukurydzy konserwowej * 7 pikli kaszubskich * łyżka majonezu * sól i pieprz do smaku Wykonanie: Makaron z zupki chińskiej drobno rozkruszyć, zasypać proszek i zalać wrzątkiem. jak makaron zmięknie odlać wodę. Ogórki, paprykę i szynkę konserwową pokroić(...)kostkę. Kukurydzę odsączyć z wody. Wszystkie składniki razem z makaronem wymieszać. Dodać łyżkę majonezu, sól i pieprz do smaku i ponownie wymieszać. Odstawić do lodówki na około godzinę

Zrób to smacznie
Karkówka zapiekana z pieczarkami i serem 273

ryżem, kaszą, pęczakiem ( zobacz jak przygotować pęczak ) czy ziemniakami. Karkówka zapiekana z pieczarkami i serem - składniki: ok. 1,5 kg karkówki 400g sera żółtego 2 cebule 500g pieczarek majonez sól pieprz majeranek słodka papryka Karkówka zapiekana z pieczarkami i serem - przygotowanie: Karkówkę kroimy w 1 cm plastry, lekko rozbijamy. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem i słodką papryką. Układamy(...)naczyniu żaroodpornym. Karkówkę smarujemy majonezem, układamy cienko pokrojoną w piórka cebulę, posypujemy pokrojonymi w plasterki pieczarkami. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 st. C na ok. 2 godziny. 25 minut przed końcem pieczenia na każdym plastrze karkówki układamy plasterek sera żółtego i wkładamy do piekarnika. Danie to jest idealne na każdą okazję, a najlepsze w wykonaniu Madzi :) Polecam spróbować :) Post

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kotlety z piersi kurczaka faszerowane pieczarkami i serem wg Aleex 317

zamrozić, a potem wykorzystać wtedy, gdy naprawdę nie mamy czasu. To co? Może spróbujecie? Polecam. Składniki: • 2 podwójne piersi kurczaka • 40 dag pieczarek • 5 dag żółtego sera • 2 łyżki majonezu • 1 cebula • olej • 3 jajka • bułka tarta • sól, pieprz, przyprawa do mięs, czosnek Sposób przygotowania: 1. Piersi kurczaka opłukać pod bieżącą, zimną wodą. Wykroić z nich 4 ćwiartki, oczyścić(...)kosteczkę. Dodać pokrojone pieczarki, doprawić i usmażyć, aż cały płyn odparuje. 6. Pieczarki wyłożyć na sito, aby pozbyć się ewentualnych pozostałości płynu. Ostudzić. 7. Ser zetrzeć na tarce, dodać majonez i lubczyk, wymieszać. 8. Pieczarki połączyć z serem. 9. Wykładać porcję farszu na przygotowane wcześniej płaty mięsa. Ciasno zwijać. W takiej postaci część kotletów można zamrozić, zawijając je wcześniej

W mojej kuchni
Sałatka z tuńczykiem i ryżem 172

nadrabiam, bo naprawdę warto. Sałatka wyszła bardzo smaczna i gorąco polecam :) Składniki: 200g ryżu 2 puszki tuńczyka 1 puszka kukurydzy 1 czerwona papryka (duża) 1 mała cebula kilka łyżek majonezu sól pieprz Ryż ugotować al dente, przełożyć do miski i wystudzić. Paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę i tuńczyka dokładnie odsączyć. Wszystkie składniki przełożyć do ryżu i wymieszać(...)Dodać majonez i ponownie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego

kuchnia doski
Pasta z tuńczyka – nie tylko na kanapki 265

kilka listków czy gałązek do dekoracji. Drobniutko siekamy kapary wyłowione z zalewy i jajka ugotowane na twardo. Wszystko razem przekładamy do miski z twarożkiem, musztardą, sokiem z cytryny i majonezem, dokładnie mieszamy, dopieprzamy. Solenie zazwyczaj nie jest już potrzebne bo i ryba, i twaróg i kapary bywają słone – spróbujcie, i tylko jeśli paście tego potrzeba – dosólcie ją. Przekładamy wymieszaną pastę(...)twarożku kanapkowego (150g) 1 mała szalotka lub 1/3 czerwonej cebulki 2 jajka M ugotowane na twardo 1 łodyga selera naciowego 1 łyżka drobnych kaparów z zalewy 2 płaskie łyżki majonezu 3-4 gałązki grubego szczypioru 1 pełna łyżka siekanego kopru 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka musztardy Dijon pieprz Zapisz

Karo in the Kitchen
Sałatka jajeczna z selerem konserwowym, tuńczykiem i zielonym groszkiem 228

tuńczykiem i zielonym groszkiem Składniki: Jajka – 6 sztuk Tuńczyk w sosie własnym – 1 puszka Zielony groszek konserwowy – 1 puszka Seler konserwowy – 1 opakowanie Koperek – 2 pęczki Jogurt naturalny (ewentualnie majonez) – 3-4 łyżki Musztarda – 1 łyżka Sól, pieprz Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Do jajek dodajemy odsączony groszek, seler i tuńczyka. Całość mieszamy ze sobą(...)dodajemy drobno posiekany koperek. Dodajemy jogurt naturalny (jeśli ktoś woli, jogurt można zastąpić majonezem), musztardę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem

Kuchnia Bon Appetit
Sałatka bankietowa z winogronami 400

najlepiej bezpestkowych) 1/2 czerwonej papryki 3 duże jajka ugotowane na twardo 100 g żółtego sera 120 g wędzonej szynki 3 łyżki posiekanego szczypiorku 2 ząbki czosnku 2 czubate łyżki majonezu 1 płaska łyżka ketchupu sól pieprz Wykonanie: Winogrona myjemy, osuszamy i kroimy na połówki, a większe egzemplarze na ćwiartki. Ugotowane jajka dość drobno siekamy. Ser oraz szynkę kroimy w kostkę(...)Czerwoną paprykę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, majonez oraz ketchup i mieszamy dokładnie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego

MyCookBook.pl