jajka Porcelana Bogucice z kolekcji Jesień. Składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 0,5 awokado kawałek czerwonej papryki 1 spora łyżka posiekanego szczypiorku 1-1,5 łyżki majonezy sól pieprz kilka kropel soku z cytryny Przygotowanie: Jajka przekroić na połówki, wyciągnąć żółtka do miseczki i rozgnieść widelcem. Awokado i paprykę pokroić w drobniutką kosteczkę. Wymieszać z żółtkami dodać szczypiorek(...)majonez, sok z cytryny ponownie wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowym farszem napełnić połówki białka
Ala piecze i gotujezielonego groszku 1 czerwona papryka 300g szynki konserwowej 150g żółtego sera 1 słoik konserwowego selera 1 puszka konserwowej kukurydzy 5 pęczków szczypiorku 1 łyżeczka musztardy miodowej 4-5 łyżek majonezu sól pieprz Wykonanie: 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. 2. Zielony groszek ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. 3. Paprykę umyć, pozbawić gniazda nasiennego(...)grubych oczkach. 5. Seler i kukurydzę konserwową odsączyć z zalewy. Dwa pęczki szczypiorku drobno posiekać, resztę pozostawić na dekorację. 6. Wszystkie składniki sałatki przełożyć do dużej miski, dodać majonez, musztardę, doprawić solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. 7. Sałatkę przełożyć na tortownicy o średnicy 23 cm, dokładnie ugnieść, a następnie odwrócić na talerz i usunąć tortownicę. Na wierzchu udekorować kukurydzą
Szalona Kuchnia Ewelinywędzonej z jajkami Przepis na sałatkę z jajek, pora i kukurydzy Drukuj przepis Porcji: 3 Czas gotowania: 15 minut Składniki 4 jajka biała część pora pół puszki kukurydzy łyżka majonezu łyżka jogurtu naturalnego sól i pieprz do smaku Przepis 1 Jajka gotujemy na twardo. Obieramy i kroimy w kostkę. Por sparzamy wrzątkiem i również drobno kroimy. 2 Dodajemy kukurydzę oraz(...)majonez i jogurt. Całość mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem. Artykuł Sałatka z jajek, pora i kukurydzy pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny
Kuchnia Bazyliiklasycznego wieprzowego) 4 połówki papryki marynowanej 3 średnie ogórki kiszone 70 gr grubo tartego sera żółtego Sos: szczypta pieprzu cayenne 3/4 łyżeczki soli 4 łyżki kwaśnej śmietany 4 łyżki majonezu świeżo krojony koperek Sałatka z kabanosa Jak przygotować sałatkę z kabanosa. Jajka ugotować na twardo. Ja gotuję jajka przez siedem minut, można potrzymać je w wodzie przez dodatkową minutę. Ugotowane(...)skórki, pokroić w średniej wielkości kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach. W misce wymieszać wszystkie pokrojone składniki. Dodać odciśniętą z wody kukurydzę, sól, odrobinę pieprzu cayenne, majonez, śmietanę oraz drobno krojony świeży koperek. Całość bardzo dokładnie wymieszać. Sałatkę przechowywać w lodówce. Sałatka z kabanosa O czym warto pamiętać przygotowując sałatkę. Kiełbaski, których użyłam były wieprzowe i dość
mecookskonserwowego (2 razy po 160g po odsączeniu) 1 puszka kukurydzy konserwowej (285g po odsączeniu) 3 średnie ogórki kiszone (ok. 170g) 1 mała cebulka czerwona (ok. 60g) 4 czubate łyżki majonezu 3 czubate łyżki ketchupu pikantnego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Selerowy Gyros – Wykonanie: Filet z piersi kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić z ewentualnych błonek i kości. Pokroić w kostkę. Dodać przyprawy: słodką(...)podsmażyć. Po usmażeniu odstawić do ostudzenia. Seler konserwowy odcedzić z zalewy. Kukurydzę konserwową odsączyć z zalewy. Ogórki kiszone i cebulę pokrojone w kosteczkę. W miseczce wymieszać ze sobą majonez z ketchupem. Przygotować większą miskę. Na jej dno wyłożyć jeden ze słoiczków selera konserwowego (drugi słoiczek pozostawić na wierzch sałatki). Następnie wrzucić w kolejności warstwami: kukurydzę, połowę sosu, czerwoną cebulę, ogórki
Kulinarne Przebojebidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 6 jaj 100 gram łososia wędzonego pół pęczka koperku czubata łyżka majonezu czarny kawior Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skórek. Przekroić na pół, delikatnie wydrążyć żółtka. Łososia pokroić w drobną kostkę, koperek posiekać. Wymieszać razem z żółtkami i majonezem
kulinarnyswiatdomifaszerowane awokado z dodatkiem świeżej kolendry, czosnku, soku z limonki i odrobiny chili. Skusicie się? Składniki: 6 jajek 1 dojrzałe awokado 1 łyżka posiekanej świeżej kolendry 1 płaska łyżka majonezu 1 łyżka soku z limonki 1 ząbek czosnku sól szczypta chili Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo, obrać i przekroić wzdłuż. Wyjąć żółtka i przełożyć do miseczki. Dodać miąższ z awokado(...)rozgnieść widelcem. Dodać majonez, sok z limonki, przeciśnięty przez praskę czosnek i kolendrę. Wymieszać. Doprawić solą i chili. Gotowym farszem wypełnić połówki białek i od razu podawać, ponieważ awokado po jakimś czasie ściemnieje. Smacznego To też może Cię zainteresować: → Jajka faszerowane szynką i szczypiorkiem → Pasta z przepiórczych jajek z awokado i rzeżuchą → Pasta jajeczna ze szczypiorkiem → Jajka faszerowane tuńczykiem
Oryginalny smaksosie tatarskim. Posyp koperkiem lub szczypiorkiem. Sos tatarski do polania : 150 ml jogurtu 2 ogórki konserwowe 2 marynowane prawdziwki szczypiorek sól pieprz ząbek czosnku 1 łyżeczka majonezu Sposób przygotowania: W misce wymieszaj jogurt z majonezem na gładką masę. Posiekaj w malutką kostkę ogórki. Prawdziwki posiekaj w drobne kosteczki, wymieszaj wszystko razem i dodaj szczypiorek oraz
AZgotuj!przygotowania nie potrzeba ani wędzarni ani specjalnych urządzeń, wystarczy jeden garnek. Polecam! Składniki: ok 1,5 kg mięsa od szynki wieprzowej 2 litry wody 2 łyżki majonezu 1/3 szklanki soli (130g) 1 łyżka cukru 1 łyżka pieprzu 1 cebula 5 ząbków czosnku 2 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego pół łyżeczki chilli Do natarcia mięsa: papryka mielona słodka(...)ostra zioła: majeranek, bazylia, oregano *** Do garnka wlewamy wodę, dodajemy majonez, obraną cebulę oraz czosnek i przyprawy (sól, pieprz, chilli, cukier, liście laurowe i ziele angielskie). Całość dokładnie mieszamy i zagotowujemy. Po zagotowaniu garnek zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystudzenia *** *** Mięso myjemy, osuszamy i związujemy sznurkiem wzdłuż i wszerz *** *** Mięso wkładamy do ostudzonej marynaty. Garnek przykrywamy pokrywką
Blog z Apetytemsmakołyków . składniki na 4 porcje 2 udka wędzonego kurczaka 1 czerwona papryka 1 kalarepa biała część pora 150 g żółtego sera pęczek szczypiorku puszka kukurydzy 4 łyżki majonezu 2 łyżki musztardy czarny pieprz sól przepis Wędzonego kurczaka, czerwoną paprykę oraz kalarepę kroimy w niewielką kostkę i przekładamy do miski. Białą część pora drobno siekamy i łączymy z pokrojonymi(...)składnikami. Do sałatki ścieramy na tarce o dużych oczkach żółty ser. Odsączoną z zalewy kukurydzę łączymy z zawartością miski. Szczypiorek drobno siekamy i wrzucamy do sałatki. Na końcu dodajemy majonez i musztardę, całość doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Gotową sałatkę wstawiamy do lodówki na 1/2 godziny aby wszystkie smaki się przegryzły. Artykuł Sałatka z wędzonym kurczakiem
Smakowite Daniaporcje: biała część pora (ok. 110 g) 4 jajka 5 średnich ogórków konserwowych puszka zielonego groszku kawałek żółtego sera (ok. 100-120 g) 3-4 duże łyżki majonezu ¼ łyżeczki pieprzu ¾ łyżeczki soli Wykonanie: Jajka zalewamy wodą, doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień do minimum i gotujemy 9 minut. Po ugotowaniu wylewamy gorącą wodę, zalewamy jajka zimną wodą. Pora kroimy na pół(...)rękach, pozbawiamy nadmiaru wody. Wystudzone jajka oraz korniszony kroimy w drobną kostkę, dodajemy ser starty na tarce o dużych oczkach, groszek odsączony z zalewy, por oraz sól, pieprz i majonez, dokładnie mieszamy. Przepis na Jajeczną sałatkę z porem w wersji do wydruku i PDF. Jajeczna sałatka z porem Artykuł Przedświąteczna ekwilibrystyka i prosta sałatka pochodzi z serwisu Kulinarne Impresje
KulinarneImpresje.plciekawy pomysł na przekąskę jajeczną imprezowego stołu. Fajnie będą prezentować się również na świątecznym stole podczas Wielkanocy. Składniki: 6 jajek 250g wędzonej szynki 140g serka śmietankowego 1 łyżka majonezu 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka papryki ostrej szczypta słodkiej papryki sól morska świeżo mielony pieprz Wykonanie: 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i przekroić wzdłuż na pół. Żółtka wyjąć(...)delikatnie za pomocą łyżeczki i przełożyć do miseczki, a białka ułożyć na talerzu. 2. Szynkę pokroić w kostkę, dodać majonez, koncentrat pomidorowy, paprykę i zmiksować na gładką masę. Następnie dodać żółtka, serek śmietankowy i ponownie zmiksować blenderem do postaci gładkiej pasty, całość doprawić solą i pieprzem. 3. Farsz umieścić w dekoratorze i nafaszerować połówki białek, lekko oprószyć słodką papryką
Szalona Kuchnia Ewelinyananasem 1 podwójna pierś z kurczaka 150 g ryżu długoziarnistego 1 puszka ananasów 1 puszka kukurydzy biała część pora ok 8-10 cm sól, pieprz, pieprz ziołowy, papryka słodka majonez pieczarki marynowane Do dekoracji pióropusz od ananasa Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę, doprawić solą, pieprzem, pieprzem ziołowym i papryką ostrą. Wymieszać i odstawić na kilka minut. W międzyczasie(...)rozgrzanej patelni roztopić 2 łyżki masła i podsmażyć mięso. Zostawić do ostudzenia. W misce umieścić mięso z kurczaka, ryż, kukurydzę, ananasa oraz pora. Doprawić solą i pieprzem, dodać majonez i wymieszać. Wyłożyć na półmisek formując owalny kształt. Przy jednym końcu dołożyć pióropusz z ananasa. Pieczarki marynowane odcedzić z zalewy i pokroić w cienkie plasterki. Ułożyć ozdobnie na sałatce. Schłodzić. Sałatka
Pieguskowa Kuchniareszta farszu, ser żółty. Zawijamy tortille, pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut. Podajemy z ulubionym sosem czosnkowym, lub ostrym ketchupowym. Sos czosnkowy: 2 łyżki jogurtu naturalnego, 2 łyżki majonezu, 1 ząbek czosnku- rozgnieciony, sól, pieprz Sos ketchupowy: 2 łyżki jogurtu naturalnego, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki ketchupu hot, sól, pieprz, papryka ostra chilli mielona. Artykuł Tortilla
MojaQchnia.plpastą łososiową Jajka faszerowane pastą szpinakową Czas przygotowania: 30 minut + czas oczekiwania Składniki : 1/2 opakowania mrożonego szpinaku Poltino 1 ząbek czosnku 6 jaj ugotowanych na twardo 1 łyżka majonezu 3-4 łyżki serka śmietankowego do smarowania kanapek sól pieprz Wykonanie: Szpinak wrzucamy na suchą patelnię i bardzo dokładnie odparowujemy. Gdy przestygnie, jeszcze dokładnie go odciskamy w rękach, masa powinna(...)być bardzo sucha. Ząbek czosnku obieramy, kroimy na części, wrzucamy do blendera wraz ze szpinakiem, majonezem i serkiem. Wszystko dokładnie blendujemy. Jajka kroimy na pół, delikatnie wyjmujemy żółtka, które dodajemy do masy szpinakowej. Solimy i pieprzymy, ponownie blendujemy. Masę chowamy do lodówki na 2-3 godziny, a najlepiej na całą noc, aby się dobrze schłodziła. Następnie faszerujemy białka szpinakową
Kulinarne przygody Gatity